bedaki na cesti

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Policaj ne bi sel za njim, ce bi on ustavil in ne bi bezal.
Kaj bi pa ti? Dal nagrado takemu. Odvzem in v Soco 1x tedensko, da bo videl kaj se zgodi zaradi objestnosti na cesti.
Tip pa nebi divjal, pa vozil skoz rdečo, če ga policaj nebi lovil. Je tako?
Ali je vožnja v rdečo, po nasprotnem pasu, divjanje... objestnost tudi če voznik nosi kapo?

Jaz namreč na posnetku vidim dva objestneža.

• Haha
Reactions: navlixx

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
teža prikolice ga je prevrnila... težko narediti toliko visoko in močno ograjo, da bi ga zadržala, sploh če je imel 20 ton v cisterni materiala in na tako visokem težišču...

Takole se vid, da lahko eno majhno in lahko vozilo, brez večjih težav spravi s ceste 30x težje vozilo.... ja, ključna je pa hitrost...

To je zdaj čisto druga scena kot sem si jaz predstavljal potek, res sem mislil, da je šel tovornjak direktno čez, tole je pa nekaj povsem drugega. J3beno :\

Aja ključna pa IMHO ni bila ne hitrost (pustimo to, da če bi vozili počasneje ali stali se to nebi zgodilo) in očitno tudi ne sama ograja temveč bi sedaj vse skupaj pripisal izjemno nesrečnemu spletu okoliščin - ovinek, udarec osebnega vozila v tovornega, da ga preusmeri v ograjo, kjer potem prikolica zaradi višine, teže in ovinka to ograjo "prepleza" ter kompletno in dokončno zj3be vse skupaj in pošlje voznika v smrt.

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tip pa nebi divjal, pa vozil skoz rdečo, če ga policaj nebi lovil. Je tako?
Ali je vožnja v rdečo, po nasprotnem pasu, divjanje... objestnost tudi če voznik nosi kapo?

Jaz namreč na posnetku vidim dva objestneža.

Narobe vidiš. Un s kapo je plačan in ima pooblastilo, da to počne, če in kadar je treba. Prvi ma pa edino nalogo, da ustavi pr kraj in počaka z rokami na volanu, ko za sabo zasliši zvočni signal...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in luciano

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Na forumu je (bil, pa izgleda prišel spet nazaj) samo en teliček, ki je imel in še vedno ima neznanske težave z zamenjavo vzroka in posledice. In ime mu je ...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Misliš da ne bi višji betonski zid preprečil tega ? Ker tukaj se je zakotalil čez njega...
teža prikolice ga je prevrnila... težko narediti toliko visoko in močno ograjo, da bi ga zadržala, sploh če je imel 20 ton v cisterni materiala in na tako visokem težišču...

Takole se vid, da lahko eno majhno in lahko vozilo, brez večjih težav spravi s ceste 30x težje vozilo.... ja, ključna je pa hitrost...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Toliko o tem kako je velik in težji avto v prednosti pri trku.
Tole po moje lahko še 10x ponovijo, pa ne vem če jim bo uspelo spraviti kamion preko ograje.
Ker betonska ograja bi res morala kamion obdržati. In ga tudi bi, če je ne bi zajahal....

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Če sem prav razumel že prej pri poročilih, je bil prazen oziroma kaj je prevažal da ni bilo nevarno za okolje. Polne ne vem če bo Corsa takole skipala preko

• Všeč mi je
Reactions: Matey

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Prou visok pa tud ni tale zidek in ograjca, lah mal višijo dajo zdej, bo 1x kamion naletel v stoječo kolono pred predorom pa 3 avte dol zabalinal.

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
122
24
18
Res neverjetna nesreča, prav žalostno je bilo videti ta posnetek. Nikoli ne veš kdaj se lahko tudi tebi zgodi nesreča. Vozite previdno, pametno in počasi fantje! Sploh v ovinkih in bližini velikih vozil, in pa sedaj, ko so ceste mokre in se bližajo poledice, hladne temperature vplivajo na oprijem gum cestišča. Zgleda kot, da je temu z Corso zdrselo, ko je spreminjal pas ali hotel prehiteti tovornjaka v ovinku, prehitevanje v ovinku je prepovedano. :(

• Všeč mi je
Reactions: sad in navlixx

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
Zgleda kot, da je temu z Corso zdrselo, ko je spreminjal pas ali hotel prehiteti tovornjaka v ovinku, prehitevanje v ovinku je prepovedano. :(

Glede na to, da je z nosom zaril desno v tovornjak mislim, da mu je prej zaradi kombinacije dežja oz. vode na cestišču, hitrosti pa še česa (morda slabe gume) med vožnjo skozi daljši ovinek najprej odneslo rit v desno, kar je voznik verjetno popravljal z zasukom volana v desno in ko je bilo dovolj oprijema je avto zavil direktno v tovornjak.

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c