bedaki na cesti

jello

Guru
22. sep 2008
11.313
4.482
113
Videno v vsakodnevnih kolonah šleperjev od Ravberkomande do Unca, kjer se šleparji ne znajo razvrstiti v en pas.
Ti vidiš najbrž tudi vlake, ladje in podmornice.

Na levem pasu ni nikoli nobenega kamiona. Ga pa marsikateri blokira ker ježki ne razumejo koncepta zamika in varnostne razdalje. Omejitev 60, vsi kamioni vozijo 80, ježek se pa rine mimo in dela dramo ker ne more 120.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in kalbo

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.519
6.796
113
Pomoje se nanaša na tole (Varnostni pas v delovni zapori).

1777898758_resevalni_pas_v_delovn.format-avif.width-900.avif

Tisti ki prišel na plano s tole idejo, najbrž niti po TV ni avtoceste videl, kaj šele da bi se vozil po njej.
Ne
7abf76d8cd7f2e704bad_63580936.jpg.webp

Slika je iz https://www.24ur.com/novice/slovenija/zastoji_na_primorski_avtocesti.html

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.455
11.173
113
Ti vidiš najbrž tudi vlake, ladje in podmornice.

Na levem pasu ni nikoli nobenega kamiona. Ga pa marsikateri blokira ker ježki ne razumejo koncepta zamika in varnostne razdalje. Omejitev 60, vsi kamioni vozijo 80, ježek se pa rine mimo in dela dramo ker ne more 120.
V bistvu so ti padalci največja težava. Pred predorom Kastelec je bil pa desni pas zarisan v klančino, ne vem katermu bizgecu na DARSU je zgledal da bo šlo to čez. Seveda je blo treba vozit s kamperjem z levimi kolesi po črti in seveda so bli levo kamikaze, ki jim 80 na omejitev 60 ni dovolj in se miže guzijo mimo. Ni čudno da poka, prav vidiš ga v špeglu, kako zamizi in gas mimo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Silos

Zelenc'
6. jun 2024
22
24
3
Kamion na desni zabremza in avto na levi (v zamiku) brez varnostne razdalje s svojim prednjim desnim bokom poči v njegov zadnji levi bok. Ker prostora za it mimo ni. Veleumi Darsovski.

Na slikicah je vse lepo, tako kot pomurska AC in reševalni pas. V praksi pa vemo, kako je.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.904
2.644
113
Tudi na slikci ne bi bilo lepo, ce bi narisal desno sleper prikolico prave dimenzije, levo pa kombi ali lambota...

Silos

Zelenc'
6. jun 2024
22
24
3
Niti ne rabi bit kombi, že srednje velik SUV ne gre mimo, razen če je voznik treniral vožnjo na mm v boksih F1.

sass

Guru
1. sep 2007
5.347
989
113
Kamion na desni zabremza in avto na levi (v zamiku) brez varnostne razdalje s svojim prednjim desnim bokom poči v njegov zadnji levi bok. Ker prostora za it mimo ni. Veleumi Darsovski.

Na slikicah je vse lepo, tako kot pomurska AC in reševalni pas. V praksi pa vemo, kako je.
v takem primeru z avtom pelješ po desnem pasu, ker je levi očitno zate preozek

Silos

Zelenc'
6. jun 2024
22
24
3
Aja, tudi tista nizka kovinska ločilna ograja na sredini ... je čudovito, kadar kdo malenkost zadane z gumo spodnji rob, ker je narejena na /\, in jo zamakne na nasprotno stran. Voziš na levi, kjer imaš že tako na vsaki strani samo 15 cm in kar naenkrat pred tabo izboklina v ograji.

Pač fail je, kar se grejo in zdaj so angažirali PR oddelek, da krivdo prevali na voznike.

Včasih je bilo tako, da če je 1/3 razreda pisala šut, se je test ponavljal, ker očitno je bilo nekaj narobe s testom ali predajanjem snovi učencem. Dars ne zna osvojiti te logike. Je lažje s prstom kazati na voznike.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.618
1.199
113
toti Maribor
Sem se za praznike vozil dol proti primorski in po praznikih nazaj gor, pa nisem imel takih težav kot jih imate eni pacienti tu gori. Se pač pelješ lepo po desnem v koloni in je to to. Ampak potem nisi frajer, ne?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sass

Silos

Zelenc'
6. jun 2024
22
24
3
Sem se za praznike vozil dol proti primorski in po praznikih nazaj gor, pa nisem imel takih težav kot jih imate eni pacienti tu gori. Se pač pelješ lepo po desnem v koloni in je to to. Ampak potem nisi frajer, ne?
Hja, svet ni črno-bel, ane. Jaz tudi nimam težav z vožnjo v zaporah. Ampak nekateri jih izgleda imajo in zato prihaja do nesreč. Zaradi katerih imamo potem vsi težavo, ker stojimo v zastoju. In težavo ima gospodarstvo, ker se izgubljajo ure in material ni dostavljen v planiranem času.

Sodobna prometna doktrina pravi, da mora biti vodenje prometa urejeno tako, da odpušča napake voznikov. Tukaj jih izgleda ne, če je bilo v 11 dneh že 47 nesreč.

Lahko pa se tišči glavo v pesek, tako kot Darsovci, in se izgovarja, da je vse po predpisih. Ki jih je potem morala Policija prisiliti, da so zaprli nevaren uvoz Postojna v smeri KP.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe