bedaki na cesti

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
No kaj pa bi se zgodilo da se 2 taka srečata, vsak na sredini in nobeden ne odreagira? Verjetno bi bilo kaj takega kot danes ob 12ih, saj je spet počilo na cesti G2-102, Dolenja Trebuša - Želin, pri Reki, polovična zapora zaradi prometne nesreče. Promet poteka izmenično enosmerno. Nič povišat kazni pa bo bolje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

prejšni ponedeljek se peljem po AC, smer Mb (in naprej), ravno v času, ko je bila AC t v smeri proti Lj zaprta zaradi prevrnjenega tovornjaka. Prometa v smeri proti Mb komaj kaj, vozim 130 po števcu, po voznem pasu, kakih 150m pred menoj manjši avto ravno tako.

Ko se približava mestu nesreče, gre ta manjši avto (brez vsake potrebe) na prehitevalni pas in zmanjša na 80 !!! Ker se po desni ne sme prehitevat, sem šel na prehitevalni pas tudi sam in preskusil delovanje dolgih luči in hupe. No kokoš je dojela in se umaknila.

Kaj je tako zanimivega na prevrnjenem kamionu, da gredo ljudje ogrožat svoje življenje zaradi radovednosti, nikoli ne bom razumel.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Če je to zate res vsakodnevna vožnja, potem je s tabo nekaj narobe.
Na cesti, kjer exhair snema filmčke, je to na žalost res vsakodnevna vožnja, kar pa na žalost ni normalno. Odsek Kalce, Hotedrščica, Idrija,... pa vse do Tolmina ali Kobarida prevozim parkrat letno. Z motorjem, seveda. Ker so dobri ovinki, kjer se v okviru hitrostnih omejitev že kar "dogaja". Velikokrat ti nasproti pripeljejo še bolj po tvojem pasu, kot je to na exhairovih posnetkih, zato sem se na tej cesti navadil vpziti bolj po desni strani vozišča (drugače peljem po sredini, tam kjer ni kolesnic). Zanimivo je tudi ko dohitiš kakšnega avtomobilista (tu kar velja mit o VAG-ovcih in BMW-jaših). Ko te opazi v ogledalu, se pomakne čez sredino (jaha črto), da ga slučajno ne bi prehitel. Umakne se le takrat, ko mu nasproti pripelje drug avto. Ti pa žreš njegove saje ali izgorelo olje in pred vsakim ovinkom gledaš njegove zavorne luči, saj ga mora seveda terati do dile, da pokaže motoristu, da je za volanom Loem ali Schumacher. Najbolj ga zajebeš, če na kakšnem počivališču ustaviš in malo raztegneš noge ter čez par minut nadaljuješ vožnjo. Sicer ga čez nekaj časa spet dohitiš, ampak vseeno. Posebne cvetke so Čehi, Madžari,..., ki se odpravijo na Sočo na rafting. Ti vozijo cca. 30% po omejitvijo, bremzajo na ravninah in ovinkih, dobro pa je, da povečaš varnostno razdaljo, saj so se zmožni ustaviti na najbolj nemogočih mestih. Seveda se ustavijo zato, da si ogledajo Sočo in primerno mesto za rafting.
Pa še bi se dalo naštevati.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
No kaj pa bi se zgodilo da se 2 taka srečata, vsak na sredini in nobeden ne odreagira? Verjetno bi bilo kaj takega kot danes ob 12ih, saj je spet počilo na cesti G2-102, Dolenja Trebuša - Želin, pri Reki, polovična zapora zaradi prometne nesreče. Promet poteka izmenično enosmerno. Nič povišat kazni pa bo bolje.

Se mogoče ve točno mesto?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Ne vem kje je bilo in kaj je bilo, šlišal sem samo sirene v Spodnji Idriji ko so šli že nazaj, v Idriji naj že ne bi bilo več sirene, bil pa je tudi helikopter
rolleyes-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Jaz bi rekel da pri odcepu za Bukovo ali pa malo naprej
shocked-1.gif

Točno ob tisti uri sem šel malo plezat in iz Tmina zavijal levo. Za mano je bil še en avto in ko sem že zavil je glih za ritjo nekaj švignilo mimo - kljub temu, da sem dal žmigavc že sredi "ravnine" od potočka Kazarska - Tisti motorist sihurno ni prišel do Kurnika
10.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Jaz bi rekel da pri odcepu za Bukovo ali pa malo naprej
shocked-1.gif

Točno ob tisti uri sem šel malo plezat in iz Tmina zavijal levo. Za mano je bil še en avto in ko sem že zavil je glih za ritjo nekaj švignilo mimo - kljub temu, da sem dal žmigavc že sredi "ravnine" od potočka Kazarska - Tisti motorist sihurno ni prišel do Kurnika
10.gif

Za tem ovinkom.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
To je nekaj 100m naprej od Kurnika, če se pelješ proti Tminu?

Evo eno kuro. Celo šlepar je videl, da je primer brezupen, lepo vse štiri smernike in naj kura opravi svoje.

Ta ni kura, je pa petelin.
grin1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Veste kaj je zame bedarija brez primere... da se turisti po naših koncih vozijo en drugemu na riti pri vratolomnih 50km/h na 90 omejitve. In tako sem npr v soboto peljal na relaciji 30km s povprecno hitrostjo nekje okoli 40km/h. Omejitev je na vecini tega odseka 90km/h, razen skozi naselja.

Za prvovozečim tuljotom se je nabralo nekaj urbanih domačih turistov, ki jim je termin varnostna razdalja nepoznan. In ker imajo krč v desni nogi, ki jim onemogoča vožnjo vsaj blizu omejitve, smo se potem vsi ostali zadaj zaradi njih cijazili zadaj. Mislm da je blo ene 15-20 avtov.

Pa tko malo je treba da bi bil promet tekoč, samo en pikič vljudnosti in samokritike. Da si priznaš, da si nesposoben voznik in oviraš promet, ter se na prvem primernem mestu ustaviš in kolono spustiš dalje. A tega pač žal eni ne premorejo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
To je nekaj 100m naprej od Kurnika, če se pelješ proti Tminu?
Danes sem videl eno črno črto od sredinske v ograjo prvi ovinek za okrepčevilnico Pod Lipami .
Očitno je prehiteval in potem je zmanjkalo
rolleyes-1.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Haha, zmaga tist, ki misli, da vozi šleparja! Je vzel ovink precej na okroglo...
bonk.gif

Takih je na naših koncih OGROMNO! Vsi imajo neke idelanje linije pri 50, 60 na uro, marsikoga bi lahko prehitel kar po svojem pasu in še vedno pod omejitvijo (90). Zdaj je bilo super, malo dežja zapadlo, okrog idrije povpr. hitr 20km/h, proti sp. idriji 40 ... ko vožnja postane ... izlet
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zato pa maš plozo al pa blendanje...

velik folka se tud zasanja, pa pozabijo nazaj gledat, še posebej na takih koncih, kjer občudujejo naravo, pa mu malo potrobiš, da ga spomneš, da je še nekdo zadaj, pa se ti večina hitro umakne na svoj pas

večji problem zame so ritopiki, ki kljub temu, da ne mislijo prehitevat, vozijo prednjemu manj kot 5 metrov za riti. In to v koloni 10 avtov, potem pa jih prehitevaj, če jih moreš od Mislinje do Velenja....

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Greš pa čez Graško Goro, prihraniš živce in uživaš v zeleni pokrajini
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Pa tko malo je treba da bi bil promet tekoč, samo en pikič vljudnosti in samokritike. Da si priznaš, da si nesposoben voznik in oviraš promet, ter se na prvem primernem mestu ustaviš in kolono spustiš dalje. A tega pač žal eni ne premorejo.

zmaga.gif

Danes sem se šel igrico, striktno po omejitvah.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Greš pa čez Graško Goro, prihraniš živce in uživaš v zeleni pokrajini
smile-1.gif

Na relaciji do Mozirja me je v soboto prehitel Chuck Norris, ker drugo je skoraj nemogoče.

Beli CE karavan pospravil celo kolono na čelu s TUŠevim kamionom v ovinek preko polne črte.