Da še jst nekaj dodam.
Vozim za manjšim avtom ranga Maruti. Pripravljam se že na prehitevanje in čakam primerno mesto, ker se je peljal skoraj enkrat manj od omejitve. Vidim v ogledalu, da se mi od zadaj približuje srebrn WW Touran(LJ IVAN-M, če se kdo slučajno najde). Si rečem vredu, ga bom jst že prehitel, ko bo mesto vredu in še povečam varnostno razdaljo. Frajer za mano pa lev smernik in po gasu. Vse je šlo vredu ni dokler je nasproti prišel avto, ki ga je očitno spregledal. Pohodim zavoro, tako da se bo lahko frajer v WW urinil pred mene(prostora že za 3 avtomobile), ampak se je očitno ustrašil in tudi on začel bremzat. Ko sem ga v levem špeglu vidu, da zavira, sem pohodil gas, da sem mu spet naredil prostora. Nakoncu je manjkalo samo par cm, da bi zadel mene, ali pa nasproti vozeč avto. Res se tole bere, kot da se je dogajalo 1 minuto, ampak vse se je zgodilo v parih sekundah.
In kot da to že nebi blo dost...
Opazujem gospoda v ogledu in se je začel prijemat za glavo, gledat v zrak pa nevem kaj use.
Model čez 300M gre prehitevat mene, spustim gas, spustim idiota dalje, in tistega pred mano vozečega v popolnoma nepregleden desni ovink. Na svoj pas je prišel šele nekje na 3/4 ovinka.
Višje kazni? Yeah right. Kdo je [censored] je [censored].