Pojasni. Mogoče se kaj novega naučim. Torej po tvoje nekdo z vzdrževanimi druž. člani plačuje več davkov kot tisti brez.
Ravno obratno.
Pojasni. Mogoče se kaj novega naučim. Torej po tvoje nekdo z vzdrževanimi druž. člani plačuje več davkov kot tisti brez.
Andrej Robida o napakah v zdravstvu: Mi nočemo dobrih praks!
"Podatkov o napakah v zdravstvu imamo ravno toliko, kolikor jih odkrijete novinarji. Tri ali štiri na leto in ljudje mislijo, da je to vse. To je vrh ledene gore, če sploh vemo, da ledeno goro imamo," opozarja zdravnik Andrej Robida.www.rtvslo.si
" Zadnjič sem bil v tujini in kolega mi je čestital. Vprašal sem ga, ali morda zaradi tega, ker imamo dobre skakalce na smučeh ali kolesarje. Rekel je: "Ne, ne, vi ste svetovni šampioni v tem, koliko malo napak imate."
Kaka Vlada!:
Južna Koreja: Stavkajočim zdravnikom grozi zapor, če se ne vrnejo na delo
Južnokorejska vlada je zagrozila, da bo aretirala na tisoče stavkajočih mladih zdravnikov in jim preklicala njihove licence, če se do danes ne vrnejo na delo.
On je verjetno želel nekaj povedat.Si želel s tem kaj povedati ali samo tako pač, da se nekaj dogaja?
Jup, huda stavka. Ampak se vseeno najdejo kreteni, ki tulijo "nič plačat, saj stavkajo".v glavnem nisem še obstal pred "zaprtimi vrati".
Računa se povprečna obremenitev v obdobju. Torej če bo ta teden 2x dežurstvo (po 12 ur), ostane še 8 nadur za ta mesec.ali se število tedenskih nadur šteje na teden ali na mesec, ker ima dve dežurstvi v istem tednu.
O korektnosti vprašaj invalide, ki ne morejo dobiti ali podaljšati vozniških dovoljenj, ker edina ambulanta, ki lahko dela te preglede, štrajka.Vlada tole počne zelo podlo, zdravniki pa, tudi glede na videno v bolnici, peljejo zadevo zelo korektno.
Si prebral tudi, da bi lahko Vlada z odlokom začasno podaljšala vozniška dovoljenja? Ker aveš, štrajk se pa vseeno mora nekje poznat.O korektnosti vprašaj invalide, ki ne morejo dobiti ali podaljšati vozniških dovoljenj, ker edina ambulanta, ki lahko dela te preglede, štrajka.
Gre za storitve, na katere so pacienti napoteni s stopnjo nujnosti zelo hitro, storitve za vse ranljive skupine, tudi invalide, izdajo bolniških potrdil in bolniških listov, napotitve pacientov na nadaljnje zdravljenje in zagotavljanje informacij o zdravstvenem stanju oskrbovancev v domovih za starejše in posebnih socialno-varstvenih zavodih in druge storitve, potrebne za uveljavljanje pravic iz socialnih zavarovanj.
Sem tudi prebral, da to zaradi varnosti ni priporočljivo. Novih vozniških se pa ne da izdajati z odlokom.Si prebral tudi, da bi lahko Vlada z odlokom začasno podaljšala vozniška dovoljenja? Ker aveš, štrajk se pa vseeno mora nekje poznat.