Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Vsepovsod v življenju obstaja standard in nadstandard. Nekaj si lahko večina privošči, nekaj pa ne more. Ne vidim pravega smisla, da to samo v zdravstvu ne bi bilo dovoljeno. In to samo pri nas ne. Ker bo to pomenilo, da bo denar odtekal v tujino, lahko pa bi iz tujine k nam.
Ko stopiš v trgovino, je večini jasno, da je neka "običajna" hrana X, eko X+ Y, še malo močnejša zgodba zadaj pa X + Y + Z.
Prav tako, ko kupuješ avto.
Meni bi se zdelo neumno, če bi mi v javno zdravstvo metali toliko, da bi vsak zavarovan dobil storitev na istem nivoju kot jo lahko kupi Trump. V tem ni logike. Javno zdravstvo zagotavlja neko stopnjo varnosti in preživetja. Ne pa maksimalno mogoče stopnje v tem trenutku. In tako je tudi "prav". Potem so vsekakor še druga področja življenja, kjer bi moral biti vsem dostopen enak (nadstandardni) nivo. Začnemo lahko pri stanovanju.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Če se že storitev v ceniku imenuje manađerski zdravstveni pregled, potem veš da ni namenjen plebsu. Plebs lahko čaka par let, da se m zdravstvene težave naberejo.

Manađerski pregledi so preventiva ki jih večina ne rabi. Rabiš obravnavo takrat ko imaš specifične težave. Managđerski pregled je nekoliko boj razširjen tistega kar mi delamo, dobi še kakšen UZ dodatno pa malo bolj obširen pregled krvi. Lahko še kolono in gastro ampak ega ne izbirajo če nimajo težav.
Če imaš težave s tem daš 150€ pa greš na DC Bled kot pa da čakaš eno leto na pregled na Gastro kliniki.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
"Manađerski pregledi so preventiva ki jih večina ne rabi."

Če bi preventiva delovala dobro, bi bilo bistveno manj potrebnih sredstev za zdravstvo.

Bolje preventiva kot kurativa je že dolgo znan rek.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Zgodba "prijateljice"
Pozimi po dolgotrajnem sitnarjenju o "glavobolih" odkrijejo tumor za očesom, ki pa naj ne bi bil rakav, vendar raste.
Vpisejo v cakalno vrsto. Sredi avgusta cez noč zacne bruhat, glavobol... Zjitraj dohtar, resilec, Ljubljana, kjer se en teden caka na OP ker je dohtar na dopustu, potem jo "takoj" OP. Ocesa se danes vec kot 2 tedna po operaciji ne odpre, kaksne bodo trajne posledice lahko samo ugibamo zaenkrat.
"Jupi" se enkrat 3x hura za nase zdravstvo.

• Žalosti me
Reactions: Matey in LeQuack

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Oprosti za prijateljico.Samo stavim da neveš cele zgodbe.
A to meni? Recimo da sem bil prakticno "dnevno" v stiku s "prijatlejico". Vecinoma osebno, ce ni slo pa po telefonu.
Na dan dogodka smo cel dan skupaj preziveli v Podčetrtku. Drug dan zjutraj pa klic da naj jo odpeljemo k zdravniku. WTF. Komaj smo jo do avta "zvlekli", v ZD pa samo resilec via Lj.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Oprosti za prijateljico.Samo stavim da neveš cele zgodbe.

Za eno vem celo zgodbo ker je bila v sorodstvu, osebna je ni naprej poslala ko je šla samoplačniško pa čakanje na slikanje je bilo že prepozno. Za drugo kot sem slišal od znancev je pa bila zgodba identična le s tem da je edino čakala dnje ker so v covid času vse prestavili.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
"Manađerski pregledi so preventiva ki jih večina ne rabi."

Če bi preventiva delovala dobro, bi bilo bistveno manj potrebnih sredstev za zdravstvo.

Bolje preventiva kot kurativa je že dolgo znan rek.
Za avto na cesti je obvezen letni tehnični pregled, za človeka ne.

Za državo je pomembno, da delaš do upokojitve, če te nato pobere naslednji dan odpirajo šampanjce, eden strošek manj.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Za avto na cesti je obvezen letni tehnični pregled, za človeka ne.

Za državo je pomembno, da delaš do upokojitve, če te nato pobere naslednji dan odpirajo šampanjce, eden strošek manj.
Obstajajo referenčne ambulante, razen tega pa te delodajalec mora poslati na pregled vsaj na 5 let. Odvisno od delovnega mesta. V naši firmi si privoščimo take preglede, da so pravočasno odkrili tudi kak rak prostate. Verjetno pa se da te preglede rešiti z minimalnimi stroški za podjetje, kjer se ne more prav veliko odkriti.
Po drugi strani pa tako kot tehnični pregled na avtu ne odkrije, če ne bo avto čez en km crknil, tudi še zdaleč vsak zdravniški pregled ne odkrije, da te bo v kratkem pobralo. Sem slišal za reveža, ki je dal skozi drag menedžerski pregled, vse v mejah normale, potem pa čez nekaj tednov infarkt.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
1500 mrtvin so do sedaj našli na čakalnih seznamih pa baje jih je še vsaj 3x toliko :valjamse:. Da ne govorimo tistih ki sploh niso obstajali.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113

1663226540245.png

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.980
113
kod Džej-Zija
To sem pisal že ob sestavi vlade. Imam frenda ortopeda, ki se je že takrat "čudil", kakšne ideje o branjenju javnega ima dotični minister, ki je sam že dolgo "dvoživka".

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.659
2.733
113
A ni DBL pred ministrovanjem bil zaposlen v Švici in torej daleč od slovenskega javnega sistema - po tem ko so ga zaradi kritik iz njega odstranili?

Res smo nehvaležni - pa ravno ko smo začeli postajat druga Švica - bodoča predsednica "švicarka", minister "švicar", da kreditov v švicarjih sploh ne omenjam!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Kot že n-krat napisano, čakalne vrste s kapacitetami (javnega?) zdravstva nimajo veliko skupnega. Imajo pa s finančnimi plani ZZZS in čemu se daje prednost.
Vsekakor dobro, da minister očitno osebno pozna obe plati zgodbe. Nevaren bi bil kak sanjač, ki bi trenutni, v marsičem sicer slab sistem, razsul, novega pa tako ali tako ne bi postavil. Boljši bi bil minister, ki bi res poznal finančni tok skozi ZZZS. Tam se problemi pri nas začnejo in bi se v marsičem tudi lahko končali, če bi kdo to res poznal in znal rešiti.

• Všeč mi je
Reactions: sousis in Samo Svoj

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Kot že n-krat napisano, čakalne vrste s kapacitetami (javnega?) zdravstva nimajo veliko skupnega. Imajo pa s finančnimi plani ZZZS in čemu se daje prednost.
Vsekakor dobro, da minister očitno osebno pozna obe plati zgodbe. Nevaren bi bil kak sanjač, ki bi trenutni, v marsičem sicer slab sistem, razsul, novega pa tako ali tako ne bi postavil. Boljši bi bil minister, ki bi res poznal finančni tok skozi ZZZS. Tam se problemi pri nas začnejo in bi se v marsičem tudi lahko končali, če bi kdo to res poznal in znal rešiti.

No ampak po novem to ne bo več problem, torej bomo hitro videli koliko je res 20 let izgovorov da je neplačilo storitev glavni vzrok za čakalne dobe.

Tole je bil stavek državne seketarke pred 4 leti!!!!

"»Od 21. januarja 2018 morajo imeti bolnišnice čakalne sezname urejene, to jim tudi sporočamo na obiskih,« je zatrdila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Ana Medved. In če ne? ..."

4 leta pozneje je stanje še vedno porazno, 2 tedna nazaj so iz seznama vrgli 1500 mrtvih pa so ga komaj 1/3 pregledali.