Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
Idealna rešitev bi bila podeliti mandat Levici in gledati to katastrofo. Država bi bila oškodovana, ampak Mesečniki bi izgubili podporo kot vsak novi obraz do sedaj. Preden bi pregloboko zabredli bi se koalicija odmaknila in tako forsirali nove predčasne volitve - ampak tu pa bi znal SDS spet profitirati.

Pozabite, za nas ni rešitve.
Saj to rešitev gledamo sedaj, samo Levica zamenjaj z SDS.
In takšno rešitev smo gledali že 2012.

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Je bil za povojne poboje, komunistične zločine kdo obsojen, pa jih še po 70+ letih dnevno servirajo?
Torej so komunisti čisto nedolžni ???? Aha zdej šele razumem, zakaj je Janša tako silil k njim in pisal prošnje za sprejem.
Ne servirajo se zato, da bi koga obsodili, ker verjetno nikogar ni vec zivega, ampak zato, da se ne zanikajo in da ne pozabimo, kaksne zivali znamo bit slovenci, ko dobimo moc.
Spomni se quote, "bomo nagnali z bajoneti v morje"... si prepricana, da je za "taksno moc" primeren vsak?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
Ne servirajo se zato, da bi koga obsodili, ker verjetno nikogar ni vec zivega, ampak zato, da se ne zanikajo in da ne pozabimo, kaksne zivali znamo bit slovenci, ko dobimo moc.
Ne bodo naiven
Komunistični zločini se servirajo izključno za namen pridobitve političnih točk v tekoči politični situaciji.

Za obujanje spomina, bi se lahko spomnili tudi zločinov druge strani, pravzaprav pa so s povojnimi poboji začeli prav domobranci, ko so še sredi maja 45 pobili 80 partizanov, njihova trupla pa vrgli v Dravo.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in jest5

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Eno je vojna, ki je vsaka enaka, ne glede na drzavo... mene osebno moti bolj tole, kar se je dogajalo po vojni, ko je bil ze mir.
Normalno l, da so morali domobrance, ki so sodelovali z nemci, potamanit, ampak zakaj nase ljudi, "ze v miru", to mi pa ni jasno, zakaj.

Aja, daj mi nek link, da preberem tole o 80-ih partizanih. A pa slucajno ves, kdo je vecino teh pobojev izvedel?

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Dobro, to so pa veze, ne gre primerjat...pac pravim, da kjer je volja, je moc. Pa ze ni bilo prave volje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
Eno je vojna, ki je vsaka enaka, ne glede na drzavo... mene osebno moti bolj tole, kar se je dogajalo po vojni, ko je bil ze mir.
Torej bi bilo fajn ugotoviti datum, do katerega je bila vojna in od katerega štejemo za mir. Kdaj so pa domobranci podpisali kapitulacijo?
poboji

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Ne vem jaz tega...vem za nekaj drugega, iz prve roke, s pricami. Ne kar tako nekaj na pamet, kot ti.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Domobranci so bili uradno pomožne SS enote in so kapitulirali 9. maja 1945, kot ostala nemška vojska. Takrat bi tudi morali odložiti orožje in se predati tam, kjer so se trenutno nahajali. Bojno delovanje po tem datumu je bilo v nasprotju z vojnim pravom.

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Seveda, saj zato pa je potekalo pravilno, ajde danes je za to sodisce v Haagu in life sentence, takrat pa je bil metek, ce je domobranec imel sreco.

• Všeč mi je
Reactions: Konec
2. jul 2020
5.119
6.675
113
Seveda so bili po vojni iznenada vsi domobranci. Sploh ženske in otroci kateri so končali po jarkih.

Kaj hočeš lepšega. Narediš državni udar pod pretvezo narodno osvobodilnega boja, potem pa za kolaboratorje označiš vse katere se hočeš znebiti.

Saj ni skrivnost, da so partizani po kapitulaciji Nemčije streljali na neoborožene vojake, kateri so se vračali iz Balkana proti domu.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in Konec

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
Kamele0N A bi odprli posebej temo o povojnih pobojih?
Zaradi mene ni treba, mi je vseeno. Cudim se samo enim, ki kar nekaj streljajo ven iz levicarskega ctiva, ker resnice zal ne poznajo... ajde, da bi tudi kaj desnicarskega prebrali, si ustvarili svojo sliko, preiskali zgodovino, dogodke, probali najti kaj potomcev, poklicali, sli na obisk, kot se to dela, in potegnili crto na sredini, da bi "bilo bolj fer"...tako pa qrac, prazne besede...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Zaradi mene ni treba, mi je vseeno. Cudim se samo enim, ki kar nekaj streljajo ven iz levicarskega ctiva, ker resnice zal ne poznajo... ajde, da bi tudi kaj desnicarskega prebrali, si ustvarili svojo sliko, preiskali zgodovino, dogodke, probali najti kaj potomcev, poklicali, sli na obisk, kot se to dela, in potegnili crto na sredini, da bi "bilo bolj fer"...tako pa qrac, prazne besede...
Sam tko, medklic.
Kaj pa če si ti poslušal zgodbe samo z ene strani in imaš izkrivljena prepričanja?

P.S. V mojem sorodstvu imamo vse sorte. Od groženj domobrancev 10 letnemu otroku, domobranskemu poboju sosedov, stanjem družine pred cevmi orožja, ko so domobranci bežali ob koncu vojne, do kraje gradnebenga materjala za bajto od osebka(daj ali pa izgineš), ki je bil visoko v partizanih.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.729
9.506
113
Gre za to, da ločimo to temo od aktualno politične teme.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mogoče bi bilo smiselno da začnemo drek pucat tukaj in zdaj in lepo počasi nazaj v zgodovino vse do izuma lesene žlice.
Za začetek: kaj ima iskat kriminalec Bavčar na državni slovesnosti?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Tole si lepo napisal. Jaz bi tole razčlenil. Za vse, kar se je dogajalo med vojno in po vojni (domobranci, partizani, nemci, komunisti, itd). Ali so bili kaznovani ali ne. Nekateri so umrli, naj počivajo v miru. Če je kdo še živ, naj odgovarja. Te vrste kazniva dejanja ne zastarajo.

Drugo pa je, ko si sedaj po toliko letih na podlagi smernic fuhrerja skrajne desnice, ki je baje bil včasih komunist (očitno je oportunist) ljudje med sabo očitajo, kaj so storili eni in kaj drugi. Kdor gleda to zgolj s svojim razumom bo videl, da gre zgolj za psihološki vpliv na volilce, torej, da si nekdo nabere z razširjanjem gneva politične točke. In seveda navaden folk nasede in kakor se vidi na twitterju, na facebooku in nenazadnje tudi v tej temi na slo-techu se nadaljuje vojna. Zaenkrat besedna vojna.

Janša lovi komuniste po Sloveniji, baje jih je tudi v Srebrenici videl pa se je osmešil, ker tam ni problem komunistov temveč gre za druge spore.
OK. Verjetno tudi komunisti lovijo domobrance? Morda.

Ko bomo Slovenci (napisal sem z veliko začetnico) dozoreli in uvideli, da gre tu zgolj za nesmiselen, vendar doslej dokaj uspešen način podrejanja množic, bo očitno še trajalo.

Vesel sem, da sodim med skupino 90% Slovencev, normalnih ljudi, ki je sprevidela, da so zgoraj opisani ljudje pacienti. Naj živijo, če je možno v miru, da ne bo pomote, nas pa pustijo pri miru. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Za malo smeha:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.