Policija je očitno aktivna tudi pri kaznovanju tisti, ki vztrajajo na levem pasu.
klik na hitro še razložijo kdaj je "prehitevanje po desni" dovoljeno.
Pohvalno, škoda da nimam posnetka kako je šlo zadnjič v vrhniški klanec.
Več kot 130 ni šlo.
70% voznikov je bilo na levem pasu, hitrost nekje med 90/100
25% na srednjem, 80/90
Na desnem pasu pa (nas) jih je bilo do počivališča Lom med 5 in 10. Delavnik, ne vikend.
Teh slabih 300 kršiteljev na tem klancu s stampetovega mostu do malice naštejem, ne pa v celem letu.
Vem da sem kršil in izzival nesrečo s prehitevajem po desni, ampak naj povem da to ni bilo objestno prehitevanje enega vozila po desni s hitrostjo nad dovoljeno, ampak prehitevanje xy vozil v kosu po praznem pasu za počasna vozila oz po voznem pasu v okviru dovoljene hitrosti.
Prehitevalni pas je šel manj kot 100, varnostna razdalja približno četrtina predpisane, pas za počasna vozila prazen km pred mano, hitrost po "želji".
Mislim da se je samo pred izvozom Logatec nekoliko spraznil prehitevalni pas, tako da sem lahko v miru prehitel tistih par kamionov. Ker kamionov po desni ne prehitevam,ker od njih se imam kaj upanja da bo šel desno, ostali (bus, AD...,) Pa ni nobenega upanja.
Bo treba kako sliko s spletne kamere dati za dokaz. Saj se zgodba vsak dan ponavlja, sem prepričan.