so trueRes je, bil sem med prvimi pacijenti
so trueRes je, bil sem med prvimi pacijenti
Ce so v ambulantah kamor hodis tkanine in podobno verjetno ne gre za preproge ampak oblazinjene prostore.Saj tebe gotovo obravnavajo kot gosta, če se blagovoliš pojaviti v ambulanti. Ali ti položijo rdečo preprogo?
Pač stara strojnica, kot še marsikje po blokih iz tistega časa.Če vas zanima, kako izgleda strojnica verjetno najpomembnejših dvigal v državi.
152 tis. ogledov · Št. odzivov: 679 | Dvigala v UKC-ju | Posnetki tedna ‼ ̌ ̌ , ... | By Tarča | Facebook
Posnetki tedna ‼ ̌ ̌ , ...www.facebook.com
Ker potem kak veljak ne more zaslužiti svojo provizijo.....Pač stara strojnica, kot še marsikje po blokih iz tistega časa.
Mi pa ne gre v račun, da se tistih škatel relejev in stikal ne da zamenjat s kakšno novejšo škatlo.
Gumbi v dvigalih so, žice so, gumbi v nadstrojih so, lučke so, žice so pripeljane do centralne enote, senzorji so, zakaj se teh žic ne da zvezat v kakšno novejšo centralno enoto?
Denar. Ker ni poceni.Pač stara strojnica, kot še marsikje po blokih iz tistega časa.
Mi pa ne gre v račun, da se tistih škatel relejev in stikal ne da zamenjat s kakšno novejšo škatlo.
Gumbi v dvigalih so, žice so, gumbi v nadstrojih so, lučke so, žice so pripeljane do centralne enote, senzorji so, zakaj se teh žic ne da zvezat v kakšno novejšo centralno enoto?
Veš kako gre.Mi pa ne gre v račun, da se tistih škatel relejev in stikal ne da zamenjat s kakšno novejšo škatlo.
V resnici je slabše kot si opisal.Veš kako gre.
Potrebujejo 10 aparatov in je razpis za 10 novih aparatov.
In potem se recimo še eden pokvari.
Ne, ne smejo kupit novega, lahko pa starega popravijo za dvakratno ceno novega.
Ni važno, da bi bil nov cenejši in imel garancijo.
birokratizem/idiotizem
Od kdaj ne moreš kupit nekaj na EU trgu in rabiš posrednika v Sloveniji.V resnici je slabše kot si opisal.
Pokvari se del, katerega ti proizvajalec proda za recimo 500€
Ampak ti ga ne smeš kupiti od njega. Kupiti ga moraš od uvoznika, ki pa za del hoče 10k€. Striktno po Slovenski zakonodaji.
Prodajalec bi ti ga z veseljem prodal za 500€ ampak ti ga ne smeš kupiti.
Ugani kam gre denar ?
In tako delujejo slovenska javna podjetja- saj imajo neomejeno denarja. Odgovarja pa tako ali tako nihče nikoli.
Lahko tudi tuji proizvajalec/ponudnik reče, ne moreš kupiti direktno od mene, ker imam zastopnika za tvoj SLO trg tega in tega in se obrni nanj.Od kdaj ne moreš kupit nekaj na EU trgu in rabiš posrednika v Sloveniji.
To je debilizem brez primere!!
Projekt požarne sanacije Onkološkega inštituta Ljubljana, posel v znesku 3,76 milijona evrov, je dobila razvpita firma Medicoengineering v lasti Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret. Toda investicijska dokumentacija ministrstva za zdravje za sedanji projekt požarne sanacije je neustrezna. Šlo je za »dogovor« mimo vseh pravil.
Projekt na ministrstvu za zdravje vodi Tadej Štular, ki je vodil tudi projekt izgradnje nadomestnega vodovodnega sistema na Onkološkem inštitutu, v okviru česar so izvedli tudi delno požarno sanacijo. Štular je bil sicer zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri sanaciji vodovoda na Onkološkem inštitutu med 2013 in 2016 ovaden, vendar je tožilstvo ovadbo zavrglo.
Če povzamemo, gre po oceni poznavalcev za avtonomni dogovor vodje projekta, projektanta in izvajalca del. Mimo pravil. Seveda ne drži razlaga z ministrstva, da ni bila potrebna novelacija investicijskega programa, češ da ne gre za več kot 20-odstotno zvišanje vrednosti. V investicijskem programu je navedena vrednost 7,8 milijona evrov. 20 odstotkov od tega zneska je 1,56 milijona evrov, zgolj druga faza požarne sanacije pa se je zvišala za veliko več – za 2,8 milijona evrov.