Kalifornija, Nevada in Arizona, konec letošnjega poletja, prevozil skupaj 3500milj v treh tednih.
Dejansko sem bil prve dni z avtocestno vožnjo po omejitvah (tempomat na omejitvi, oz. 1mph čez) napoti vsem, tudi tovornjakom. Ti so ponoči po avtocestah (omejitev 65mph) po klancih navzdol leteli mimo tudi z 80mph. Z +10mph je nekako šlo s prometom in se je dalo izvajati 'stay-in-lane'. Po naseljih je +4mph nekako normalno.
Policajev in ustavljenih avtomobilov sem videl morda 5, dodatno še morda 5 patrulj ob cesti.
Tudi vozniška kultura je zanimiva: agresivnost pri menjavi pasov, prehitevanje tik pred izvozom iz AC namesto pravočasnega razvrščanja, trobljenje (San Francisco), sredinci (LA), ni nič nenavadnega.
So pa totalno presrani pri prehitevanju v dvosmernem prometu izven naselij - tudi če je prostor, te avto, ki te je dohitel z vožnjo nad omejitvijo, ne bo prehitel.
Je pa za pohvaliti vožnjo po svojem pasu. Tudi po zelo ovinkastih cestah ni bilo opaziti sekanja pasu. Edini primer, ki mi je prišel nasproti po mojem pasu, je bil glede na obraz in avto rentacar (oba z voznikom germanskega izvora
).