bedaki na cesti

sad

Guru
24. avg 2007
21.245
9.874
113
Se strinjam, da je stvar kulture vožnje, da nekomu omogočiš varnejše vključevanje na AC. Ali s pospeševanjem/zaviranjem/umikom na prehitevalni pas, če je prost. Vsekakor pa je na vključevalcu, da najde prostor, pa če je potrebno tudi, da gre še malo po odstavnem pasu. Saj le ni tam zida iz betona.
Najbolj nevarni so pa tisti, ki pričakujejo, da se bodp njihovi visokosti, vsi umaknili in enostavno planejo na vozni pas. Recimo pri Domžalah zna biti to zelo nevarno.

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Isto Grosuplje.

Samo da je tukaj posebnost se ta, da picijo direkt na prehitevalnega. Tko iz 60 kmh. Pa se peles po psu pa mas kar fajn za bremzat, kljub temu da si mu plac naredu na desnem placu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
sad
Se sleparji znajo prekrsit pravilo in grejo na levo kljub prepovedi, ker upajo da bodo cez dvesto metrov sli nazaj ko bo vkljucujoci skocil pred njih na prehitevalnega (ali za njimi).
Nekaterim na alterju bo pa krona z glave padla ce bi se morali levo premaknit....
Ce imas km ali dva kolono sleparjev v vagon stilu, ne mores "varno" iti med njih pa tudi ce se še km dalec peljes po odstavnem pasu 130kmh

sad

Guru
24. avg 2007
21.245
9.874
113
sad
Ce imas km ali dva kolono sleparjev v vagon stilu, ne mores "varno" iti med njih pa tudi ce se še km dalec peljes po odstavnem pasu 130kmh
Seveda. Zato pa zabij desno nogo do konca, da se ABS vključi in se ustavi pri zaključku pospeševalnega pasu. To je bolj varno. Sem tudi jaz na to naletel, no ne boš verjel, tudi če je vagon stil, je vmes vsaj za 3-4 avte prostora. Je pa res, da se samo vključim in potem takoj ko je levi pas prost, spokam na njega. Občutek ni ravno prijeten.

Jaz ne vem, kje nekateri spite, da imate take ogromne težave z osnovnimi stvarmi. Je pa res, da nekaterim ni boljšega kot jamrat in iskati težave. Vas to izpopolnjuje?

• Všeč mi je
Reactions: igiNo1 in jendomen

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
526
77
28
širne planjave Dolenjske
Daj ne bluzi še bolj kot tisti kateremu odgovarjaš. V real life je tako, da če preveč cincaš te inštruktor nabrca v rit (beri: pohodi gas), tako na pospeševalnem pasu kot sicer v prometu. Tako je bilo včasih in tako je danes. Kaj pa potem delajo ko so sami v avtu je pa druga stvar, večino neumnosti za volanom se človek nauči z zadnjega sedeža. Otroškega.
Ne bluzim, pišem v stilu tistega, ki opisuje kakšne težave ima ko se vključuje na AC. Verjetno si malo osebno vpleten pa zagovarjaš inštruktorje kako bi morali učiti, pa pač ne učijo (kot pišejo nekateri tle gor da je slišal od inštruktorja da se mora umakniti iz voznega pasu da se lahko drugi vključijo).
Mah, brez veze. Folk rabi rokico/pomoč za vsako opravilo, ki ga želi narediti, noben se neb sam odločil pa uporabil pamet kako se obnaša npr. v prometu.
Imam kar prav da pravim, da imajo srečo da je dihanje nagonsko, ker če neb to bilo nagonsko, folk še dihat ne bi znal....

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
526
77
28
širne planjave Dolenjske
Najbrž sem bil ja, le da ni bilo slučajno, ampak nalašč. In lahko še enkrat ponovim, da gre samo za vprašanje ali si v prometu ignorantska pyzda ali pa nisi.

Ne, če na izpitu pelješ po tvojih navodilih (ignorantsko po svojem naravnost, čeprav se z desne nekdo vključuje), ga ne dobi.
To ne verjamem in ne piši laži. Izpita ne narediš zato, ker si prekršil prometno pravilo in NE zato, ker se nisi umaknil "jello-tu" na AC, ker se je vključeval z 46 km/k....

Pa nisem nikjer napisal, da se ne umaknem da se lažje vključite na AC, ampak sem napisal da to ni OBVEZNO, če le to ni možno varno storiti. Ti in podobni pa mislite da je vaša pravica, da se vam vsi umikajo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.297
3.922
113
Kar se tiče ignorantskih pyzd se ne rabiš sekirat, ker da lahko pravila ignoriraš jih je treba najprej poznat.

Ostalih nakozlanih frustracij pa ne bom komentiral, ker nimajo veze ne z mano, ne z RL.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.939
2.679
113
Temu se reče vzajemnost.

p.s. tudi voznika audija, pa bmw-ja, pa alteraš-a, pa mafijskega botra se da 'pošolat'! sploh z marutijem :)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Jaz osebno se umaknem na levi pas, če vidim da je fraj in se bo nekdo začel vključevat na AC. Običjano dam še levi žmigavec in ga pustim nekaj časa vklopljenega.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in luciano

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.939
2.679
113
Vse kar imajo tisti na voznem pasu za narediti je: nič. Vozijo z nespremenjeno dinamiko.
Če se ob njihovi enakomerni vožnji nisi sposoben varno vkjučiti, ne bi smel imeti izpita. Niti v sanjah...
.... So pa med nami tudi omejenci, ki se postavijo na lev pas in jim je nato dosezek dneva da ja nikogar ne bodo spustili predse z desnega pasu. Rezultat takih butljev so pa prometne nesrece ker en pred njim zabremza, butelj pa ni pozoren ker opazuje tistega na desni kako ga je dobro zaprl....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen