Pozor, dve novi lokaciji radarja v Ljubljani
Voznikov in voznic na tej cesti naj ne premami širok asfalt.
www.zurnal24.si
ulala kakšna drama in skoraj tragedijaNe žagaj veje ... pardon mostu, na katerem sediš.
Drama pri Trebnjem: pri rušenju mostu skoraj tragedija #video
Pri Trebnjem so danes rušili enega izmed mostov nad regionalno cesto in pri tem bi se skoraj zgodila tragična nesreča.siol.net
Odkar je Jančič tam. Prišlo tako daleč, da ga imenijejo Janščič pa JanšičDrama pri Trebnjem: pri rušenju mostu skoraj tragedija #video
Pri Trebnjem so danes rušili enega izmed mostov nad regionalno cesto in pri tem bi se skoraj zgodila tragična nesreča.siol.net
dráma -e ž (á) :
3. ekspr. pretresljiv, žalosten, tragičen dogodek
Očitno novinarji na Siolu tekmujejo s tistimi iz Slovenskih Novic, kdo bo dal bolj šokanten (debilen) naslov
Alter bo imel 7dnevno veselico po mojem logout.Tile naši mostovi sploh na primorski se pravo od Ljubljane do Postojne so že fejst zmagami. Železo se lepo vidi.
Hanzi, kaj pa če na tebe pade, potem bo konec jamranja
...beton enako. Spodnji del je v nategu (tam prevzame obremenitev armatura), zgornji del pa je v tlaku (kar beton odlično prenaša).Do poskodbe stroja ni prislo ce dobro vidim.
Tako da ni vecje drame za okol tega delat.
Jaz cakam dan, ko se bo sam od sebe podrl (ali pod kakšnim vecjo obremienitvijo) nadvoz nad AC na vrhniskem klancu, nad Stampetovim mostom. Tisti nadvos ima na oko kaksne cetrt metra povesa. Sicer so pisali da ni nevarnosti porusitve, ampak zgleda precej "strasljivo". In to ni edini tak nadvoz, ampak ta je precej ociten.
Les se upogne tako, beton....
Kakor sem bral je bil tako narejen, sicer ne namerno temveč zaradi preslabo podprtega opaža in se je med betoniranjem povesil.Pa mislis da so s takim povesom ze projektiral ali se je to kasneje naredil.
Deformacijenpri betonskih konstrukcijah najbrz nizo dobrodošle. Vsaj ne tako velike, da so na oko vidne.
Ponavadi se pri takih zadevah (tudi prednapetih) lok naredi obratno. Da ima na sredini najvosjo tocko in ne najnizjo.