Zaradi mene ni treba, mi je vseeno. Cudim se samo enim, ki kar nekaj streljajo ven iz levicarskega ctiva, ker resnice zal ne poznajo... ajde, da bi tudi kaj desnicarskega prebrali, si ustvarili svojo sliko, preiskali zgodovino, dogodke, probali najti kaj potomcev, poklicali, sli na obisk, kot se to dela, in potegnili crto na sredini, da bi "bilo bolj fer"...tako pa qrac, prazne besede...
Tole si lepo napisal. Jaz bi tole razčlenil. Za vse, kar se je dogajalo med vojno in po vojni (domobranci, partizani, nemci, komunisti, itd). Ali so bili kaznovani ali ne. Nekateri so umrli, naj počivajo v miru. Če je kdo še živ, naj odgovarja. Te vrste kazniva dejanja ne zastarajo.
Drugo pa je, ko si sedaj po toliko letih na podlagi smernic fuhrerja skrajne desnice, ki je baje bil včasih komunist (očitno je oportunist) ljudje med sabo očitajo, kaj so storili eni in kaj drugi. Kdor gleda to zgolj s svojim razumom bo videl, da gre zgolj za psihološki vpliv na volilce, torej, da si nekdo nabere z razširjanjem gneva politične točke. In seveda navaden folk nasede in kakor se vidi na twitterju, na facebooku in nenazadnje tudi v tej temi na slo-techu se nadaljuje vojna. Zaenkrat besedna vojna.
Janša lovi komuniste po Sloveniji, baje jih je tudi v Srebrenici videl pa se je osmešil, ker tam ni problem komunistov temveč gre za druge spore.
OK. Verjetno tudi komunisti lovijo domobrance? Morda.
Ko bomo Slovenci (napisal sem z veliko začetnico) dozoreli in uvideli, da gre tu zgolj za nesmiselen, vendar doslej dokaj uspešen način podrejanja množic, bo očitno še trajalo.
Vesel sem, da sodim med skupino 90% Slovencev, normalnih ljudi, ki je sprevidela, da so zgoraj opisani ljudje pacienti. Naj živijo, če je možno v miru, da ne bo pomote, nas pa pustijo pri miru. Hvala.