bedaki na cesti

dcy

Zelenc'
8. okt 2007
24
0
1
MS
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
To ne obstaja. ZVCP je bil odpravljen in nadomescen s stirimi novimi zakoni. Nic slabega ne mislim sam pac tko, za naprej.

Se posipam s pepelom
smile-1.gif

Pa še en posip s pepelom sem dolžan. Registrska je bila LJ AJ-*** (in ne LJ TJ-*** kot sem prej napisal). Ne bi rad vseeno uzosil človeka, če mu je vsaj potegnilo, da je naredil neumnost (pa je v bodoče več ne bo...). Najverjetneje sem res nepopravljivi optimist.

lp, D.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
KSZ:

v ***** materino....SOVRAŽIM folk, ki se ne zna priključevat na a.c. Bedaki ne vedo, kaj pomeni pospeševalni pas, kakšen je smisel tega pasu, ne pa da se priključijo ti bebci, moroni na a.c. s 60 kmh ??!!
Madafakersi !

Nazadnje urejeno:

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Po dolgem času sem se zjutraj peljal v službo okrog pol sedmih. Vidim da je na cestah vse po starem ob tem času.
Gorenjska avtocesta:
- stalna vožnja po prehitevalnem pasu (hitrost 100-110)
- prehitevanje po desni
- vključevanje na prehitevalni pas kot da bi bočno parkiral (ber. razdalja 2m)
- zaviranje na polno v predoru Šentvid (krivec je bil tujec - "native mal čokoladn" Nizozemec :D)
- neuporaba smerokazov (žmigovcev po domače da bodo nekateri razumel)
- ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
KSZ:

v ***** materino....SOVRAŽIM folk, ki se ne zna priključevat na a.c. Bedaki ne vedo, kaj pomeni pospeševalni pas, kakšen je smisel tega pasu, ne pa da se priključijo ti bebci, moroni na a.c. s 60 kmh ??!!
Madafakersi !

A nebi bilo preprosto. Naredi se posnetek, se razloži da ime pospeševalni pas ni zastonj pospeševalni in se da reklamo pred dnevnik. Naredi se dva primera, eden ko na pospeševalnem zavira in en ko prinori tistih 80-90 bog ne daj 100 (hitrost ubija)
hysterical-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi jaz sem mnenja, da bi jih lahko prikazovali veckrat in to ne samo na nacionalni TV, ampak na cimvec programih (financirajo naj jih pa kar iz pobranih kazni). Skoda je tudi, da ne naredijo se kaksne stvari za druge ceste, ne le za avtoceste ... ne bi bilo nobene skode, ce bi malo razlozili nekaterim rondoje in se par stvari.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vsekakor, sploh za "izkusene voznike", ki so delali izpit pred 40 leti, ko je bilo na cesti 10x manj vozil in je obstajalo precej manj pogruntavscin a'la rondoji.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
še bolj kot CPP bi bilo dobro, da se pokaže nekaj kritičnih situacij ter poduči, kako jih preprečiti ali kako ravnati v njih. skratka reči, ki jih ne učijo v avtošolah, ampak se jih dobi z izkušnjami (ali pa tudi ne)

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
V kritičnih situacijah je pomoje tako, da večino stvari rešiš refleksno.

Ne pomaga 100 napisanih knjig o kritičnih situacijah kr je vsaka specifična, ker so drugačni dejavniki

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Jup, isto je pri borilnih veščinah, samo če se učiš principov in ne case [0-300] različnih tehnik boš lahko v kritični situaciji kaj pametnega naredil, drugače boš "zmrznil" oz naredil nekaj na "pamet".

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
v bistvu sem imel bolj v mislih, kako ravnati preventivno, da preprečiš kritično situacijo. npr. exhair je lepo pokazal, zakaj se ne prehiteva kolesarjev v nepreglednih ovinkih

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Oprosti samo tole glede prehitevanja kolesarjev v nepreglednem ovinku. Tukaj ti nič ne pomaga preventiva, ČE NI V GLAVI. Voznikom bi bilo treba predvsem v glave uriniti, da nismo sami na cesti. Kolikokrat si ti šel prehitevat kolesarja v nepreglednem ovinku? Mislim da vem odgovor. Nikoli ne? Zato, ker veš da nisi sam na cesti in kakšna nevarnost preti iz nasprotne smeri.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
narobe, prehiteval sem ga enkrat, pa se mi je zgodilo enako, kot exhairu: nasproti je nekdo sekal ovinek in šlo je zelo na tesno mimo. od takrat naprej tega ne počnem. samo tega me niso naučili na tečaju CPP, ampak so me naučile izkušnje. takih stvari manjka mnogim.