Kar se tiče vožnje po levem pasu z dovoljeno hitrostjo (teh 130)...kar mam jaz izkušenj z vožnjo po AC (cca. 1000 km mesečno v 8ih kosih)...se v povprečju povsem lepo in tekoče pelje (vedno sem na AC v konicah), če je piko strpnosti in vljudnosti. In sam vozim na mojem optimumu med porabo in hitrostjo...cca 1.600 vrtljaji, kar po števcu znese125 km/h. In je moje mesto stalno na desnem pasu, s prehitevanjem pa so običajno 'problemi' ravno s takimi ki peljejo 130 km/h in obvisijo na levem pasu in vedno se pojavi nekaj na obzorju na desnem pasu od katerega so hitrejši in zato ostanejo na levi. Ker so na omejitvi (130 km/h) ne čutijo potrebe se umaknit desno če je vmes 'minimalna' vrzel od par sto metrov, ker so pač mnenja, da so že na dovoljeni hitrosti in je to to, kar lahko vozijo tudi drugi (nekdo mora drugim odrejat kaj ja in kaj ne). Bog ne daj, če vidijo v ogledalu, da kdo vozi neprimerno hitreje se..ali malo pospešit in se umaknit ali enostavno se umaknit (ker je občiajno fraj), ter spustit vozilo mimo, da gre svojo pot (kaj, zakaj, čemu ta tako vozi mislim, da je povsem njegova stvar in odgovornost..če pade na radar, bo tudi on plačal).
In ko tako vidiš v ogledalu 'levaka na omejitvi', kako se počasi približuje, ti prehitiš, se umakneš, preitiš, se umakneš,...oni se ti počasi in lagano približuje po levi (običajno za njim že par avtomobilov čaka na dovolj veliko vrzel (torej: na obzoju ničesar na desni), da se bo levak le prestavil na desno (a le za kratek čas). In slej kot prej te 'ujame' in ga imaš že skoraj na levi..ti seveda na desni piko počasnejši, pred tabo tovornjak, ki se mu približuješ..a levak s krili vvetru drsi mimo tebe...kaj ti je naredit?
Skočiš na bremzo, da se ne napičiš tovornjaku v rit ali pritisneš gas in prideš pred levaka, da prehitiš tovornjak in se spet ukamneš na desno.
Jaz običjano pritisnem gas.
Jaz lahko povsem lepo prehitevam (oz. tekoče vozim) s 125 km/h...seveda pa kdaj tudi pritisneš gas, ko si na levi, če v ogladalu vidiš da se približuje nekdo hitrejši (če spremljaš ogledala ti je itak jasno kako hitro se kdor približuje)...ker mene boli briga kako hitro kdo vozi..njegova stvar in če se le da, se mu umaknem oz. če me že ujame toliko pritisnem gas, da se mu pravočasno uspem umaknit..oz. stopim na bremzo in počakam na desnem pasu da pade mimo.
Kar se viodea Morgohta tiče...težko sodit, ker ne vemo predhodne zgodovine posnetka...tule je ena (Nikakor ne edina) od opcij da si bil 'levak na omejitvi', in te je imel tale poln kufr, zato te je prehitel po desni in nato spustil gas (slednje nakazuje, da nekaj ni štimalo)..itak pa..možnih je še 100 drugih opcij.