Cim prej.Potem jih verjetno s sabo vzame?
kak je s projekti. je rekel da ne ve, da ima sluzben tel 1 mesec ugasnjen
Aja. Tu ti "fasizem" ne paše?
Slobodni fasist.
Kje pa mi?Aja. Tu ti "fasizem" ne paše?
Absolutno bi zgoraj omenjena klavzula morala bit vpeljana v sistem.
Če prejemaš štipendijo, tudi ne moreš po šolanju rečt, da pa pri vas ne bom delal.
No, lahko samo vrneš keš za 3,4,7 let štipendij.
Nekje sem te izgubilKje pa mi?
stipendijo dobivas ob tem da imas solnino brezplacno ne?
v državi kjer 300k ljudi v realnem sektorju živi preostale se sprašuješ če je js sistem.Sprašujem, kaj je nas sistem? Po tej definiciji gredo vsi najprej v NVO za par let. Drzava dala, drzavi oddelaj. Nema, da bi zase delal. Vse ostalo je vracanje denarja. Ne pa, da morajo samo dohtarji po teh pravilih delati, ostali pa prosto.
Ti si onega opredelil za fašista, jaz pritrjujem fašistu, ti pa se sprenevedašbo pa đoni razložil svojo teorijo kje je ok bit fašist pa kje ne.
Te ne more pomiriti. Balkan vseka iz vsakega ven (tudi mene, razen tebe), ko mu treba kaj oddelat ali plačat.Sprasujem, kaj je "nas sistem". Pise v tvitku, da kdorkoli, ki konca faks, bi moram oddelati v nasem sistemu? Folk ploska... Cemu? Zdravniki so edini v to prisiljeni. Se pravi zdravstvo bomo tezko tako reševali.
Ampak, ne smemo reci zasuznjiti dohtarje do penzije, to je treba drugace zaviti. Kdorkoli s kokcanim faksom v "nas sistem". Se pravi poleg dohtarjev vsi v javni sektor in njega priveske?
Jaz sprasujem, ce lahko eden bolj natancno razlozi tale silni brainstorming in me pomiri, da v njem ni katastrofalnih napak
Podpiram. Vse je boljše kot sedaj.Če hočemo ljudi "zasužnjiti" v naš javni sektor, potem moramo uvesti šolnine in poskusiti na ta način. Ampak seveda levi pol bi to naredil na diskriminatoren način in bi oprostil štipendije N kategorijam ljudi.
Realna varianta bi bila, da se šolajočemu za vsako leto vpisa v šolo obračuna "šolnina". Dalj se šolaš, večji je dolg. Potem pa se odplačuje skozi povečan % dohodnine, ko začneš dohodnino plačevati. Do odplačila dolga. Če želiš vrniti državljanstvo, ne smeš imeti dolgov do države. Marsikatera država ne dovoljuje dvojnega državljanstva in se moraš odreči državljanstvu. Doseči bi morali še, da po EU državah gre del osebnega davka zmeraj državi državljanstva. Zdi se mi, da bi bilo tako nekako še realno, ljudje pa bi še lahko študirali, čeprav starši niso bogati. Odpadli pa bi mogoče študiji, kjer slutiš, da boš nezaposljiv.
ja, javim se, če lahko prek telefona kaj rešim, valjda rešim. Pač odgovorno koker se pač dna...In ti delaš na bolniški, šef te kliče izven službenega časa?
Mejduh, izgleda da smo Slovenci res zelo produktivni. Na nivoji japoncev, plače pa balkanske.
Ne vem, kateri je ta vaš družinski, naš družinski, ki je res iz naše družine, na mesec preživi v službi tudi 250 ur. Res je, da je tu veliko dežurstev, kjer si tam in praviloma ni pacientov cel čas, ampak tam pa moraš biti.Poglej onega dr ki je spizdil k jodlarjem, prostovoljno je podpisal da bo delal najmanj 48 ur/teden in največ 72ur/teden. Prostovoljno, da crkneš.
Naši družinski teh ur ne spravijo skupaj v 2 tednih, kar on v enem.
Jasno da pilot nima take plače, niti sestra, čeprav ne vemo, zakaj tako izplačilo. Moj point je že cel čas, da se preveč posplošuje. Nonstop nekateri nabijajo, da zdravniki služijo po 16k, povprečna izplača zdravniška plača je bila mislim da oktobra 2023 cca 4800 bruto, torej nekje 2800 neto. Pa tega ne pišem zato, da bi rekel da je nizka ali visoka, hočem samo povedat, da nekateri nonstop nabijajo in lažejo oz zavajajo.