Pomoje igra, sicer ne bi blo v zakonu zneska za firmo ki ga placa ampak zgolj za krsitelja in za odgovorno osebo samo.Ne. Odgovorna oseba placa ce ne posreduje podatkov kdo je vozil. Tu alibi ne igra vec vloge
Pomoje govoriva o razlicnih zadevah al pa se ne razumeva…Pomoje igra, sicer ne bi blo v zakonu zneska za firmo ki ga placa ampak zgolj za krsitelja in za odgovorno osebo samo.
Ne mors zdej pike direktorju dat, ce je bil takrat v tujini, soferji se pa nocejo izdati.
Kle je sicer ena praksa napisana kjer se je bi lahko odgovorna oseba razbremenila.
Iskalnik sodne prakse
www.sodnapraksa.si
Sej to me zanima, v kakem primeru torej firma placa ta velik znesek omenjen v zakonu.Pomoje govoriva o razlicnih zadevah al pa se ne razumeva…
Ko jaz dobim od MOL npr da je en avto od firme vozil prehitro, me pozovejo naj napisem kdo je vozil in prilozim potni nalog/razpored dela. In ce tega ne storim dajo kazen meni kot odgovorni osebi. In tu gre za to da vodja podjetja prevzema odgovornost ce firma ne ve kdo avte vozi.
pri kaznih kjer pa se odgovorna oseba se posebaj kaznuje (poleg krsitelja) pa tudi ne gre za alibi ker se kaznuje objektivna odgovornost vodstva podjetja
Zakaj je pa bremzal med prehitevanjem? Kako si si drznil, da se mu nisi umaknil, ko si ga zagledal v ogledalu? Edino opravičilo je, da nisi opazil, da so to nemška kola.pardon, evo zdaj se ga vidi
50m? Tole kar vidimo na videu je bilo med 100 in 200m, pa prvega tovornjaka sploh videti ni bilo, kar pomeni še več. Pri razliki v hitrosti, bi se brez težav umaknil na desni pas, BMW bi te prehitel in bi šel nazaj na levi pas brez zniževanja hitrosti.Zakaj bi se mu umikal? Sploh pa za 50m ne zavijam nazaj na vozni pas (prehiteval sem 2 tovornjaka)
Omejitev je 130, tudi na prehitevalnem, že sam sem šel malo več pa še prihiteval sem. Potem pa naj se umikam enemu prepotentnežu v bmwju... Dokler ne gre za vozilo s prednostjo ali pa s počasno vožnjo ne oviram prometa se mi ni treba nič umikat med prehitevanjem.
Zaviral je pa ker se je ali ustrašil ali pa je hotel mene ustrašiti, druge razlage nimam.
Lahko dobimo daljši posnetek ?Evo ga, "dinamik"
Si ti pogledal video?Btw, 50m je bistveno premalo po zakonu da se pri 140 umikas med tovornjake dinamiku ki bi se rad peljal 200.
Da to naredis brez da stopis na zavoro in da ne krsis zakona o varnostni razdalji rabis prej 500m kot 50.
150m rabis razdlaje samo da se vrines med njiju.
Ce se med njiju umaknes za 20 sekund, rabis se dodatnih 200m.
Skratka objava tega bmw se mi zdi smiselna. Ce sta bila res dva tovornjka. Ce pa je snemalec kampiral na levem pa....