bedaki na cesti

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
314
404
63
Si ti pogledal video?
Smo že STROKOVNO PO ALTERAŠKO :evil: ugotovili, da je bilo blizu 200m placa samo na videu (pa verjetno še več) in pri hitrosti BMWja (ki je ob tem verjetno hitrost še znižal) je bilo več kot dovolj, da bi se mu umaknil, da BMW spoha mimo.
Lahko pa, da vidva s snemalcem živita v alternativnih dejstvih, kjer je tisto na videu 50m.
+ glede na podatke s kamere je tip vozil gladko pod 130km/h, ko je pa videl zadaj BMWja je pa začel pospeševati. Očitno ima neko jajco, da mu ni zneslo hitreje pospešiti, da bi bmwja zaprl. Dva z malim tičem za volanom, od tega ima en vsaj soliden avto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.272
7.048
113
pri taščici
po alteraško vsaj 200m razlike hahaha... v 8 sekundah posnetka je ujel sleparja. koliko je šel šlepar, če je šel snemalec nekje med 130 in 140?
50?
in ja, dovolj je bilo prostora za alteraški umikmed šleparje, da umik po cpp pa ?
in ja, 10 s ekund posnetka pred tem bi mogoče še kaj pojasnilo....

sad

Guru
24. avg 2007
21.242
9.872
113
po alteraško vsaj 200m razlike hahaha... v 8 sekundah posnetka je ujel sleparja. koliko je šel šlepar, če je šel snemalec nekje med 130 in 140?
50?
in ja, dovolj je bilo prostora za alteraški umikmed šleparje, da umik po cpp pa ?
in ja, 10 s ekund posnetka pred tem bi mogoče še kaj pojasnilo....
CPP si lahko v rit vtakneš. V CPPju tudi jasno piše, da se ne vozi po levem pasu. Ravno tako, da NIKOLI ne pospešuješ, če te nekdo prehiteva.
In kot rečeno, da ne bo pomote. Voznik v BMWju je idiot, ampak snemalec ni dosti za njim, morda še pred njim. Da greš pospeševati, ko te nekdo prehiteva, moraš biti kar počen. Se je tudi meni že to zgodilo in običajno takrat samo spustim plin in grem na 2x varnostno, ker s takmi je kar nevarno deliti si cesto.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: DOMEK in jendomen

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.443
5.019
113
Verjetno je bilo več prostora, kot 50m , če te je lahko prehitel po desni in če te je prehitel po desni, si oviral promet. Bremzal pa je zato, da je videl, s kakšno potovalno hitrostjo si kruzal na prehitevalnem pasu.
Varnostna razdalja pri 130kmh je minimalno 72m in tudi če sta kamionarja vozila 50kmh in je bilo med njima 50m minimalne varnostne razdalje,
je to v praksi premalo, da bi skakal iz prehitevalnega na vozni pas in takoj nazaj na prehitevalni pri 137km/h...

Dejstvo je, da je večji % prepotentnih voznikov prav pri BMW in AUDI voznikih, ne rabiš posebne študije, samo redno moraš spremljati promet,
da to vidiš... Ta z X6 je verjetno pripeljal preko 150kmh in avtomatsko misli, da se mu morajo vsi klanjati na cesti, ker je idiot v lajfu in se če se
ga tam normalni ljudje izogibajo, naj se mu še na cesti umikajo...

1648453847578.png

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
CPP si lahko v rit vtakneš. V CPPju tudi jasno piše, da se ne vozi po levem pasu. Ravno tako, da NIKOLI ne pospešuješ, če te nekdo prehiteva.
In kot rečeno, da ne bo pomote. Voznik v BMWju je idiot, ampak snemalec ni dosti za njim, morda še pred njim. Da greš pospeševati, ko te nekdo prehiteva, moraš biti kar počen.

Prehiteva se vedno po desni strani.....pospeševal je pri prehitevanju, kar tudi jaz naredim, pred prehitevanjem stopim po gasu.....,če pa je jadral na prehitevalnem pa tudi ni v redu.

krko

Guru
5. sep 2010
2.787
1.475
113
Dejmo ločit to kar je zakonsko predpisano od tega kar ti narekuje zdrava pamet.

Voziš po prehitevalnem pasu 127km/h in vidiš da se od zadaj približuje nekdo recimo s 160km/h. Namesto, da se za tiste 3 sekunde umakneš na desni pas (kar bi moral že v osnovi narediti) ti lagano kruzaš naprej. Izgovor z varnostno razdaljo med tovornjakoma (čeprav za enega sploh ne vemo ali je bil ali ne) je patetičen.

Recimo meni samoohranitveni nagon v zgornjem primeru pravi, da se umakni in ne izzivaj "sreče".
Ni moja naloga v prometu, da bom "šolal" voznika, ki krši predpise.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
Kampiranje na prehitevalnem - no go....pospeševanje pri prehitevanju - da.....prehitevanje po levem - no go....bremzanje brez vzroka pri prehitevanju - no go

5. apr 2015
1.431
746
113
Bremzanje p verjetno reality check, kaj sanja na prehitevalnem.. Oz breakcheck al kako se temu reče.. Odmikat se bo treba, v kolikor je prosto na desnem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Kar se tiče vožnje po levem pasu z dovoljeno hitrostjo (teh 130)...kar mam jaz izkušenj z vožnjo po AC (cca. 1000 km mesečno v 8ih kosih)...se v povprečju povsem lepo in tekoče pelje (vedno sem na AC v konicah), če je piko strpnosti in vljudnosti. In sam vozim na mojem optimumu med porabo in hitrostjo...cca 1.600 vrtljaji, kar po števcu znese125 km/h. In je moje mesto stalno na desnem pasu, s prehitevanjem pa so običajno 'problemi' ravno s takimi ki peljejo 130 km/h in obvisijo na levem pasu in vedno se pojavi nekaj na obzorju na desnem pasu od katerega so hitrejši in zato ostanejo na levi. Ker so na omejitvi (130 km/h) ne čutijo potrebe se umaknit desno če je vmes 'minimalna' vrzel od par sto metrov, ker so pač mnenja, da so že na dovoljeni hitrosti in je to to, kar lahko vozijo tudi drugi (nekdo mora drugim odrejat kaj ja in kaj ne). Bog ne daj, če vidijo v ogledalu, da kdo vozi neprimerno hitreje se..ali malo pospešit in se umaknit ali enostavno se umaknit (ker je občiajno fraj), ter spustit vozilo mimo, da gre svojo pot (kaj, zakaj, čemu ta tako vozi mislim, da je povsem njegova stvar in odgovornost..če pade na radar, bo tudi on plačal).

In ko tako vidiš v ogledalu 'levaka na omejitvi', kako se počasi približuje, ti prehitiš, se umakneš, preitiš, se umakneš,...oni se ti počasi in lagano približuje po levi (običajno za njim že par avtomobilov čaka na dovolj veliko vrzel (torej: na obzoju ničesar na desni), da se bo levak le prestavil na desno (a le za kratek čas). In slej kot prej te 'ujame' in ga imaš že skoraj na levi..ti seveda na desni piko počasnejši, pred tabo tovornjak, ki se mu približuješ..a levak s krili vvetru drsi mimo tebe...kaj ti je naredit?
Skočiš na bremzo, da se ne napičiš tovornjaku v rit ali pritisneš gas in prideš pred levaka, da prehitiš tovornjak in se spet ukamneš na desno.
Jaz običjano pritisnem gas.
Jaz lahko povsem lepo prehitevam (oz. tekoče vozim) s 125 km/h...seveda pa kdaj tudi pritisneš gas, ko si na levi, če v ogladalu vidiš da se približuje nekdo hitrejši (če spremljaš ogledala ti je itak jasno kako hitro se kdor približuje)...ker mene boli briga kako hitro kdo vozi..njegova stvar in če se le da, se mu umaknem oz. če me že ujame toliko pritisnem gas, da se mu pravočasno uspem umaknit..oz. stopim na bremzo in počakam na desnem pasu da pade mimo.

Kar se viodea Morgohta tiče...težko sodit, ker ne vemo predhodne zgodovine posnetka...tule je ena (Nikakor ne edina) od opcij da si bil 'levak na omejitvi', in te je imel tale poln kufr, zato te je prehitel po desni in nato spustil gas (slednje nakazuje, da nekaj ni štimalo)..itak pa..možnih je še 100 drugih opcij.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Posnetek se začne pri hitrosti 127km/h in še pospešuje proti 137km/h ko mimo pade BMW.
Dokler se ne pokaže posnetka še 10 sekund pred akcijo sem 100%, da je krivec, da je do nastale situacije sploh prišlo lastnik posnetka.
Avtorju posnetki bi pa odvzel vozniško zaradi pospeševanja med prehitevanjem.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in jendomen

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.083
885
113
Posnetek se začne pri hitrosti 127km/h in še pospešuje proti 137km/h ko mimo pade BMW.
Dokler se ne pokaže posnetka še 10 sekund pred akcijo sem 100%, da je krivec, da je do nastale situacije sploh prišlo lastnik posnetka.
Avtorju posnetki bi pa odvzel vozniško zaradi pospeševanja med prehitevanjem.
ma to mu je hitrost narasla, ker je padel v BMW zavetje..

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.564
5.126
113
Po mojem je avtor posnetka tudi naredil napako. Vsekakor ne bi škodilo veliko strpnosti pri obeh. Pri bmw-jašu še nekako razumem, da je bil sredi situacije nestrpen. Pri avtorju posnetka pa se mi zdi objava pozneje res brezveze. Do takrat se že moraš ohladiti in priznati svoj del zaslug ... In iti dalje z hladno glavo, saj vsi delamo napake.

• Všeč mi je

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
To so redno dogaja, ne samo na avtocesti ampak tudi na drugih cestah.

Najde se neki sanjač in vozi pod omejitvijo - sanja po cesti oz. misli, da je sam. Potem se pa najde nekdo, ki vozi malo hitreje in se ga odloči prehiteti in potem ko je vzporedno s tem sanjačem se ta zbudi iz svojega spanja in si reče: ta me že ne bo prehiteval ( sploh, če prehitevaš s kakšnim BMW, Audi, Mercedes ) in na polno po gasu :gorjaca:

Recimo tipična situacija LJ - Medvode, od Stanežič se vozi na avtopilotu cca 60 do 70 na uro, ni važno, če je naselje vmes. Prideš na ravnino pred Medvodami in ga želiš prehiteti in potem pa on po gasu.

Ali pa krožišče v Medvodah, tam je šele štala. Do tam sanjamo potem pa po 2 kolesih in potem naprej spet spančkamo za volanom.

• Všeč mi je

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Jaz vozim točno tako kot je Vincet napisal in so mi take situacije povsem tuje.
Res pa je, da na vsake quatre prehitim kakšnega sanjača po desni, ampak ko je jasno, da na levem pasu sanja že nekaj kilometrov in je cesta pregledna in prost tudi odstavni pas.

• Všeč mi je

Corvette

Majstr
6. nov 2008
435
306
63
Ve kdo dolžino prekinjenih črt in razdaljo med njimi na AC? Bomo hitro izračunali razdaljo med snemalcem in tovornjakom :)

Mogoče je pa z dinamikom mislil sebe, ko "vrtoglavo" pospeši iz 127 km/h na 137 km/h? :evil:

• Všeč mi je

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.083
885
113
Ve kdo dolžino prekinjenih črt in razdaljo med njimi na AC? Bomo hitro izračunali razdaljo med snemalcem in tovornjakom :)

Mogoče je pa z dinamikom mislil sebe, ko "vrtoglavo" pospeši iz 127 km/h na 137 km/h? :evil:
na pamet:
130 km/h (avto) = 36 m/s .. video da ga ujame traja 9s.. torej avto naredi 36*9 = 324m
80 km/h (tovornjak) = 22.22 m/s .. torej tovornjak v teh 9s naredi 200m

razdalja med njima na zacetku posnetka 124m? cel viadukt naj bi bil 324m
zihr sm kje zajebal