bedaki na cesti

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Včeraj mimo metelkove po klančku dol in levo proti orto baru. Nasproti pa izza ovinka, čez polno črto po mojem pasu srebrna xara, taxi. Še zdej sm kr mal ponosn nase kako sm si pršparu airbag.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kakšni dve uri nazaj razcep Kozarje, smer proti Brdu: prehitevanje po desni, LJ MXM-00, bel dostavni Caddy. Lahko bi se grdo končalo, ker je šel Clio ravno v tistem trenutku na desni pas...
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Po enem tednu bivanja v mestu, kjer zelena še utripa še kar nisem videl nikogar, ki bi peljal v rdečo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Ampak na severnem Primorskem mora res biti nekaj v zraku, da ljudi vleče proti sredini. Ni važno, ali domačini, ali turisti, več kot 50% jih v ovinkih vozi z levimi kolesi po nasprotnem pasu. Ne glede na to, ali vozijo hitro, ali počasi. In potem so še pacienti, ki za volanom yebenega Peugeot 206 mislijo, da vozijo 2m širok šleper.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Niso samo na Primorskem. Sem se v soboto vozil iz Logarske doline. V zgornji Savinjski je enako. Nek Golf 4 z LJ tablicami, je vozil po sredini, parkrat je komaj prilezel na svoj pas ob nasproti vozečih itd. S svojo kravo sem ga hitro ujel, prehitet pa se ga ni več dalo. Je začel še bolj vozit po sredini in sekat ovinke, na bolj ravnih odsekih je celo pritisnil na pedalo, ker je izvedel parkrat »sipa efekt«.
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
ksz

No stanje se ni kaj dosti spremenilo. Smerniki so dodatna oprema, vožnja 1m za ritjo je standard. Izsiljevanje, dirkanje, itd nekaj vsakdanjega. Zmaga pa stardec ki se vozi v napačno smer in na moje mahanje in svetenje z dolgimi lučmi ustavi in vpaša če nimam zadosti placa...

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Pretekli vikend na primorski. Večina avtomobilov na levem pasu, vozni pas pa seveda prazen. Enostavno se ne sekiram več, lepo na vozni pas in prehitevanje po desni, brez divjanja, razlika hitrosti do 20km/h, vožnja tik ob odstavnem pasu. Ponosen sem na to, da so nekateri kamperji na prehitevalnem s možgani velikosti breskve po mojem manevru dojeli, da niso na pravem pasu ter se postavili na vozni pas. LJ-KP 10 avtomobilov prehitenih po levem pasu, čez 50 avtomobilov pa po desnem.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Niso samo na Primorskem. Sem se v soboto vozil iz Logarske doline. V zgornji Savinjski je enako. Nek Golf 4 z LJ tablicami, je vozil po sredini, parkrat je komaj prilezel na svoj pas ob nasproti vozečih itd. S svojo kravo sem ga hitro ujel, prehitet pa se ga ni več dalo. Je začel še bolj vozit po sredini in sekat ovinke, na bolj ravnih odsekih je celo pritisnil na pedalo, ker je izvedel parkrat »sipa efekt«.
bonk.gif

Ljubljančani so vajeni samo avtocest in obvoznic. Ko pridejo na "podeželje" se ne znajdejo več in imajo občutek da vozijo po kozjih stezicah od tu vožnja po sredini ceste, sekanje ovinkov, ....

Včeraj sem na avtocesti med MB in CE dohiteval enega Touarega, ki je konstantno vozil po prehitevalnem pasu, čeprav na voznem pasu ni bilo nikogar. V bistvu se nekako ni mogel odločiti ali bi vozil po prehitevalnem ali pa po voznem tako da je vozil kar po obeh. No umaknil se je šele potem ko sem mu zatrobil naj se že končno odloči kje bo vozil. Drugače pa je bil to edini incident po prevoženih 360 km slovenske avtoceste.....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No danes sem imel priložnost videti kolesarja, ki je bil polno obložen z vrečkami, na zaviralnem pasu med počivališčem Barje in izvozom Vič. Kje in kako je prišel tja, nimam pojma.
confused-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
No danes sem imel priložnost videti kolesarja, ki je bil polno obložen z vrečkami, na zaviralnem pasu med počivališčem Barje in izvozom Vič. Kje in kako je prišel tja, nimam pojma.
confused-1.gif
A je obvezno čelado imel?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
HM, jaz pa čez vikend ugotovil, da je očitno čez Vrhniški klanec moderno prehitevat kolone po pasu za počasna vozila. Eni so ga dirkali na polno po tem pasu potem pa se vrivali med ostala vozila na voznem pasu.
Da pa o moronih, ki se ne umaknejo iz prehitevalnega pasu ne govorim.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
bonk.gif

Ljubljančani so vajeni samo avtocest in obvoznic. Ko pridejo na "podeželje" se ne znajdejo več in imajo občutek da vozijo po kozjih stezicah od tu vožnja po sredini ceste, sekanje ovinkov, ....
Kot Ljubljančan ugovarjam!
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Namesto, da sta inkasanta nabirala plus točke pri komandirju na izvoz Brdu, bi bilo dosti več narejenega za varnost, če bi šla malo naokoli. Jaz še vedno predlagam Keltiko za začetek. Se pa strinjam, da sta tam v 5min dosti več pokasirala, kot bi na Keltiki v pol ure. Glede varnosti pa pustimo stat, ker to ni cilj države, policajev, ministrstva, Kresalove, you name it. Apollo, tale je bil najbrž brez izpita, ker če si brez izpita, si pa ZEEEELO nevaren na cesti. S tem, da je bilo zjutraj, je sigurno mel še kakšnega takratkega v riti, ker je vozil tako arogantno, knede.
bonk.gif

A bi še mal povišal? Jaz bi, takoj danes, za 40%.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kazni ne bodo pri takih bedakih nikoli pomagale, edino odvzem izpita nas reši ;D

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
kazni ne bodo pri takih bedakih nikoli pomagale, edino odvzem izpita nas reši ;D
Tako je. Vožnja brez izpita in z neregistriranimi in nezavarovanimi vozili bo bolj varna
evil.gif