bedaki na cesti

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Ampak kako folk vozi po AC, je še čudno da ni več hujših nesreč. :rolleyes::oops1: res velika žalost.
Sploh neupoštevanje ene normalne varnostne razdalje, neuporaba žmigovcov,...
To je res že postala slovenska folklora...vožnja tik za ritjo:(

Bolj je objesten, bolj je siguren v svoje vozniske sposobnosti. Nekako v premosorazmerju gre tole. Kar je seveda recept za katastrofo.

krko

Guru
5. sep 2010
2.672
1.386
113
Včeraj zjutraj ob 5.30, razcep Zadobrova proti BTC-ju. Ta teden oz. čez vikend so spremenili zoženje oz. se le-to prične prej in se je potrebno dosti prej razvrstiti na levi pas.

Vglavnem, peljemo se lepo proti zoženju, v daljavi pred menoj 5 vozil na prehitevalnem in dva avta ter tovornjak na voznem pasu.
Tovornjak precej pred zoženjem da levi smernik, ker bi se rad vključil na levi pas. No, nihče od 5 vozil, ki so vozila po levem pasu ni spustil noge s plina, zato je moral tovornjak pred zoženjem zmanjšat hitrost dobesedno na 20km/h.
Avta pred menoj sta v vmesnem času že šla na levi pas in sta postopoma zmanjšala hitrost na nekih 30km/h, da se je tovornjak lahko vključil. Jaz od zadaj sem se prav tako že skoraj povsem ustavil. Sreča, da tako zgodaj zjutraj ni gneče, ker drugače bi znalo prit do verižnega trčenja.

Mislim, kakšen debil moraš biti, da ne daš noge s plina in spustiš tovornjak pred sebe na zoženju. Itak se on pelje 90 na 80 omejitve....unih 6 debilov se je pa peljalo recimo 100-110km/h....jaz sem ostal totalno brez besed in mi še zdaj ni jasno kje je "fora" takega obnašanja.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Veš da bi v službo zamudil ker bi bil 6 sekud kasneje na cilju. Včeraj zvečer iz centra proti Bežigradu model bmw karavan dinamk, polna oba pasova, že tako nobene varnostne on vozi slalom, itak se je bremzalo na polno, pa ni imel sreče s postavljanjem na semaforjih. Na semaforju pri Austria trend hotelu je spet stal za menoj pa sem normalno 60 peljal :evil:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Tile dve zgodbici, ki sta ju opisala krko in Floki, sta v bistvu nekaj popolnoma vsakdanjega na naših cestah. Če prevoziš dovolj kilometrov, se lahko v bistvu obe takšni situaciji brez problema vidi tudi večkrat dnevno.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Tile dve zgodbici, ki sta ju opisala krko in Floki, sta v bistvu nekaj popolnoma vsakdanjega na naših cestah. Če prevoziš dovolj kilometrov, se lahko v bistvu obe takšni situaciji brez problema vidi tudi večkrat dnevno.
Ja treba je bilo ukinit Avtocestno policijo, ker jo je Janša ustanovil.
Ampak če ti vsakodnevno srečaš takšne idiote, bi jih tudi prej ko slej policija, če bi bila na cesti.

Sicer pa sedaj menda ja nimajo primanjkljaja Policajev, ko so jih nagnali iz meje??

• Haha
Reactions: jonny77

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
To se ne pomeni da je ni vec na AC.
Jaz je bistveno manj ne vidim na AC.
Prej bi rekel da jo je sedaj pod novo vlado vec, predvsem na obicajnih cestah. A jih je nekdo nagonil iz pisarn na teren?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
avtocesta koper - LJ kak mesec nazaj. vozim za enim BMW, hitrost imava tam okoli 140, nakar malo naprej od razdrtega dohitiva enega starega peugeota 206, ki pri 110 kampira na levem pasu. BMW se mu prilepi na rit in začne blendati, peugeot se ne umakne. BMW se ne sekira kaj dosti, ampak ga prehiti po desni in piči dalje, nakar se peugeot zbudi in začne tudi on pospeševati, dohiti BMW in mu začne blendati nazaj, medtem pa dvigne telefon in ga začne snemati. BMW je potem še bolj pospešil in naju s peugeotom pustil zadaj, no peugeot pa se je tudi umaknil na desno.
včasih se prav čudim, kaj se enim ljudem dogaja v glavi...
Posnel ga je, posnetka pa najbrz ne upa objavit, ker je mogoce celo ugotovil da je campiral.
Ce pa bi ga objavil bi pa jaz z veseljem v odgovor objavil svoj posnetek z dash camere ( ce bi bil jaz za bmw)

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.130
190
63
Ali mi lahko en razloži, ker jaz nisem dovolj pameten.
Ob 6ih zjutraj, ac iz mb proti lj, konkretno veliko prometa... vozni pas poln kaminonov ki pač peljejo cca 90km... na prehitevalnem vozimo lepo 110-120.. vse lepo teče... ampak redno od zadaj priletijo 'vsemogočni' ki bi radi vozili 150....zalimajo se ti čist za rit...
kaj naredit? zabremzan na 90, da se lahko vključim med kamine? res ne vem

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Zacno
Ali mi lahko en razloži, ker jaz nisem dovolj pameten.
Ob 6ih zjutraj, ac iz mb proti lj, konkretno veliko prometa... vozni pas poln kaminonov ki pač peljejo cca 90km... na prehitevalnem vozimo lepo 110-120.. vse lepo teče... ampak redno od zadaj priletijo 'vsemogočni' ki bi radi vozili 150....zalimajo se ti čist za rit...
kaj naredit? zabremzan na 90, da se lahko vključim med kamine? res ne vem
Začni blendat onim spredaj :evil:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Zacno

Začni blendat onim spredaj :evil:
Ce.ie vztrajen, takim jaz najraje stisnem zadnjo meglenko. Mu dam vedeti da sem ga videl, vendar ne mislim podpirati njegove norije. Ker pred mano je se 100 revezev ki se jim bo prilimal.na rit in jih delal zivcne.
Ce pa ima nujno voznjo, pa naj klice 112/113 pa bo dobil spremstvo policije, ce ze resilca ne more dobiti, oziroma.ga ne zeli cakat.

• Všeč mi je
Reactions: Floki

krko

Guru
5. sep 2010
2.672
1.386
113
Vem da trollaš ampak vseeno. Kam se umakneš iz prehitevalnega pasu, ko imaš tako kolono tovornjakov na voznem pasu?

a4d031e37376360ef449-tovornjak-avtocesta-gneca.jpeg

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
Kam se umakneš iz prehitevalnega pasu, ko imaš tako kolono tovornjakov na voznem pasu?
jest ne vem kwa vam je dons folku jebelacesta
pa kašna so to uprašanja? kako pi$da prežvite dons na kašnm šihtu, a za vsak ku.rac sprašujete naokol kako to in kako uno?
1000 strani debata o tem kako se prpelat od maribora do lublane
a za scat pa srat it tud rabte forum pa fejsbuk? :bonk: