bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.624
1.799
113
Potem je v vsakem primeru bolje da firma plača, tudi če ti na koncu daš njej denar. Vsaj kazenskih pik ni?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Ne. Odgovorna oseba placa ce ne posreduje podatkov kdo je vozil. Tu alibi ne igra vec vloge
Pomoje igra, sicer ne bi blo v zakonu zneska za firmo ki ga placa ampak zgolj za krsitelja in za odgovorno osebo samo.
Ne mors zdej pike direktorju dat, ce je bil takrat v tujini, soferji se pa nocejo izdati.

Kle je sicer ena praksa napisana kjer se je bi lahko odgovorna oseba razbremenila.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.405
7.517
113
Pomoje igra, sicer ne bi blo v zakonu zneska za firmo ki ga placa ampak zgolj za krsitelja in za odgovorno osebo samo.
Ne mors zdej pike direktorju dat, ce je bil takrat v tujini, soferji se pa nocejo izdati.

Kle je sicer ena praksa napisana kjer se je bi lahko odgovorna oseba razbremenila.
Pomoje govoriva o razlicnih zadevah al pa se ne razumeva…
Ko jaz dobim od MOL npr da je en avto od firme vozil prehitro, me pozovejo naj napisem kdo je vozil in prilozim potni nalog/razpored dela. In ce tega ne storim dajo kazen meni kot odgovorni osebi. In tu gre za to da vodja podjetja prevzema odgovornost ce firma ne ve kdo avte vozi.

pri kaznih kjer pa se odgovorna oseba se posebaj kaznuje (poleg krsitelja) pa tudi ne gre za alibi ker se kaznuje objektivna odgovornost vodstva podjetja

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Pomoje govoriva o razlicnih zadevah al pa se ne razumeva…
Ko jaz dobim od MOL npr da je en avto od firme vozil prehitro, me pozovejo naj napisem kdo je vozil in prilozim potni nalog/razpored dela. In ce tega ne storim dajo kazen meni kot odgovorni osebi. In tu gre za to da vodja podjetja prevzema odgovornost ce firma ne ve kdo avte vozi.

pri kaznih kjer pa se odgovorna oseba se posebaj kaznuje (poleg krsitelja) pa tudi ne gre za alibi ker se kaznuje objektivna odgovornost vodstva podjetja
Sej to me zanima, v kakem primeru torej firma placa ta velik znesek omenjen v zakonu.

krko

Guru
5. sep 2010
2.787
1.475
113
Firma plača takrat, ko se ne bi uporabljalo rume/ih luči za dejavnosti, ki so določene v 103.člen ZPrCP.
Recimo izredni prevoz....ne uporabljaš predpisanih luči za označitev, firma 1.000€.

Odgovornost pravne osebe je določena tudi v ZP-1 13.,14. člen.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ahmed in Garfildd

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
790
888
93
Zakaj bi se mu umikal? Sploh pa za 50m ne zavijam nazaj na vozni pas (prehiteval sem 2 tovornjaka)
Omejitev je 130, tudi na prehitevalnem, že sam sem šel malo več pa še prihiteval sem. Potem pa naj se umikam enemu prepotentnežu v bmwju... Dokler ne gre za vozilo s prednostjo ali pa s počasno vožnjo ne oviram prometa se mi ni treba nič umikat med prehitevanjem.
Zaviral je pa ker se je ali ustrašil ali pa je hotel mene ustrašiti, druge razlage nimam.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.243
9.873
113
Zakaj bi se mu umikal? Sploh pa za 50m ne zavijam nazaj na vozni pas (prehiteval sem 2 tovornjaka)
Omejitev je 130, tudi na prehitevalnem, že sam sem šel malo več pa še prihiteval sem. Potem pa naj se umikam enemu prepotentnežu v bmwju... Dokler ne gre za vozilo s prednostjo ali pa s počasno vožnjo ne oviram prometa se mi ni treba nič umikat med prehitevanjem.
Zaviral je pa ker se je ali ustrašil ali pa je hotel mene ustrašiti, druge razlage nimam.
50m? Tole kar vidimo na videu je bilo med 100 in 200m, pa prvega tovornjaka sploh videti ni bilo, kar pomeni še več. Pri razliki v hitrosti, bi se brez težav umaknil na desni pas, BMW bi te prehitel in bi šel nazaj na levi pas brez zniževanja hitrosti.

Pa to NE pomeni, da je BMWjaš prav naredil. Se pa v takih situacijah hitro najdeta dva prepotentneža in verjetnost prometne konkretno naraste.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.275
7.051
113
pri taščici
Btw, 50m je bistveno premalo po zakonu da se pri 140 umikas med tovornjake dinamiku ki bi se rad peljal 200.
Da to naredis brez da stopis na zavoro in da ne krsis zakona o varnostni razdalji rabis prej 500m kot 50.
150m rabis razdlaje samo da se vrines med njiju.
Ce se med njiju umaknes za 20 sekund, rabis se dodatnih 200m.
Skratka objava tega bmw se mi zdi smiselna. Ce sta bila res dva tovornjka. Ce pa je snemalec kampiral na levem pa....

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth

jello

Guru
22. sep 2008
10.295
3.920
113
Kdo je tukaj večji pacient je vprašanje (slabega) okusa. Najbrž statik, ki kampira na prehitevalem, ko odkrije, da dinamik uletava po desni pa pohodi gas.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in jendomen

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Morgoth bo objavil malo daljši video eno minuto pred tem, kar je objavil...pa bo več jasno kdo je bil tule bolj problemtičen :) (včasih je krivda deljena ;) )

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.083
885
113
klele si pomoje zajebal.. mal prej je tunel Peracica.. si "kruzal" skozi tunel na levem.. potem si zagledal tovornjaka - mal pospesil, da bi ga ujel pred blizajocim BMWjem.. le ta ti je pa priletel kot raketa in naredil kar je pac naredil.

prostora dovolj, da se mu umaknes na desni pas..

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.243
9.873
113
Btw, 50m je bistveno premalo po zakonu da se pri 140 umikas med tovornjake dinamiku ki bi se rad peljal 200.
Da to naredis brez da stopis na zavoro in da ne krsis zakona o varnostni razdalji rabis prej 500m kot 50.
150m rabis razdlaje samo da se vrines med njiju.
Ce se med njiju umaknes za 20 sekund, rabis se dodatnih 200m.
Skratka objava tega bmw se mi zdi smiselna. Ce sta bila res dva tovornjka. Ce pa je snemalec kampiral na levem pa....
Si ti pogledal video?
Smo že STROKOVNO PO ALTERAŠKO :evil: ugotovili, da je bilo blizu 200m placa samo na videu (pa verjetno še več) in pri hitrosti BMWja (ki je ob tem verjetno hitrost še znižal) je bilo več kot dovolj, da bi se mu umaknil, da BMW spoha mimo.
Lahko pa, da vidva s snemalcem živita v alternativnih dejstvih, kjer je tisto na videu 50m.

• Všeč mi je