bedaki na cesti

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mogoče je pa avtor posnetka pospešil, da bi čim prej prehitel tovornjak in spustil naprej prenapeteža? Če bi se umaknil na vozni pas bi moral kar krepko zavirati, da ne bi priletel tovornjaku v rit. Zakaj že? Da bi bemwejašu naredil prosto pot? Seveda je pa vse odvisno kako je bilo razen tega, kar vidimo na posnetku. Lahko da je snemalec kampiral na levem pasu, lahko da sta res bila dva tovornjaka, lahko da ..... Tako da je težko biti pameten, dejstvo pa je, da so vozniki premium znamk agresivni vozniki, ki mislijo, da se jim morajo vsi umikati. Kako pa je bilo v tem primeru pa težko oceniti realno, ker ne poznamo cele zgodbe!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.125
-8.788
113
Mogoče je pa avtor posnetka pospešil, da bi čim prej prehitel tovornjak in spustil naprej prenapeteža?
Če sta bila res 2 tovornjaka, je verjetno pospeševal od začetka prehitevnja prvega.
Za potrditev tega rabimo daljši posnetek. Če to drži, potem z njegove strani vse štima in je kreten samo prepotentnež v premium gajbi.

• Všeč mi je
Reactions: Car

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.083
885
113
torej razdalja med dvema tovornjakama je bila premajhna, da bi se avtor posnetka uspel varno umakniti na desni pas, zato je raje sprejel odločitev in pospešil?

je bila pa razdalja med tovornjakoma zgleda več kot dovolj velika, da je BMW uspel prehitet prvega tovornjaka, sprejet hipno odločitev, da se avtor teme "vleče", nato zamenjat pas, pospešit in ga kljub avtorjemu pospeševanju uspešno prehitet po desni, zamenjat pas nazaj, pobremzat in odpeljat naprej..

sej so BMWjevci upokani in potencialna nevarnost na cesti.. ampak da pa izvede takle manever pri 150km/h in v par 100m.. tolk upokan pa upam, da tud on ni

zanimiv da sta oba šla na vozni pas :p

• Všeč mi je
Reactions: naliM in jendomen

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
Če je avtor že prej res prehiteval dva tovornjaka, potem se bojim pomisliti s kakšno " vrtoglavo " hitrostjo ju je prehiteval. :sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
En pacient od četrtka na štajerski AC...se ni dal motit glede reševalnega pasu..'on ve, da ne bo šel rešilec mimo'...več kot pol ure je takole 'vozil'

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.697
3.948
113
Ljubljana
hmpg.net
samo nečesa ne razumem - BMW je dejansko šel na desni pas ali se je samo pripravljal, da gre dol iz avtoceste.

Kadar se vozim tu, imam sam na tej avtocesti nastavljen tempomat na 150. Večinoma sem na desnem pasu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.443
5.019
113
Če sta bila res 2 tovornjaka, je verjetno pospeševal od začetka prehitevnja prvega.
Za potrditev tega rabimo daljši posnetek. Če to drži, potem z njegove strani vse štima in je kreten samo prepotentnež v premium gajbi.
Lahko je z BMWjem priletel 180kmh, kar tudi ni redkost in ti pričakujejo, da bodo zato vsi drugi skakali stran, samo da bo on lahko dirkal po AC...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.665
2.412
113
Pomurje
Prehitavanje pomeni, da v čimkrajšem času prehitiš prehitevanega.
Pri 180 si kar hitro mimo. V bistvu se samo držiš pravila, da čimprej prehitiš!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.408
1.418
113
Tako je ko dva "idiota" naletita en na drugega v prometu. Jaz priznam, da bi bil verjetno tudi idiot in bi temu, ki snema najprej poblendal, če se ne bi umaknil pa bi šel gladko po desni mimo.
Se mi ne da ukvarjat s takimi, ki mislijo, da so zakupli levi pas in ne zmorejo na 400m razdalje varno zapeljati na desni pas. Če sem sam v podobni situacija, se umaknem pa če tudi vozim 150.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.272
7.047
113
pri taščici
Na gorenjski AC poleg nadvozov tudi random postavljajo skatle z radarji ob ograjo AC. Pa ne tam kjer je gradbisce in 60 omejitev. Lepo na 130 postavijo skatlo.
Tako da tak bmw bo prej ali slej naletel na skatlo. Razen ce ima kako VIP karto kje, da mu crtajo kazen.
Vsaj kolikor sem jaz na gorenjski AC je voznja na njej dopoldne s 150kmh prevec stresna za vse udelezence. Jih je enostavno prevec na cesti. Dolenjska AC je manj stresna glede tega. Štajerska in primorska pa lahko samo sanjas 150+

• Všeč mi je
Reactions: koliko in ncnifrej

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Bremzanje p verjetno reality check, kaj sanja na prehitevalnem.. Oz breakcheck al kako se temu reče.. Odmikat se bo treba, v kolikor je prosto na desnem.
Čak mal... nimas ti kej brejkčekat nobenga v nobenem primeru. Kaj pa če sedi v avtu 18 letnica s frišnim izpitom in je še pod vtisom prehitevanja kamiona? Vozniku BMWja je za pobrat vozniško, BMWja v prešo, pa še dve okol ušes. Snemalec pa v šolo tolerance, ker je povečal možnosti za konkreten kreš. Ampak osnovni problem je tele v BMWju. Sem zadnjič sedel zadaj v avtošoli in se čudil teletom, ki trobijo in brejkčekajo avtošolo.

5. apr 2015
1.431
746
113
Saj nisem rekel da je to ok. Sklepam pač glede na izkušnje da je bmwjevas tako reagiral. Bi pa avtor posnetka lahko več razjasnil,ali je kaj prej blendal npr...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.564
5.126
113
Veš kako mora biti šele zanimivo, če delaš izpit za inštruktorja vožnje. Povsem civilni avto (ni L tablice, ker voznik že ima izpit), vozi pa po predpisih, ustavlja do 0 ob stop znaku, največ do omejitve glede na števec v vozilu ... Kolega je rekel, da so ga hoteli praktično preskočiti. Sploh ob STOP znakih, kjer nismo navajeni, da mora vozilo obmirovati, tudi če vidimo, da ni nikjer nikogar.
Sem zadnjič sedel zadaj v avtošoli in se čudil teletom, ki trobijo in brejkčekajo avtošolo.

• Haha
Reactions: luciano

jello

Guru
22. sep 2008
10.294
3.919
113
Na gorenjski AC poleg nadvozov tudi random postavljajo skatle z radarji ob ograjo AC. Pa ne tam kjer je gradbisce in 60 omejitev. Lepo na 130 postavijo skatlo.
Tako da tak bmw bo prej ali slej naletel na skatlo. Razen ce ima kako VIP karto kje, da mu crtajo kazen.
Vsaj kolikor sem jaz na gorenjski AC je voznja na njej dopoldne s 150kmh prevec stresna za vse udelezence. Jih je enostavno prevec na cesti. Dolenjska AC je manj stresna glede tega. Štajerska in primorska pa lahko samo sanjas 150+
Tale tvoja škatla je do sedaj posnela točno 0 prehitrih.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Veš kako mora biti šele zanimivo, če delaš izpit za inštruktorja vožnje. Povsem civilni avto (ni L tablice, ker voznik že ima izpit), vozi pa po predpisih, ustavlja do 0 ob stop znaku, največ do omejitve glede na števec v vozilu ... Kolega je rekel, da so ga hoteli praktično preskočiti. Sploh ob STOP znakih, kjer nismo navajeni, da mora vozilo obmirovati, tudi če vidimo, da ni nikjer nikogar.
45 minut sem sedel zadaj ker je od mulca inštruktor želel, da vidim kaj morava pazit. To je noro. Troblje, brejkčeki ni da ni. Ljudje so zglajzani.