Ta članek je zanimiv. Odvetnik ne ve točno, kaj je bilo narobe in se sodeč po izjavi tudi ni dal poučiti, kaj je bilo narobe.Sam 200 000?
Najstnik po operaciji ostal hrom, starši zdaj zahtevajo rekordno odškodnino | 24ur.com
Bo Ortopedska bolnišnica Valdoltra plačala rekordno odškodnino v slovenskem zdravstvu? Družina 18-letnika, ki je po operaciji skolioze zaradi domnevne strokovne napake ostal hrom, zahteva milijon in dobrih 360 tisočakov z zamudnimi obrestmi. Zavarovalnica omenjene bolnišnice je zahtevek...www.24ur.com
"Po mojih podatkih je prišlo do nekih senzoričnih izpadov, nevroloških izpadov, na katere se operater, anesteziolog, kdor koli, ekipa ni ustrezno in takoj odzvala,"
Če se bodo začele v zdravstvu izplačevati take odškodnine, to zdravstva ne bo ne vem kaj bolelo, bolelo pa bo nas, ker bomo mi to morali plačati.
Storitve bodo postale bistveno dražje in počasi pač kaka minimalna plača (oziroma plačila v zdravstveno blagajno od minimalne plače) enostavno ne bodo dovolj za pokrivanje resnejših posegov in bo treba nekaj narediti, da se takim zavarovancem take stvari omeji, ker solidarnost tega ne bo prenesla.
Precej večja verjetnost bo, da te bodo za tvegano zdravljenje preprosto odklonili. Kot ti pač tudi mehanik reče, da on se s tem ne bo ukvarjal. Pojdi drugam, če kdo drug hoče, jaz imam dovolj ostalega dela, ki me zanima.
Na koncu bodo najlepši profit in veselje od tega imele zavarovalnice in odvetniki. Nekateri bolniki pa bodo še zmeraj imeli stanje, ki si ga niso želeli.