Bencinar/Dizel?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Nimam pojma kaj je to dvojna sklopka. Razloži kdo?
smile-1.gif

Avtor, sorry.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nikol videl :/

So kakšni karavančki z 8 prestavami? Da se pri 170kmh človek pelje lepo pri 2000rpm
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Tak da....tudi z dizlom se da peljat poljubno kot z bencinarjem...na vsak način pa cenovno (ne glede na način vožnje) konkretno ceneje.

ja vredu je, zdaj pa vračunaj kolko boš za dizla več plačal, pa to razliko pretopi v razliko bencin/dizel, pa bos videl
da mores naredit 200k km, da se ti komaj začne vračat.

Dizel danes pri teh cenah pride v poštev samo racimo pri večjih avtih ala 730d, in pa firmah oz. tistih ki delajo letno 100.000k km.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Odločitev je padla 1.9 CDTI.
Trenutno se je močno zapletlo z ocenitvijo starega avtomobila.
Uradni cenilec je šel 2x okoli avta in ni vrjel da nima praske pri 6 letih...ampak seštevek vseh faktorjev (3 vrata klima je samo ročna...) sem se smao nasmejal. Ocenil ga je cca 1500€ pod verdnostjo primerljivih vozil na avto netu. Trenutno sem v veliki dilemi. Najbolje bi se zmenil z dilerjem da se proda po višji ceni pa da zbije kilometre in ga proda za svoj krepki profit samo za te hece moraš met čas.
Dejansko je teško prodat ohranjen avto za normalno ceno.
Je pa štos 2, če dam oglas na Avto net ga fizično nimam čas prodat ker sem odsoten od jutra do večera. In sedaj sem v P..... in tuhtam kaj naredit.

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
če ima menjalnik dve sklopki hitreje menja prestave, ker ima eno prestavo že v naprej pripravljeno

zelo laično povedano

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Uradni cenilec je šel 2x okoli avta in ni vrjel da nima praske pri 6 letih...ampak seštevek vseh faktorjev (3 vrata klima je samo ročna...) sem se smao nasmejal. Ocenil ga je cca 1500€ pod verdnostjo primerljivih vozil na avto netu. Trenutno sem v veliki dilemi. Najbolje bi se zmenil z dilerjem da se proda po višji ceni pa da zbije kilometre in ga proda za svoj krepki profit samo za te hece moraš met čas.
Je pa štos 2, če dam oglas na Avto net ga fizično nimam čas prodat ker sem odsoten od jutra do večera. In sedaj sem v P..... in tuhtam kaj naredit.

Zate ga lahko proda foter/brat/bratranec/kolega, al pa se enostavno zmeniš v nedeljo, al si takrat tut od jutra do večera?

Mene v evropi ni blo pa sem prodal avto preko avtoneta. Prišli na dom, foter jim je dal ključe, so nacolali in to je to.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
V trenutni situaciji boš zelo težko prodal rabljen avto. Vem iz lastnih izkušenj. In cene na avto.net so kar lepo višje kot dejanske za katere avti gredo. Meni je sicer ratalo na koncu še dobro se ga rešit, ocenjena odkupna cena s strani trgovca je bila pa tudi pri meni precej švoh.

Citat:
ja vredu je, zdaj pa vračunaj kolko boš za dizla več plačal, pa to razliko pretopi v razliko bencin/dizel, pa bos videl
da mores naredit 200k km, da se ti komaj začne vračat.
Dizla tudi dražje prodaš.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Avto trg je v riti. Sedaj ni cajt za prodajo avtomobila, je cajt za nakup. Pri menjavi staro za novo se reč izniči, oz. če daješ not staro garo, še vedno profitiraš pri popustih za nove. Še daješ noter relativno novo garo, si ga nafukal, ker so cene rabljenih zbite v nulo. Novejši kot je rabljen avto, bolj je cena v riti, oz večji padec vrednosti. Za prodajno stran seveda.

Ogo

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A nima avtomatik po defaultu ~1l več porabe? Pa tudi 6. prestav avtomatika še nisem videl?
Avtomatik ja. Brezstopenjski in DSGji ne.
Ampak za tistega, ki mu je težko dat 1, 2 ali več prestav nižje za pospešeavt ali prehitevat, je to itak edina rešitev, ne glede na porabo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik alesi0 pravi:
Lej tvoje merilo je poraba. S porabo me ne prepričaš, tako kot jaz tebe ne prepričam v svoja merila (niti te ne prepričujem).
Zadnji dizel, ki sem ga vozil 3 tedne je imel 1,5l manjso porabo od bencinskega (oba cca 105kW in nad 1.500kg).
Kljub enaki ceni, sem takrat raje vzel bencinskega. Ti se za glavo držiš kaj sem naredil, jaz bi se pa za glavo držal kaj bi ti naredil. Tvoja merila niso splošna merila, tako kot niso moja.
Če bi kupoval velik avto, z večjo prostornino motorja, težjega in nešportnega, pa bi se verjetno odločil za dizla. Avti do ranga pasata sigurno z bencinskim motorjem, avtomobili nad rangu pasata skoraj sigurno z dizl motorjem. Za avtomobile v rangu pasata pa bi zelo dobro premislil in se v tem trenutku nebi opredelil.

Ta je pa dobra.
Jaz imam recimo doma 2 bencinarja in dizla. Pri tipu avta Passat je razlika porabi konkretno vecja kot 2 litra. Sam vidim koliko mi zre vsak avto in mi noben ne more rect da je samo 1.5L.
Poraba se z vecanjem hitrost se bolj nagne v prid dizla. Ce primerjam cooperja proti sestici mi dejansko pije pri hitrosth nad 150km vsaj 3L vec pa ima enako moci vendar se kakih 300kg manj.Tudi 206ka mi na avtocesti pozre vec goriva kot 500kg tezja sestica.........

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Res? Recimo gledam malo pežoje 206, letnik 02, 03...vsi imajo ceno okoli 5000€ za tiste z OK opremo.

Meni se to ne zdi normalna cena za kao gajbico.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Majhni avti bolje držijo ceno. So trenutno tudi edini, ki grejo novi v promet. Sam svojega cenim na najmanj 5 jurjev, 2006 letnik. Oprema nadpovprečna (cliota s tempomatom še niso videli ne na servisu ne v salonu). Spomladi mislim menjat in če ne bo vsaj 5 jurjev bom drajsal še naprej cliota, itak je kot nov. Ekonomija vlada.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ni blema 5 jurijov za 3 leta star avto. Ampak tisti pežoji so letnik 02, tudi 01 se najdejo s tako ceno!

Kaj ljudje razmišljajo ko tu kupijo? Se jim ne splača bolj kupit novega, na kako lizing/kredit varianto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni veliko več pove podatek o pospešku v 4. med 50 in 90 kmh in v končni prestavi (5-6) med 80 in 130 kot pa od 0-100.
Praktično nikdar ne pospešujem na polno od 0-100, velikokrat pa se mi zgodi da pri 80 enostavno zmanjka gasa ....
Pri 50 ga daj v tretjo, 80-130 pa v 4, pa bo ... Še bolje: omisli si avtomatika (klasičnega ali DSG), pa s tem ne bo težav. Moj naslednji privat avto bo vsekakor dvosklopkast ali avtomatik.

Imam avtomatika (staro klasiko) , tako da vem kako se pelje avtomatik....
Je pa res da ne vem kako se peljejo DSG, čeprav me je nekdo od alterjev šže peljal z njim....

Jah mi mladi že radi premetavamo šaltkeber, ko si enkrat malo starejši ali kaj polomljen ti je to nekoliko odveč in ti prav "paše" če lahko voziš v isti prestavi....
tongue-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
če ima menjalnik dve sklopki hitreje menja prestave, ker ima eno prestavo že v naprej pripravljeno

zelo laično povedano
fora dvojne sklopke je v mehkejšem prestavljanju med prestavami. Avti z enojno sklopko, sicer ne več tako očitno ampak vseeno, cuknejo. Pri dvojni pa druga vklopi, ko prva popušča, da zadeva elegantneje, mehko prestavi.