Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Tak da....tudi z dizlom se da peljat poljubno kot z bencinarjem...na vsak način pa cenovno (ne glede na način vožnje) konkretno ceneje.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nikol videl :/
So kakšni karavančki z 8 prestavami? Da se pri 170kmh človek pelje lepo pri 2000rpm
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Odločitev je padla 1.9 CDTI.
Trenutno se je močno zapletlo z ocenitvijo starega avtomobila.
Uradni cenilec je šel 2x okoli avta in ni vrjel da nima praske pri 6 letih...ampak seštevek vseh faktorjev (3 vrata klima je samo ročna...) sem se smao nasmejal. Ocenil ga je cca 1500€ pod verdnostjo primerljivih vozil na avto netu. Trenutno sem v veliki dilemi. Najbolje bi se zmenil z dilerjem da se proda po višji ceni pa da zbije kilometre in ga proda za svoj krepki profit samo za te hece moraš met čas.
Dejansko je teško prodat ohranjen avto za normalno ceno.
Je pa štos 2, če dam oglas na Avto net ga fizično nimam čas prodat ker sem odsoten od jutra do večera. In sedaj sem v P..... in tuhtam kaj naredit.
V trenutni situaciji boš zelo težko prodal rabljen avto. Vem iz lastnih izkušenj. In cene na avto.net so kar lepo višje kot dejanske za katere avti gredo. Meni je sicer ratalo na koncu še dobro se ga rešit, ocenjena odkupna cena s strani trgovca je bila pa tudi pri meni precej švoh.Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Odločitev je padla 1.9 CDTI.
Trenutno se je močno zapletlo z ocenitvijo starega avtomobila.
Uradni cenilec je šel 2x okoli avta in ni vrjel da nima praske pri 6 letih...ampak seštevek vseh faktorjev (3 vrata klima je samo ročna...) sem se smao nasmejal. Ocenil ga je cca 1500€ pod verdnostjo primerljivih vozil na avto netu. Trenutno sem v veliki dilemi. Najbolje bi se zmenil z dilerjem da se proda po višji ceni pa da zbije kilometre in ga proda za svoj krepki profit samo za te hece moraš met čas.
Dejansko je teško prodat ohranjen avto za normalno ceno.
Je pa štos 2, če dam oglas na Avto net ga fizično nimam čas prodat ker sem odsoten od jutra do večera. In sedaj sem v P..... in tuhtam kaj naredit.
Dizla tudi dražje prodaš.Citat:
ja vredu je, zdaj pa vračunaj kolko boš za dizla več plačal, pa to razliko pretopi v razliko bencin/dizel, pa bos videl
da mores naredit 200k km, da se ti komaj začne vračat.
Avtomatik ja. Brezstopenjski in DSGji ne.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A nima avtomatik po defaultu ~1l več porabe? Pa tudi 6. prestav avtomatika še nisem videl?
Tudi s štirimi, na žalost.Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
na trgu lahko kupiš avtomatika s petimi, šestimi, sedmimi ali osmimi prestavami
Citat:
Uporabnik alesi0 pravi:
Lej tvoje merilo je poraba. S porabo me ne prepričaš, tako kot jaz tebe ne prepričam v svoja merila (niti te ne prepričujem).
Zadnji dizel, ki sem ga vozil 3 tedne je imel 1,5l manjso porabo od bencinskega (oba cca 105kW in nad 1.500kg).
Kljub enaki ceni, sem takrat raje vzel bencinskega. Ti se za glavo držiš kaj sem naredil, jaz bi se pa za glavo držal kaj bi ti naredil. Tvoja merila niso splošna merila, tako kot niso moja.
Če bi kupoval velik avto, z večjo prostornino motorja, težjega in nešportnega, pa bi se verjetno odločil za dizla. Avti do ranga pasata sigurno z bencinskim motorjem, avtomobili nad rangu pasata skoraj sigurno z dizl motorjem. Za avtomobile v rangu pasata pa bi zelo dobro premislil in se v tem trenutku nebi opredelil.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri 50 ga daj v tretjo, 80-130 pa v 4, pa bo ... Še bolje: omisli si avtomatika (klasičnega ali DSG), pa s tem ne bo težav. Moj naslednji privat avto bo vsekakor dvosklopkast ali avtomatik.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni veliko več pove podatek o pospešku v 4. med 50 in 90 kmh in v končni prestavi (5-6) med 80 in 130 kot pa od 0-100.
Praktično nikdar ne pospešujem na polno od 0-100, velikokrat pa se mi zgodi da pri 80 enostavno zmanjka gasa ....
fora dvojne sklopke je v mehkejšem prestavljanju med prestavami. Avti z enojno sklopko, sicer ne več tako očitno ampak vseeno, cuknejo. Pri dvojni pa druga vklopi, ko prva popušča, da zadeva elegantneje, mehko prestavi.Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
če ima menjalnik dve sklopki hitreje menja prestave, ker ima eno prestavo že v naprej pripravljeno
zelo laično povedano
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tudi s štirimi, na žalost.Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
na trgu lahko kupiš avtomatika s petimi, šestimi, sedmimi ali osmimi prestavami