bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
Sem ravno gledal na izvozih je 40km/h po koncu zaviralnega pasu.
Na uvozu pa nekako nisem tega videl.
Ja, po koncu zaviralnega pasu naletiš na omejitve ala 60 in potem 40 ali pa takoj 40, odvisno od zavitosti samega izvoza. Ampak na ravnem delu tako izvoza kot pa seveda tudi uvoza pa niti približno ni omejitev 40, ta del je namenjen usklajevanju hitrosti s prometom na ac ter varnemu zaviranju pri izključevanju ter ne bremzanju na polno iz 130 na 40.

• Všeč mi je
Reactions: godfather

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.431
113
A nimajo vsi uvozi omejitev 40? Pa šele na ravnem delu pospeševalnega lahko pospešuješ?
Uvozi na zavitem delu ja (40 ali pa 60), kasneje pa niti približno ne tako da je res talent tisti, ki se do konca pospeševalnega pasu pelje s hitrostjo 40 rekoč, da hitreje ne sme.

• Haha
Reactions: godfather

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.448
5.030
113
Očitn
A nimajo vsi uvozi omejitev 40? Pa šele na ravnem delu pospeševalnega lahko pospešuješ?
Ja, o tem se pogovarjamo, ampak eni očitno tega ne ločijo kje se začne pospeševalni in zaviralni pas v sklopu AC izvoza/uvoza in potem furajo
kot teleta ki so si zapomnila zadnji znak na cesti, kljub temu da je bilo vmes že 5 križišč ki so znak razveljavila...

Spodaj so navodila iz avtošole in še link kje se prijaviti na tečaj CPP in vožnje, nekateri bi se morali ponovno vključiti...

1645179206196.png

Pa smo potem spet pri debati, da bi bilo nujno potrebno vsaj na 10 let it na ponovni tečaj CPP...

• Všeč mi je
Reactions: godfather in Matey

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
:valjamse:
Se strinjam, je izredno težko za tiste, ki se vključujejo s 60km/h. Ne samo, da je izredno težko, je izredno nevarno.
Če bi za hip pozabili na porabo in fuk... tisti cegu izpod plina stran, ter pritisnili plin do konca, da ujameš hitrost vozil na voznem pasu, potem to opravilo kar naenkrat postane izjemno enostavno in nenevarno.
In ja, sem se z Marutijem s 35KM ali kolikor jih je že tista gajba imela, brez težav vključeval na AC. Je pa res, da sem skoraj luknjo pod pedalom za plin naredil.:valjamse:
Tako je.
Se mi zdi, da zna biti (tudi) to posledica pomehkuženosti današnje družbe.
Ob vsesplošni mantri o "defenzivni vožnji", "občutljivosti" itd... .."nagaziti gas do daske" verjetno že meji na terorizem :evil: .
Ali kandidati v avtošolah sploh morajo(smejo?) preizkusiti, kako se vozilo obnaša ob full gasu?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jendomen

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
526
77
28
širne planjave Dolenjske
Tako je.
Se mi zdi, da zna biti (tudi) to posledica pomehkuženosti današnje družbe.
Ob vsesplošni mantri o "defenzivni vožnji", "občutljivosti" itd... .."nagaziti gas do daske" verjetno že meji na terorizem :evil: .
Ali kandidati v avtošolah sploh morajo(smejo?) preizkusiti, kako se vozilo obnaša ob full gasu?
Razni umotvori tle na tabli so mnenja, da se "Ali kandidati v avtošolah sploh morajo(smejo?) preizkusiti, kako se vozilo obnaša ob full gasu?" to dejanje lahko zgodi samo na posebnem poligonu (pod nadzorom) in se moraš extra prijaviti, opraviti extra zdravniški pregled (kot za astronavta) in šele ko ti "specialci - inštruktorji" to odobrijo, lahko opraviš ta preskus.
Ker tako in tako v teh časih/krajih nihče ne obremenjuje vozila na full gas, ampak raje 10-20 km/h manj kot je na znaku --> pa še to nimajo pojma, kdaj omejitev preneha veljati itd....

Ma se vozijo kot eni pussy-i....še malo nesreč je, glede kaj vse se vozi po cesti. So ti specialci mnenja da se mu mora vsak umakniti iz voznega pasu da se bo lahko vključil z 56 km/h na AC. In če se mu ne umakneš, sem kriv jaz in ne on (bedak), ki ne ve kaj pomeni pospeševanje na vključevalnem pasu....o_O:rolleyes: to pomeni, da daš gas do podna....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Na uvozu imaš tablo za hitro cesto (obvoznico), AC..torej je za njo omejitev 110 oz. 130 km/h.

Na uvozih Lj obvoznice, je le ta že na klančini na dol, kjer marsikateremu avto pospešuje zgolj zaradi naravnih zakonov sile teže.

(in potem imaš morone, ki vozijo 50 km/h na uvozu po celotni dolžini, ker hkrati postane tudi izvoz... na katerem odmota v vsej hitrosti, ki jo uspe razviti).

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.626
1.803
113
Samo to je pa tudi projektantski kretenizem, da imaš izvoz in uvoz združen v eno skupno skrupcalo. Potem ga pa kar zapirajo (uvoz) ob gužvi (Koper poleti) in delaš obvoze okoli riti.

• Všeč mi je
Reactions: Lateral

jello

Guru
22. sep 2008
10.297
3.922
113
Razni umotvori tle na tabli so mnenja, da se "Ali kandidati v avtošolah sploh morajo(smejo?) preizkusiti, kako se vozilo obnaša ob full gasu?" to dejanje lahko zgodi samo na posebnem poligonu (pod nadzorom) in se moraš extra prijaviti, opraviti extra zdravniški pregled (kot za astronavta) in šele ko ti "specialci - inštruktorji" to odobrijo, lahko opraviš ta preskus.
Ker tako in tako v teh časih/krajih nihče ne obremenjuje vozila na full gas, ampak raje 10-20 km/h manj kot je na znaku --> pa še to nimajo pojma, kdaj omejitev preneha veljati itd....

Ma se vozijo kot eni pussy-i....še malo nesreč je, glede kaj vse se vozi po cesti. So ti specialci mnenja da se mu mora vsak umakniti iz voznega pasu da se bo lahko vključil z 56 km/h na AC. In če se mu ne umakneš, sem kriv jaz in ne on (bedak), ki ne ve kaj pomeni pospeševanje na vključevalnem pasu....o_O:rolleyes: to pomeni, da daš gas do podna....
Daj ne bluzi še bolj kot tisti kateremu odgovarjaš. V real life je tako, da če preveč cincaš te inštruktor nabrca v rit (beri: pohodi gas), tako na pospeševalnem pasu kot sicer v prometu. Tako je bilo včasih in tako je danes. Kaj pa potem delajo ko so sami v avtu je pa druga stvar, večino neumnosti za volanom se človek nauči z zadnjega sedeža. Otroškega.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
Ene zajebava "sistem za prepoznavo prometnih znakov", in ko se na ekranu izpiše 40km/h, potem bi se pač vključevali z 40km in tako vozili do......

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.578
941
113
Sem danes na AC pri Naklem na nasprotni strani (tisti uvoz/izvoz pri gramoznici) videl eno starejšo gospo v Audiju Q3, ki je na začetku pospeševalnega pasu čakala, da bo imela prosto.....

Evo, pa še en specialec, ki so mu menda odvzel vozniško (s posnetka se ne vidi dobro - Yaris GRMN?):

Piz*a, dvopasovno krožišče imaš, ti greš pa po nasprotnem pasu :bonk: :nigladek:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.409
1.418
113
Sem danes na AC pri Naklem na nasprotni strani (tisti uvoz/izvoz pri gramoznici) videl eno starejšo gospo v Audiju Q3, ki je na začetku pospeševalnega pasu čakala, da bo imela prosto.....

Evo, pa še en specialec, ki so mu menda odvzel vozniško (s posnetka se ne vidi dobro - Yaris GRMN?):

Piz*a, dvopasovno krožišče imaš, ti greš pa po nasprotnem pasu :bonk: :nigladek:
Je mislil, da se po desni ne sme prehitevat :valjamse:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.939
2.679
113
Resno? Vključevanje na AC brez pomoči tistega, ki vozi po voznem pasu je težko? :rolleyes::eek:Pojdi prosim na UE z avtobusom/vlakom/peš in vrni vozniško....
Vozniški bonton poskrbi za ostalo Napisana pravila so osnova, vozniška splošna inteligenca pa nekaj povsem drugega. In najbolje je, ko ti dve področji sodelujeta. Na primer v zgoščenem prometu, ko so razdalje med vozili nekoliko manjše, je jasno, da se vozilo s pospeševalnega pasu težje vključi v hiter avtocestni promet. Zato je prav, da tisti, ki so že na avtocesti ustvarijo dovolj prostora zanj. To storijo tako, da malenkost prilagodijo hitrost vožnje ali pa z umikanjem na levi pas.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.468
676
113
Vozniški bonton poskrbi za ostalo Napisana pravila so osnova, vozniška splošna inteligenca pa nekaj povsem drugega. In najbolje je, ko ti dve področji sodelujeta. Na primer v zgoščenem prometu, ko so razdalje med vozili nekoliko manjše, je jasno, da se vozilo s pospeševalnega pasu težje vključi v hiter avtocestni promet. Zato je prav, da tisti, ki so že na avtocesti ustvarijo dovolj prostora zanj. To storijo tako, da malenkost prilagodijo hitrost vožnje ali pa z umikanjem na levi pas.
Ti to resno?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.472
1.930
113
Vse kar imajo tisti na voznem pasu za narediti je: nič. Vozijo z nespremenjeno dinamiko.

Če se ob njihovi enakomerni vožnji nisi sposoben varno vkjučiti, ne bi smel imeti izpita. Niti v sanjah.

Se spomnim enega tule na forumu, ki je naredil celo dramo, ker se mu na popolnoma prazni AC ob vključevanju en avto ni umaknil na prehitevalnega, kot si je to on predstavljal.

Si bil to slučajno ti?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.409
1.418
113
Ne rečem, da prilagodiš hitrost, malo pospešiš ali zmanjšaš hitrost, da se nekdo lažje vključi. To umikanje na levi pas pa je meni mimo, da bolj ne more biti. Bizgec na voznem skoči na enkrat levo, ker bi se en vključil na avtocesto, ti ki pa se vključujejo pa so tudi postali oholi in mislijo, da jim to sedaj kar pripada in se jim bodo kar vsi umikali iz voznega pasu na prehitevalni in sploh ne gledajo ali imajo fraj ali ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Ne, ker prehitevalni je rezerviran za alter dinamike z 150 + mimo uvozov.
Glede n to, da se kamioni ne smejo prehitevati, da so nekateri tudi egoisti in ne bo ugasnil tempomata in s tem povecal razdaljo vsaj na 10m do kamiona pred seboj, se ti lahko zgodi, da se legalno (varnostna razdalja lred in za tabo!) Ne mores vključiti na vozni pas.
No meni se to se mi zgodilo, ampak o varnostni razdalji pa ne bi dal komentarja.
Med sentjakobom in do Litijske (smer rudnik) je najbolj pametno iti po levi ce je na desni veliko prometa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jello

Guru
22. sep 2008
10.297
3.922
113
Vse kar imajo tisti na voznem pasu za narediti je: nič. Vozijo z nespremenjeno dinamiko.

Če se ob njihovi enakomerni vožnji nisi sposoben varno vkjučiti, ne bi smel imeti izpita. Niti v sanjah.

Se spomnim enega tule na forumu, ki je naredil celo dramo, ker se mu na popolnoma prazni AC ob vključevanju en avto ni umaknil na prehitevalnega, kot si je to on predstavljal.

Si bil to slučajno ti?

Najbrž sem bil ja, le da ni bilo slučajno, ampak nalašč. In lahko še enkrat ponovim, da gre samo za vprašanje ali si v prometu ignorantska pyzda ali pa nisi.

Ne, če na izpitu pelješ po tvojih navodilih (ignorantsko po svojem naravnost, čeprav se z desne nekdo vključuje), ga ne dobiš.

• Všeč mi je
Reactions: mr_ in Hanzi