Jaz ne razumem smisla te teme. Bedaki na cesti so bedaki in bodo to ostali, dokler jih sistem dovolj ne stisne, oz. dokler bo to družbeno sprejemljivo. Razprava o tovrstnih ljudeh je brezplodna, ti ljudje te teme ne berejo ali pa se ji posmehujejo ker nimajo morale.
Vsak od nas lahko prispeva svoj delež k varnosti na cesti tako, da vozi tako kot je treba. Dokler pa vsak zase misli, da lahko potegne skozi rdečo, da smerokaza ni potrebno vklopiti... pa smo vsi bedaki na cesti. Ponavadi bemtimo nad večjimi bedaki od sebe. Potuhe je koliko hočeš.
Bom pa podal videnje s perspektive kolesarja. Ko sem na kolesu, se ne morem načuditi koliko plastenk, piksen in celih vrečk s smetmi je ob cesti. Kje je morala človeka, ki fuk.. vrečko s smetmi na polje ki ga hrani? Ni mi jasno koliko šoferjev pije med vožnjo. Pločevinko najdeš na vsakih 20 m. Če pa grem analizirati kakšne smeti so ob cesti, vidim da prevladuje embalaža low quality izdelkov (McDonalds, Budget, gazirane pijače). Kaj lahko iz tega sklepam? Človek, ki v svoje telo tišči drek, itak ne more biti odgovoren do ostalih in okolice. Rešitev? Je ne vidim.