Res ni kriv, da so zdravniki spremenili zaprisego. Včasih so zaprisegali Hipokratu, danes pa Mamonu.Tu si naj vzamejo zgled:
80-letni zdravnik iz Vuzenice: Sistem se uničuje že 30 let, zato rešitve niso preproste
"Ne stavkam, ker pacient ni kriv za stanje v zdravstvu," pravi zdravnik splošne medicine v Vuzenici, ki pri svojih častitljivih 80 letih še vedno dela. Tesno je povezan s krajem in predan svojim pacientom, ki jih v isti ordinaciji sprejema že 53 let.www.rtvslo.si
To ni res.samo tisti, ki dokažejo, da so prekinili vse vezi s Slovenijo:
- nimajo nobene lastnine v Sloveniji
- nimajo zakonca in/ali otrok v Sloveniji
To ni res.
Komot imas lastnino v sloveniji
Komot imas zakonca ali/in otroka v sloveniji.
ti moras dokazat da je sredisce tvojega ekonomskega zivljenja drugje.
Poznam kar nekaj ljudi ki so davcni rezidenti drugih drzav. Eden izmed njih je moj najboljsi prijatelj.Ni res ne gre samo za enokomsko ampak tudi družabno. Moj sošolec je šel v Švico družina je tu, Domov pride mogoče 2 vikenda na mesec pa ni mogel odjavit ravno zaradi tega ker ima družino in vse tukaj.
Pa sicer tudi FURS tako piše.
Poznam kar nekaj ljudi ki so davcni rezidenti drugih drzav. Eden izmed njih je moj najboljsi prijatelj.
Ce si v RS manj kot pol leta vsako leto in je sredisce tvojega ekonomskega zivljenja drugje, mas lahko tu 5 otrok pa bos davcni rezident drugje.
FURS ima pri vsakomur svoje fore, na vsak dokument pa je mozna pritozba.
Povej sosolcu naj si najame odvetnika ce sam ne zna uredit.
pa ti verjamem da ima probleme, sam to ne pomeni da se ne da.
prasicaEvo še ena iznajdlivost delaš polovični delovni ostalo so pa nadure ki so bolje plačane.
Nekdanja predsednica Zdravniške zbornice, zdravnica Gordana Kalan Živčec, je eden od izstopajočih primerov, ki so zaposleni za polovični delovni čas in oddelajo tudi do 120 nadur na mesec.
"»Ko bomo zdravniki plačani 25.000 evrov neto na teden, bo nastopil čas, da se začnejo problematizirati naši dohodki,« je sklenila Gordana Kalan Živčec.
Kalan Živčečeva zaposlena polovično in dela nadure
Med tisoč najbolje plačanimi je 900 zdravnikov.www.delo.si
prasica
Ne rabim zdravnika, samo potrdilo, da sem zdrav, ki ga bom pošteno plačal in ne bom spraševal, koliko od tega dobi zdravnik, koliko pa administratorka, ki bo opravila večino dela.A tam vedo kako pljuvaš čez njih,? Škoda da si dobil rok, taki ne rabite iti k zdravniku
Ne rabim zdravnika, samo potrdilo, da sem zdrav, ki ga bom pošteno plačal in ne bom spraševal, koliko od tega dobi zdravnik, koliko pa administratorka, ki bo opravila večino dela.