Tako “obračanje” bi načeloma bila “rešitev” - seveda nadzirana in “varovana” s strani policije.Mimogrede pa še malo o mlajših-
Ojoj...
Cesta je bila zaradi dogodka zaprta več ur in je skušala potrpežljivost marsikaterega voznika. Tudi tistega s škodo temnejše barve, ki je stal v koloni blizu izvoza Sostro. Odločil se je storiti nekaj nepojemljivega – zapeljal je na reševalni pas, obrnil svoje vozilo in po njem zapeljal celo v nasprotni smeri! Ostali so se zgražali in ga slikali, fotografije pa javnosti pokazali na družbenih omrežjih. Hud prekršek zna voznika stati najmanj vozniškega izpita…
FOTO: Med nesrečo izkoristil reševalni pas in se po njem vozil celo v nasprotni smeri
Predrzno dejanje si je privoščil voznik škode. S prekrškom je ogrožal svoje življenje in življenja ostalih prometnih udeležencev.novice.svet24.si
Zapre se avtocesta tik za prejšnjim izvozom - in potem, ko se reševalni pas ne potrebuje več, po njen spustiš osebne ven (ja - po kontra dovoljeni smeri). Kamioni žal ostanejo …
Doživel nekaj let nazaj pri Celju - tik pred mano poknilo, vzpostavljen reševalni pas (malo sem celo jaz pomagal, ker ko sem videl, da so bolj usposobljeni pri ponesrčencih, sem, oblečen v rumeni jopič, šel po AC nazaj in “ skomandiral” tiste, ki še niso bili “skrajno levo ozr. desno” - vozniku rešilca se je samo nasmejalo, ko je videl kako je vzpostavljen reševalni pas). Potem, ko je bilo popskrbljeno za ponesrečence, se je policist sam odločil za zgoraj opisano akcijo in nas spravil iz AC. In nas verjetno rešil pred večurnim stanjem na AC.