Konstruktiven kot vedno!Seveda, pa ne sam po moje. Mislim da se imaš še dosti za naučit.
Daj smiri nerve.
Konstruktiven kot vedno!Seveda, pa ne sam po moje. Mislim da se imaš še dosti za naučit.
V bistvu jih plačuje manj in če ima isti neto kot nekdo brez vzdrževanih družinskih članov ima realno nižjo plačo. Kakšne nerve, ti govoriš gluposti.Konstruktiven kot vedno!
Daj smiri nerve.
Ne ona, ampak večina takih gazd ki jih omenjaš. Mam enga v familiji, k mu je važno kaj f tošn dobi, pa že 25 let odkar ga poznam dobiva uradno minimalca, ostalo pa v nafti, na roko, ni da ni, ker njemu pač ni važno nič drugega kot to, da avta ne rab tankat, pa da je v tošlu denar.... Ko bo pa čez manj kot 10 let treba v penzijo, bo pa šok.bom jaz od tega odštela najprej potne in malico (maximalne seveda), potem vkalkulirala delovno dobo in morebitne pribitke za popoldnasko in nočno delo. ker ne smem vprašati, koliko ima otrok, bom vzela pavsal 3 in potem jaz on site zaračunala, koliko je bruto.
Ti si en goljufiv delodajalec!
Če je sistem preračuna iz neto v bruto za namen sklenitve pogodbe o delu določen in zabetoniran je vseeno o čem se pogovarjaš.
Ti si en goljufiv delodajalec!
lahko pogledaš avstijskega...Lahko je s polno ritjo navijati za ameriško zdravstvo.
fizikalc je vedno presenečen, ko sliši koliko košta delodajalca, si zamisliš, da bi dobilibruto na račun in položnice za prispevke (sami odvajali prispevke)...počasi tovariš, mi smo v prvem razredu, to kar ti praviš je za srednjo šolo.
- pri nas 80 % odraslih ne loči med bruto neto.
- isti procent jih reče da je zdravstvo pri nas zastonj.
mamo še dela da odrastemo skratka.
A Avstrijski sistem je privaten?lahko pogledaš avstijskega...
pa imaš več premijskih razredov in dobiš to kar plačaš!