bedaki na cesti

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj vrhniskinklanec ni bil dopoldne nic boljsi.
Do sredine je se nekam slo{100+ po sredini in levo) , potem pa je najbrz nekje spredaj nekdo prehiteval po levem pasu s kaknimi 80 in so se domine zacele.podirat. tako dolgo da je sel.levi pas samo se 60. Ze malo prej sem se spogledoval desno, ker bolj ko si bil desno, hitreje je sla kolona.,

Pod klancem je bil nek.bavarc precej za ritjo vsem, prehitel me je sele proti uncu. Pa nisem sel vec od 140. Samo tam smo z menjavo pasu na desno oziroma sredino prehitel ( v koloni! Ker vem da se bo kdo.spodtaknil v prehitevanje po.desni), vsaj 20 vozil do Loma

Je pa res da na nobenem pasu prakticno nihce ni imel ustrezne varnostne razdalje.

Ne gre drugače. Tudi sam doživel. Vozni 90, prehitevalni 100-110, skrajno desno frej. Enostavno užgal desno. Mimo vseh varnih voznikov, prehitel 20 neverjetno sposobnih ljudi in potem sem lahko spet norel po omejitvah naprej.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Fajn je da najdes se dva somisljenika. Ce so trije v koloni, potem to ni prehitevanje po desni, ampak se desna kolona pomika hitreje kot leva kar pa je dovoljeno.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Kaj je zasluženega če prehitevaš v gužvi po desnem pasu krepko nad omejitvijo?
Tu je edino zaslužen odvzem.
Ne vem, če vozimo po isti SLO avtocestah. Jaz brez izjeme uporabljam skrajni desni pas na klancih, ne glede na mojo hitrost vožnje (večinoma omejitev +/-10%) in še najmanj težav je s tovornjaki.
V primerih, ko je prehitevalni pas zapolnjen z ovcami in se na srednjem tu in tam najde kak osamelec, niti pod razno ne mislim spreminjati svojega voznega pasu (ja, skrajno desni) ali zmanjševati hitrosti na hitrost črede na levem le za to, da se katera od ovac ne bo prestrašila.
Je skrajno desno manj stresno in bolj varno (namig: varnostna razdalja).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
maš prav ja. Skrajno desno letet 160 je bolj varno. itak te tudi vsak pričakuje da tam mimo padeš

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Mimogrede, opaženo letos poleti večkrat na odseku LJ-PO: tuji vozniki kamp-prikolic očitno menijo, da je njim prepovedano voziti po počasnem pasu. V vrhniški klanec vsi tovornjaki lepo na desno, prikoličarji pa 80km/h po srednjem pasu. Niti enega nisem videl na počasnem, ne tam ne naprej proti PO, čeprav sem se poleti redno vozil gor-dol.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
predvsem za švabe je včas velal, da znajo vozt. zdej majo zgleda ti asi vsi 80+ let, ker tko kot vozjo jih po nesposobnosti šibajo sam bosanci. kako prežvijo autobahn nimam pojma. konstantno kampiranje po prehitevalcu s 110-120, drkanje s prikolami pa avtodomi po voznem namest po pasu za počasna vozila, zmedenost v slogu najbol zabitga makaronarja pred vsakim razcepom in izvozom, sevede pa znajo v svojmu naci slogu pol mahat z rokam pa blendat, če ga mal prepihaš. tem kretenom po idiotizmih sledijo nizozemci pa belgijci, pol so pa tuki že francoske podgane. romuni in ostala zalega z vzhoda so izven konkurence, ker preobrazba iz šipfakerja v neki za silo vseen traja desetletja in od pastirja s kravjo vprego ne prčakujem, da ve kaj so vozni, prehitevalni, odstavni pas. dosežek je že, da ne serje in ščije na odstavcu pa malca na voznem.
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Sicer tega ne počnem, ampak tak strašno hudo nevarno za osebna vozila tudi ni. Ko menjaš vozni pas, bi se naj v skladu s prometnimi predpisi prepričal, če to lahko storiš. V avto šoli učijo pogled v ogledalo in stranski pogled. Ne učijo, da tam nihče ne more priti, ker to ni res in je tudi zakonsko prehitevanje po desni dovoljeno, če gre za kolono.
Tovorna vozila so seveda druga pesem. Tam se marsičesa ne vidi, če ni ogledal več. Ampak tam se včasih ne vidi niti levo. Precej večji problem je v nekaterih križiščih videti kolesarja, ki pripiči z desne in ima prednost, ker je ob robu cestišča marsikaj. Od prometnih znakov in reklamnih tabel naprej.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
160 km/h po pasu za počasna vozila, medtem ko ostali vozijo 90km/h po voznem je ne samo po zakonu nepravilno, ampak je bedarija, ki izziva nesrečo. Obstajajo pač ljudje, ki niso sposobni tako ultra dojemanja sveta okrog sebe kot Alter vozniki in take lahko tak projektil konkretno ustraši, da naredi kakšno neumnost.
Mene je recimo tako en kmalu snel pri razcepu na zahodno obvoznico iz primorske strani. Jaz mojih 90km/h, tisti je pa iz Viča dobesedno poletel po vključevalnem pasu mimo. Sem se orenk ustrašil, k sreči brez kakšne panične nepravilne reakcije.
Jajc je še to, da bo ponavadi takšen [cenzura] spokal naprej, za njim bo pa prometna. Ampak to egoističnih svinj itak ne zanima, ali pa jim pamet tako daleč ne nese.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
160 km/h po pasu za počasna vozila, medtem ko ostali vozijo 90km/h po voznem je ne samo po zakonu nepravilno, ampak je bedarija, ki izziva nesrečo. Obstajajo pač ljudje, ki niso sposobni tako ultra dojemanja sveta okrog sebe kot Alter vozniki in take lahko tak projektil konkretno ustraši, da naredi kakšno neumnost.
Mene je recimo tako en kmalu snel pri razcepu na zahodno obvoznico iz primorske strani. Jaz mojih 90km/h, tisti je pa iz Viča dobesedno poletel po vključevalnem pasu mimo. Sem se orenk ustrašil, k sreči brez kakšne panične nepravilne reakcije.
Jajc je še to, da bo ponavadi takšen [cenzura] spokal naprej, za njim bo pa prometna. Ampak to egoističnih svinj itak ne zanima, ali pa jim pamet tako daleč ne nese.

130 + 10% je malo več kot 140,kar pa je tudi idiotsko,ker tam je za tovorni promet,ko imajo itak omejeno na 80 in nekateri zaradi klanca niti te brzine ne dosežejo !

Očitno res nekateri se niti ne zavedajo kakšne so budale
bonk.gif

In pol se naliM nalima na šleper z 60 brzine in uleti mimo 143 kmh
uf-1.gif
ali pa se šleper umakne,zaradi stoječih romunov in zadaj priletiš v rit,kot takrat na lomu v romunsko družino.

Skratka velika večina govori o neumikanju in počasnih vozilih,ampak ne zavedajo pa se,da lahko pride velikokrat situacija ko se naredi velika piz....ja. Enostavno za ceste kot jih imamo in koičini tovornega prometa vsi vozimo v povprečju prehitro.
17758-icon_confused.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
No - tej nesreči je botrovalo tudi na NOVO urejeni priključek, ki je za vključujočega izjemno nevarno. Vsaka čast projektantom.
rolleyes-1.gif

Drugače pa je 89 lahko čisto normalno za volanom - pač mora (mislim) vsako leto opraviti zdravniški pregled. Le-ta pa ni tak ajnfoh - je naša stara mama pred 2 leti, ob drugem starostnem podaljšanju, rekla, da se iz nje že ne bodo norca delali in vrnila izpit.
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Vrhniski klanec ima za moje trenutno sluzbrno vozilo omejitev 100 ce sem poln. Ce sem prazen pa skoraj do omejitve. Ko moram enkrat iz 70 nabrat hitrost traja km klance da imam spet 100 notri. Mene na desnem pasu ne biste videli s 160. Pa takrat preklemansko spremljam dogajanje na voznem pasu pred mano in ob meni. Takrat ni cas za gsm...

Slayer

Zelenc'
16. jan 2017
11
0
1
Ali mi lahko nekdo razloži oz. kakšno je vaše mnenje za pravilno vključitev iz neprednostne v prednostno cesto v spodnjih primerih?

klik
klik
klik

Mene so v avtošoli namreč učili, da ko pripeljem v takih primerih iz neprednostne ceste, da ne smem kar naprej zapeljati, čeprav ostajam na svojem pasu in mora tisti, ki prihaja s prednostne zamenjati pas in se vključit na mojega, če želi desno. V praksi se sicer vedno prepričam predem zapeljem, da nima nekdo smerokaza za desno. Kadar sem pa v obratni situaciji, se pravi da prihajam po prednostni cesti, opažam, da vsi brezskrbno peljejo naprej, kljub temu, da pravočasno vklopim smerokaz za desno. Kakšno je vaše mnenje o takih situacijah?

P.S. Se opravičujem, če je kje že tekla deabata o tem, vendar je nism zasledil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Na neprednostni se mora ustavit in dat prednost tistemu na prednostni.
Kaj je pa v praksi, je pa običajno odvisno od lune in pa koliko agresiven si in s kakšnim avtom. Če imaš jajce in si previden, te bodo vsi na neprednostni izsilili, če imaš pa kakšnega Audija in BMW-ja in voziš agresivno, se bodo pa spomnili, da je potrebno ustavit
grin1.gif
.
V redkih primerih, ko prevlada kmečka pamet in strpnost ter vsi opazujejo promet, pa se da tudi kakšno zadrgo speljat, sploh če je na prednostni gužva.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
pač mora (mislim) vsako leto opraviti zdravniški pregled. Le-ta pa ni tak ajnfoh -

haha si pa pravljičar. Ded ki se mu na uho dereš pa neve, da se z njim pogovarjaš, trenutek kasneje pa reče da je še čisto ok da ga še nič starost ne jebe. Ded, ki rabi da pride iz avta v delavnico preko parkinga 10 minut in potem še 10 minut počitka, da k sebi pride. Folk ki avta ne prestavi višje od druge prestave. Valda vsi podalšan izpit BP. Se spomnim ko sem delal pregled za izpit je bil pred mano en stari ki se je še komaj premikal. Podaljpanje seveda. No malo sta se pogovorila z dohterjem kak nemore brez avta kaka ga noge jebejo in to pa je šel z podalšanim domov.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
KSZ:

Naj narišem, jih bo več razumelo:
ac.jpg

V takšni situaciji, ko vozim po desnem voznem pasu, brez nekega resnega razloga niti pod razno ne mislim zmanjševati svoje hitrosti na hitrost kolone na prehitevalnem pasu. To bi bilo nevarno, neumno in tudi po zakonu nepotrebno.
In ja, skrajno desni pas redno uporabljam, tudi, če je dolg le nekaj 100metrov, ne glede na to, v kakšnem avtu sem na cesti.
V primeru, da dejansko dohitim tovornjak ali kako drugo, res počasno vozilo, pa bom z (kot kaže, za presej udeležencev) nadnaravnimi, recimo alter
smile-1.gif
sposobnostmi uskladil upravljanje treh stopalk in volana ter varno izvedel manever prehitevanja, brez, da vznemirjam čredo na levi. Ta je tako ali drugače preokupirana z buljenjem v 5metrov oddaljen odbijač vozila pred seboj. Ker je tam in tako bolj varno...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Preberi si še enkrat post od luka51, pa boš ugotovil rahlo diskrepanco med tvojo fotko in njegovim postom. Za razliko od tvoje fotke, kjer je razlika hitrosti dokaj nizka, pri njegovem bedaku ni. Poleg tega so njegovi vozili skoraj na omejitvi. Kar pri določenih osebkih
evil.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
No, če izrazim še svoj globoki dvom v sposobnost večine voznikov za ocenjevanje hitrosti ostalih hitrejših udeležencev, pa pristanemo pri moji sliki.
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Če so pri vam dohtarji butli jaz ne morem pomagati - naši so vsaj malo prišli k sebi in ne požegnajo zdravstvenega kar tako.

Seveda zraven nekaj igra tudi zdrava pamet "starejših" in njih familije. In kot pri vseh takih zadevah bo, upam vsaj, naredil čas. Čeprav, če pogledam kdo ima danes vse izpit ...