Včeraj zjutraj ob 5.30, razcep Zadobrova proti BTC-ju. Ta teden oz. čez vikend so spremenili zoženje oz. se le-to prične prej in se je potrebno dosti prej razvrstiti na levi pas.
Vglavnem, peljemo se lepo proti zoženju, v daljavi pred menoj 5 vozil na prehitevalnem in dva avta ter tovornjak na voznem pasu.
Tovornjak precej pred zoženjem da levi smernik, ker bi se rad vključil na levi pas. No, nihče od 5 vozil, ki so vozila po levem pasu ni spustil noge s plina, zato je moral tovornjak pred zoženjem zmanjšat hitrost dobesedno na 20km/h.
Avta pred menoj sta v vmesnem času že šla na levi pas in sta postopoma zmanjšala hitrost na nekih 30km/h, da se je tovornjak lahko vključil. Jaz od zadaj sem se prav tako že skoraj povsem ustavil. Sreča, da tako zgodaj zjutraj ni gneče, ker drugače bi znalo prit do verižnega trčenja.
Mislim, kakšen debil moraš biti, da ne daš noge s plina in spustiš tovornjak pred sebe na zoženju. Itak se on pelje 90 na 80 omejitve....unih 6 debilov se je pa peljalo recimo 100-110km/h....jaz sem ostal totalno brez besed in mi še zdaj ni jasno kje je "fora" takega obnašanja.