Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Kaj so zdravniki v RS nad otalimi delovnimi ljudmi oz. imajo kaj večje želodce? Vsi si moramo deliti enako usodo. Marsikdo dela zelo, zelo več kot zdravnik, pa ima plačo zelo, zelo nizko

Ne gre za to koliko delas, ampak kako zahtevno je tvoje delo. Torej odgovornost, natancnost, iznajdljivost oz prilagodljivost,... ce cel dan prelagas skatle po trgovini in si prestavil 3 tone materiala res ni zahtevno, ce pa rabis operirat 4 ure skupaj ko napacen rez lahko povzroci dodatne zaplete, je pa res primerljivo. Model, zgleda da se ti niti ne sanja kaj delajo zdravniki, tko da boljs da si tiho. To da vsak polagalec ploscic zasluzi danes enako ali vec od zdravnika , odgovornosti pa nobene, je itak sramota.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.685
113
Iskajoč brata
To da vsak polagalec ploscic zasluzi danes enako ali vec od zdravnika , odgovornosti pa nobene, je itak sramota.
Zakaj? Če je trg dela tak, da jih manjka na polno? Kot je nekdo zgoraj napisal, gredo ta vrata v obe smeri: Vrata za zdravnike so vedno odprta in se lahko priučijo polaganje ploščič in ne bodo imeli nobene odgovornosti in enako plačo. Če bodo delali še za vikend, bodo imeli še boljšo....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Polagalec ploščic služi vsaj 10 let prej kot lahko služi zdravnik.
Dejansko je danes tako, da zdravnik specializant danes mora delati cel dan, da lahko plača dve uri svojega sošolca iz OŠ, ki je polagalec ploščic. Če ga dobi. Ljudje pa jamrajo na vse pretege, če pač par mesecev ali let čakajo na eno operacijo. Saj na polagalca ploščic tudi čakaš.
Naše zdravnike po zahodni Evropi radi sprejmejo, mi pa bomo hodili k vračem. Ker trg pač deluje. To si želimo, mar ne?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
So dregnil v osje gnezdo

Čisti sveža
V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, ki ga vodi Konrad Kuštrin, so po torkovi izredni letni konferenci napovedali stavko, ki se bo začela 19. oktobra. Izmed glavnih poudarjajo zahtevo za izstop iz enotnega plačnega sistema s spremembo zakona o zdravniški službi, ob tem pa pogajanja za nov tarifni del kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Mešate spje z normalno zaposlenimi. Poglej si urne postavke pri privat zdravnikih, parkrat višje od urnih postavk polagalcev ploščic.

• Všeč mi je
Reactions: sad

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Potem ga pač ne moreš primerjati z nekom, ki fura sp (in vsemi stroški in tveganji povezani s tem) ampak z normalno zaposlenim polagalcem ploščic. Tisti pa precej manj nese domov.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Malo prelistal avstrijske strani.

Bolnicar (ne srednja sestra) zacne na 2150 brutto, zdravnik druzinske medicine zacne na 6000. Torej 2,8x.

Pri nas bolnicar dobi minimalca 1020bruto. Torej bi moral dobiti zdravnik malo cez 2800€ bruto, da bi bilo razmerje enako. Menim, da je drugo osebje bolj podplacano, kot zdravniki. Seveda spet ne vsi.

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113

Bolnicar (ne srednja sestra) zacne na 2150 brutto, zdravnik druzinske medicine zacne na 6000. Torej 2,8x.

Pri nas bolnicar dobi minimalca 1020bruto. Torej bi moral dobiti zdravnik malo cez 2800€ bruto, da bi bilo razmerje enako. Menim, da je drugo osebje bolj podplacano, kot zdravniki. Seveda spet ne vsi.
Pa zakaj bi se zgledovali po zahodu?
Dajmo se raje po vzhodu, kamor spadamo. Recimo po Romuniji. Pa njihovem razmerju povprečnih in zdravniških plač.

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113

Zdravnik zacne v 42 rezredu (specializant) - ce je navaden sobni zdravnik pa mislim da 34. Zdej pa si poglej kok je to bruto pa kok neto in pol z bolnicarjem primerjaj.

• Všeč mi je

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Začetek je 42 rezred (specializant) je 1.438,00 neto. Malo ali veliko? Po mojem mnenju par stotakov neto premalo. Pa nisem zdravnik. Največja težava je, ker stari kozli imajo po cca. 4000neto + popoldanski fuš, mladi pa rabijo 10 let delat, da pridejo do polovice neto starega kozla. In sdeveda mladi niso motivarani. če jih nese vsak zidar.

• Všeč mi je
Reactions: igi, zakon in sad

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Specializant je tisti, ki opravlja specializacijo?

Sicer pa se vsi strinjamo, da je problem pri MLADIH podoben - nima veze ali srednja sestra ali zdravnik. Dobijo premalo. Predvsem ko gledajo starejse sodelavce, ki so v preteklosti napredovali "miljavzent" razredov itd.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Srednja medicinska sestra 1700neto? Vsaj toliko? Na zalost sem iz foha in trdim, da ce je to sploh res, tega nikakor ne moremo posplosit na vse srednje sestre! Saj pa lahko vsak pogleda v kak razred padejo. Dopuscam moznost, da gre za starejso sestro, ki je za casa debelih krav napredovala za "sto" razredov ali pa ma kake druge dodatke. Recimo ravno nedolgo nazaj sem kopiral placilno diplomirane babice na otroski urgenci. Ki ima dodatke za pogoje dela in nevem kaj se vse. Znesek je bil nekaj cez 1700neto.

Poglejmo dejstva. Najvisji razred, kjer zacne srednja sestra je 32. To je 1020neto. In to je najvisji razred, kjer lahko zacnejo.

"Obicajna" srednja sestra na negovalnem oddelku zacne na 820 neto. Pa da ne bi mislil, da so dodatki za praznike, nedeljske, nocne kaka bogatija za njih. Prej mizerija.

Recimo srednja sestra v zdravstvenem domu pa dobi 770neto. Isto kot recimo cistilka, ki tam puca (z vsem spostovanjem do le teh, so samo za primerjavo).
A ti beres za seboj? 32 je max razred kjer lahko zacnejo. In po treh letih (ce ni nekaj zelo narobe) napredujejo za dva razreda. In po dodatnih treh se za dva. In tu se ne pogovarjamo o zacetnicah ampak o povprecju. In povprecje pac niso zacetnice. In s par nocnimi, sploh ce je kaka nedeljska al pa praznicna in si hitro na takih stevilkah.

in ti lahko na svojem primeru povem - moja neto placa brez dodatkov je rahlo cez 1000 eur. Z dvema tednoma dezurstev (na domu) in 5 nadurami dobim malo pod 1700. Ko dava zraven malico in prevoz (po LJ) pa sem na 1800.

tko da… ne mi s temi minimalci operirat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Specializant je tisti, ki opravlja specializacijo?

Sicer pa se vsi strinjamo, da je problem pri MLADIH podoben - nima veze ali srednja sestra ali zdravnik. Dobijo premalo. Predvsem ko gledajo starejse sodelavce, ki so v preteklosti napredovali "miljavzent" razredov itd.
Ja specializant je zdravnik cel cas ko opravlja specializacijo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Sem ti napisal, da dopuscam moznost, da gre za kako starejso delavko. Najvec, kar lahko sicer ta, ki zacne v 32 razredu napreduje, je do 42 razreda. Kar je nekih 1430€ neto. To je najvec, do kam lahko brez dodatkov prilezejo. Sploh. Obicajna sestra na "obicajnih" oddelkih lahko prileze najvec do 1280cca.

Glede specializanta zgoraj. Razmerje bolnicar - zdravnik splosne medicine iz Avstrije ni isto zdravnik brez specializacije. Koliko minimalno dobi zdravnik splosne medicine oz druzinske, ki lahko ze samostojno dela?

Se o dopustu:
Medtem direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Samo Fakin poudarja, da bi morali biti dopusti fiksirani na 35 dni, saj zdaj prihaja do razlik. Povprečen zdravnik je odsoten 45 dni in več, povprečna medicinska sestra pa ima 30 dni dopusta.

Nazadnje urejeno: