Najprej bi bilo treba poštimati javne razpise, da ne bi več omogočali v nedogled pritoževanja. Ćisto razumljivo, da naročilo razdrobijo, če ne morejo čakati dve leti, da bi javno naročilo postalo pravnomočno.Revizija poslov UKC Ljubljana: 'Odprli smo pandorino skrinjico' | 24ur.com
Revizija poslov Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je ob pogostem nespoštovanju predpisov pokazala tudi, da se med podjetji, ki dobavljajo kliničnemu centru, pojavljajo tudi zaposleni v UKC. Tako ministrstvo za zdravje kot vodstvo bolnišnice sta napovedala ukrepanje.www.24ur.com
Torej drobljenje narocil, da niso presegala 40k, ki je potrebnih za javni razpis. Pa to je le pljunek v morje.
Groza. Bi bilo treba pretrest kar vse javne zavode v tem smislu.
Tak nekak.A zdravniki naročajo robo tko kot folk kupuje v Mercatorju? Eno žemljo, 10 dag salame itd.? Očitno kar vsak naroča sam zase. Sem mislil da kaj planirajo pri nabavi, tako kot vsako večje podjetje to dela.
Se nimajo časa ukvarjat s skupno nabavo. Vidiš, da so preobremenjeni že sedaj. Sploh nekateri, ki morajo popoldan še dobavit vse, kar so dopoldan naročili.A zdravniki naročajo robo tko kot folk kupuje v Mercatorju? Eno žemljo, 10 dag salame itd.? Očitno kar vsak naroča sam zase. Sem mislil da kaj planirajo pri nabavi, tako kot vsako večje podjetje to dela.
Zakaj pa bi v UKC racionalizirali nabavo?Sem mislil da kaj planirajo pri nabavi, tako kot vsako večje podjetje to dela.
tudi veja oblasti ne mara zdravnikov...
Zagovarjal?bareški zdravniki, še vedno?
Bošnjaku dali opomin pred odpovedjo, nove informacije bi lahko vodile do prekinitve pogodbe
Tarča razkriva tesno povezavo družine kirurga Romana Bošnjaka s podjetjem, ki je skoraj ves svoj prihodek ustvarilo prav v poslu z oddelkom za nevrokirurgijo ljubljanskega kliničnega centra, ki ga je do pred dnevi vodil Bošnjak.www.rtvslo.si
kako bodo tole alter doktorji zagovarjali. Me prav zanima. Kokice.
In takole dela vsak drugi, pač na različnih ravneh. Tale slednji pač šel all-in...
tako je, nothing to see here.Zagovarjal?
Enako kot prej.
* svetovanje in pregled se plača. So se že zmenili za tarifo.
* nakazilo za svetovanje v HK naj FURS pregleda in ocarini.
* operacija v UKCju, po njihovi tarifi, nimam pripomb.
* te nove zadeve okoli nabave materiala pa naj lastnik (UKCja) sankcionira. To je pač nekaj, kar bi vesten lastnik moral vedno spremljat.
Kakšen razplet bo? Čisto možno, da ga bo kakšna Zagrebška bolnica povabila delat pri njih. Star je zgleda dovolj, da ima še jugoslovansko licenco. (pa tudi če nima se da hitro uredit).