bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Do poskodbe stroja ni prislo ce dobro vidim.
Tako da ni vecje drame za okol tega delat.
Jaz cakam dan, ko se bo sam od sebe podrl (ali pod kakšnim vecjo obremienitvijo) nadvoz nad AC na vrhniskem klancu, nad Stampetovim mostom. Tisti nadvos ima na oko kaksne cetrt metra povesa. Sicer so pisali da ni nevarnosti porusitve, ampak zgleda precej "strasljivo". In to ni edini tak nadvoz, ampak ta je precej ociten.
Les se upogne tako, beton....

Priponke

• IMG_20220311_055707.jpg
    IMG_20220311_055707.jpg
    155 KB · Ogledi: 272

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Tile naši mostovi sploh na primorski se pravo od Ljubljane do Postojne so že fejst zmagami. Železo se lepo vidi.
Hanzi, kaj pa če na tebe pade, potem bo konec jamranja :evil:

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.468
676
113

dráma -e ž (á) :
3. ekspr. pretresljiv, žalosten, tragičen dogodek

Očitno novinarji na Siolu tekmujejo s tistimi iz Slovenskih Novic, kdo bo dal bolj šokanten (debilen) naslov
Odkar je Jančič tam. Prišlo tako daleč, da ga imenijejo Janščič pa Janšič
Zdaj so Pirkoviča imenovali za urednika MMC, Urbanija pa se je prijavil za direktorja RTV.
Sami žuti mediji. Pravzaprav rumeno plavi. Modri ne paše. :)

• Všeč mi je
Reactions: Robert

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Do poskodbe stroja ni prislo ce dobro vidim.
Tako da ni vecje drame za okol tega delat.
Jaz cakam dan, ko se bo sam od sebe podrl (ali pod kakšnim vecjo obremienitvijo) nadvoz nad AC na vrhniskem klancu, nad Stampetovim mostom. Tisti nadvos ima na oko kaksne cetrt metra povesa. Sicer so pisali da ni nevarnosti porusitve, ampak zgleda precej "strasljivo". In to ni edini tak nadvoz, ampak ta je precej ociten.
Les se upogne tako, beton....
...beton enako. Spodnji del je v nategu (tam prevzame obremenitev armatura), zgornji del pa je v tlaku (kar beton odlično prenaša).

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Pa mislis da so s takim povesom ze projektiral ali se je to kasneje naredil.
Deformacijenpri betonskih konstrukcijah najbrz nizo dobrodošle. Vsaj ne tako velike, da so na oko vidne.
Ponavadi se pri takih zadevah (tudi prednapetih) lok naredi obratno. Da ima na sredini najvosjo tocko in ne najnizjo.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Pa mislis da so s takim povesom ze projektiral ali se je to kasneje naredil.
Deformacijenpri betonskih konstrukcijah najbrz nizo dobrodošle. Vsaj ne tako velike, da so na oko vidne.
Ponavadi se pri takih zadevah (tudi prednapetih) lok naredi obratno. Da ima na sredini najvosjo tocko in ne najnizjo.
Kakor sem bral je bil tako narejen, sicer ne namerno temveč zaradi preslabo podprtega opaža in se je med betoniranjem povesil.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.939
2.679
113
To je cesta - dolenjka - , za katero smo dobili denar od USA ( za avtocesto!). Ko so prišli pogledat, jih je kap. Američane seveda.