bedaki na cesti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
tale cesta je itak smert, ker nimaš kam zavit, razen po xx kmjih dol s ceste... kdo je to projektiral in dal žegn bi moral it sedet za kako leto. Že na odstavnem je nevarnost naleta... tule pa itak 99% da se nekdo razsipa.
Važno da so prihranili.

Bi tele 'varčevalce' vprašal katerega izmed družinskih članov bojo reskirali na konto varčevanja...me zanima odgovor.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila že na razdalji 36 kilometrov vozil z zmanjšano hitrostjo in prižganimi vsemi štirimi utripalkami. Šteiner ob tem dodaja, da je to po vsej verjetnosti botrovalo trku vozili.

To zagotovo ni bilo vredu, sploh če je bila hitrost nizka - neprimerna za hitro cesto.

Vsekakor moraš pa vozit s hitrostjo pri kateri glede na vidljivost lahko pravočasno ustaviš,
žal se pa prevečkrat vozniki kombijev obnašajo kot da so neuničljivi na cesti...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
feler tovornjakarja je očitno bilo, da ni zapeljal iz AC na prve izvozu, feler kombija pa nepazljivost... pa si tam. Šibkejši nastrada.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Nisem zasledil s koliko se je po avtocesti premikal madžarski kamion. Je bilo to 20, 40, 60 km/h?
Me prav zanima, če bodo sedaj policisti kdaj pa kdaj povprašali po zdravju voznike osebnih vozil, ki po avtocesti iz kdove kakega razloga sanjajo in ne vozijo vsaj blizu 100 km/h, ko razmere to brez težav omogočajo?

• Všeč mi je

zakon

Guru
16. maj 2008
8.750
799
113
toti Maribor
Če meni crkne avto na pomurski AC brez odstavnega pasu sredi ceste in se nekdo, ker buli v telefon zaleti meni v rit, sem jaz kriv?:bonk:Tako je v tem primeru. Tovornjak je zgolj zahebu, ker se ni umaknil na prvi izvoz ni pa povzročitelj nesreče. Malo glejte te kombije kako vozijo po AC.

• Všeč mi je

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Če meni crkne avto na pomurski AC brez odstavnega pasu sredi ceste in se nekdo, ker buli v telefon zaleti meni v rit, sem jaz kriv?:bonk:Tako je v tem primeru. Tovornjak je zgolj zahebu, ker se ni umaknil na prvi izvoz ni pa povzročitelj nesreče. Malo glejte te kombije kako vozijo po AC.

Če se je res cijazil kilometre po AC je tule veliko krivde na njemu...dejstvo (kot je dejstvo, da se to ne bi zgodilo, če bi cesta imela odstavni pas, po katerem bi se tovornjak lahko vlekel dalje)..

Lahko si drugi, tretji v vrsti...prvi (ali prva dva) odvijeta, ko naletita na 'stoječega' pri 20 km/h, tretji pa...trenutek da ni povsem zbran, bo direkt nabasal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Če bi bili zraven, bi seveda vedeli, kako se je zgodilo. Najbolj zoprno je, če voziš za večjim vozilom, ki se tik pred praktično stoječo oviro umakne na drug pas, tebi pa se pokaže sranje pred tabo. Sem skoraj vsak dan na avtocesti, "rad" imam ustrezno varnostno razdaljo pred sabo. Dobrih 10 let nazaj sem enkrat doživel, da sem se komaj rešil. Kombi pred mano nenadoma na prehitevalni pas, jaz pa sem zagledal stoječo kolono in levo vozilo, da ne morem narediti istega manevra. Sem se zaradi dovolj varnostne razdalje vseeno uspešno rešil in tudi za mano je bilo vse v redu. Je pa nabilo puls. Voznik kombija je takrat očitno vse pravočasno videl, hitrosti niti ni zmanjšal, ampak je pustil vozila levo mimo in lepo na prehitevalni pas tik pred zastojem.
20 km / h je praktično stoječe vozilo. Ampak tudi to se doživi na avtocesti. Denimo ob sneženju ko plužijo s približno tako hitrostjo, se hitro doživi, da prideš na skupino vozil, ki vozijo največ toliko ali stojijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
dobro tip se tovornjak ni piknil s 50 na uro (kar bi recimo pomenilo, 110 in nekaj zaviranja na70 km/h - potem je cca 50 razlike, če se je vozil 20km/h) , kar se vidi po razbitini, da se je prheftal pune hamre.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Opaziš, ali pa tudi ne opaziš, če je pred tabo drugo vozilo, ki ti skriva pogled naprej in elegantno tik pred oviro uspešno menja prometni pas. Takrat se pokaže, kako varnostno razdaljo imaš. Načeloma računamo, da se vozilo pred nami ne more kar vkopati v cesto in obstati, torej neke hude varnostne razdalje ne rabimo. So pa še druge situacije, ko je varnostna razdalja ključna. Ovire, ki se očem razkrijejo šele, ko se vozilo, ki mu vozimo za ritjo, umakne.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Regionalka.
Gledam, kaj se tako sveti v avtu pred mano in ugotovim, da šofer (manjša možnost, da je bila šoferka) izvaja video klic. :bonk:
Je bil na vetrobranskem steklu tako veliki cigl, da sem na varnostni razdalji videl faco in kako šofer krili z rokami.

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113
avtocesta koper - LJ kak mesec nazaj. vozim za enim BMW, hitrost imava tam okoli 140, nakar malo naprej od razdrtega dohitiva enega starega peugeota 206, ki pri 110 kampira na levem pasu. BMW se mu prilepi na rit in začne blendati, peugeot se ne umakne. BMW se ne sekira kaj dosti, ampak ga prehiti po desni in piči dalje, nakar se peugeot zbudi in začne tudi on pospeševati, dohiti BMW in mu začne blendati nazaj, medtem pa dvigne telefon in ga začne snemati. BMW je potem še bolj pospešil in naju s peugeotom pustil zadaj, no peugeot pa se je tudi umaknil na desno.
včasih se prav čudim, kaj se enim ljudem dogaja v glavi...

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen