bedaki na cesti

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Izpjt za inštruktorjs sem naredil pred časom v stari Jugi, če bi bilo potrebno za hude čase. Nima vezs z avto šolo. To pride pozneje, če hočeš delat kot inštruktor.
Sedaj o tistem, ki je na avtocesti obračal avto v nasprotno smer. Obnovitveni tečaj mu ne bi pomagal, ker sigurno zna, da tega ne sme delat na avtocesti.
Bolj bi ga bilo potrebno testirati "na norost". Tudi testirati "ritopike", ki vozijo meter za odbijačem na avtocesti. Tudi večino motoristov, ki prehiteva prek polne črte in prek omejitve.
Bi bilo zanimivo se it za teboj peljat in snemat vožnjo. Ker bere se, kot da si ti pravi Alter voznik, vse top, nobene napake, no razen pri drugih, te vidiš
Moje izkušnje žal kažejo, da so ravno taki vozniki, ki so polni samih sebe, precej slabi vozniki. Lahko tudi v smislu, da se vlečejo konkretno pod omejitvijo in s tem po nepotrebnem povzročajo nevarne situacije.

Recimo moj primer: še konkretno manjka do penzije, pa vem, da so moji refleksi slabši kot recimo pred 10imi leti. Nisem še imel prometne, pa se zato nimam za super duper voznika, ker vem, da delam napake.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in jendomen

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.293
9.499
113
EU
Bi bilo zanimivo se it za teboj peljat in snemat vožnjo. Ker bere se, kot da si ti pravi Alter voznik, vse top, nobene napake, no razen pri drugih, te vidiš
Moje izkušnje žal kažejo, da so ravno taki vozniki, ki so polni samih sebe, precej slabi vozniki. Lahko tudi v smislu, da se vlečejo konkretno pod omejitvijo in s tem po nepotrebnem povzročajo nevarne situacije.

Recimo moj primer: še konkretno manjka do penzije, pa vem, da so moji refleksi slabši kot recimo pred 10imi leti. Nisem še imel prometne, pa se zato nimam za super duper voznika, ker vem, da delam napake.
Imam Dashcam na obeh avtih, tako da sam snemam.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tudi nazaj? :evil:
No, pa objavi tukaj kakšen needitiran posnetek, da vidimo Alter voznika v akciji.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
No ja - jajc je, da se je pravilnik skozi čas spreminjal - vedno na “ bolj varnega”. In ker pri nas pač od nekdaj nimamo urejeno od kod, KD in kaj ima lahko izhod na javno cesto (seveda jasno določno po kategorijah cest), imamo še vedno, da se pač “nekaj” priključi na cesto - novo pravilnik pa določa kdaj in kako je lahko prekinjena ali polna. Ta novi pravilniki pa seveda napisani s strani woke generacije - in izvajani iz njih strani …

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.639
113
pri taščici
Polna črta je po odgovoru sodec zato, ker bi morala ravnina biti dolga nekaj vec kot 400m pri omejitvi 60 da bi bila crtkana.
Vidim da se nekdo podobno opaza.
Je se na alterju?
Tule so crto naknadno pofrezal in je sedaj brez

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.449
659
113
Minimalna možnost je sicer, da je nekdo tukaj že uštimal hudo nesrečo... še malo bolj verjetno pa, da ima projektant rad ravne neprekinjene črte (težko roko in je z mišjo potegnil celo črto?)...
Križišče 3x. Nisi videl priključkov na prednostno cesto pri 0,14, 0,15 in pri 0,25 ? Sedaj pa predvidevaj, da prehitevaš, jaz pa iz stranske ceste? Pri polni črti si kriv!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.639
113
pri taščici
Križišče 3x. Nisi videl priključkov na prednostno cesto pri 0,14, 0,15 in pri 0,25 ? Sedaj pa predvidevaj, da prehitevaš, jaz pa iz stranske ceste? Pri polni črti si kriv!
A to leti na moj posnetek polne crte?
Pri 14s je ena hisa na levi cca 100m od ceste.
15s in 25s sta dovozni poti s travnika.
Isti odsek ceste moravce izlake.
Omejitev 90 mimo hiše neposredno ob cesti, po nepreglednih ovinkih crtkana crta, malo nizje proti izlakam ti iz nepreglednih dvorisc rinejo na cesto kjer lahko prehitevas pri 70kmh.
4 415
Zdaj se pa ti zgovarjas na makadamske uvoze iz manjsega travnika?

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Prehitevanje v kriziscu je prepovedano, za to ne rabis polne crte.
Prehitevanje čez križišče če si na prednostni cesti in je ločilna črta prekinjena, je dovoljeno ni pa najbolj pametno. Veliko voznikov namreč ko se vključuje iz stranske na prednostno in zavija na desno gleda samo v levo. Čez križišče če si na stranski cesti pa je dovoljeno prehitevanje samo enoslednja vozila.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113

Velenje moj doma :D
:srce:
Za ustavitev so na koncu uporabili tudi stinger. 29-letnega voznika, doma z velenjskega območja, ki je bil na hitrem testu za droge pozitiven, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja, so pridržali.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.027
113
Objostnost na cestah očitno zmeraj bolj eskalira. Praktično vsakič, ko grem na pot 100+ km srečam kakšnega junaka. Tokrat v MB, Streliška, pri MOLu, proti Lackovi, ravno sem šel kontra in sem tudi zaviral pred semaforjem. Avto na nasprotni strani ustavi na rdeči, za njim pripelje AUDI, niti se še ni povsem ustavil. V sekundi, ko se prižge zelena, AUDI potegne levo in s polnim plinom obvozi avto pred sabo po pasu za zavijanje na MOL... A z nakupom premije marsikdo avtomatsko postane cepec ali kje je fora?

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.644
1.477
113
Prehitevanje čez križišče če si na prednostni cesti in je ločilna črta prekinjena, je dovoljeno ni pa najbolj pametno. Veliko voznikov namreč ko se vključuje iz stranske na prednostno in zavija na desno gleda samo v levo. Čez križišče če si na stranski cesti pa je dovoljeno prehitevanje samo enoslednja vozila.
Kar nekaj.

Tisto kar opisuješ v prvem primeru je samo dovoljena izjema: lahko prehitiš po levi le vozilo, ki je dalo desni smernik, se pomaknilo proti desnemu robu vozišča in je jasno, da bo zavilo desno.

V vseh drugih primerih je prehitevanje v križišču prepovedano.