bedaki na cesti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Če si vozil hitreje kot 90, si po mojem mnenju kriv za nastalo situacijo predvsem ti.

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
misko, in kako ves kaksne je omejitev tam?
Tole je bilo v AT zunaj naselja, kjer je omejitev 100 km/h in kot lahko vidis na videu, sem po GPS-u peljal celo pod omejitvijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Potem je OK, kar se tebe tiče. Nisem bil pozoren, da kje piše hitrost. Začetna sekunda, dve sta mi delovali precej hitro. Seveda pa je video varljiv, približna orientacija so kvečjemu količki, ki so na različnih cestah različno gosto postavljeni. Zdi se mi, da je imel nasproti vozeči dovolj prostora, da prehiti, brez da te spravlja v nevarnost, če bi to naredil odločno (menjalnik + plin).
Ko motorist pripiči krepkih 100+ skozi križišče, ne smatram, da mu je nekdo vzel prednost.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
un pa vozi brez luči.....Policija in država sta neuspešni pri kasiranju.....CPP je z razlogom, mar ne? Smo delali izpit pod takimi pogoji in strinjanjem?

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Pajkičarji že vštric vozijo pa v rdečo luč...očitno hočejo letos premagati lanskoletno številko povoženih
evil.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ok, potem je ok....
A ti to resno? Če ni v zakonu je pa kar ok. Poglej si še enkrat video, da se avto na nasprotnem pasu vidi precej slabše kot tistega, ki gre nasproti.
S hitrostjo 90/100 je enako. Sicer zame osebno 110 izven naselja ni nič, ampak vseeno to hitrost redko presegam.

Meni so bedaki ti prehitevajoči, ko jih bk za vse ostale, in se vozijo normalno naprej, pa se lahko okoli njih dogaja vse živo. Če bi vedeli, tudi sebe s takim ravnanjem spravljajo v nevarnost. V taki situaciji bi vsak normalen človek zaviral.

Nazadnje urejeno:

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Jaz ne razumem smisla te teme. Bedaki na cesti so bedaki in bodo to ostali, dokler jih sistem dovolj ne stisne, oz. dokler bo to družbeno sprejemljivo. Razprava o tovrstnih ljudeh je brezplodna, ti ljudje te teme ne berejo ali pa se ji posmehujejo ker nimajo morale.

Vsak od nas lahko prispeva svoj delež k varnosti na cesti tako, da vozi tako kot je treba. Dokler pa vsak zase misli, da lahko potegne skozi rdečo, da smerokaza ni potrebno vklopiti... pa smo vsi bedaki na cesti. Ponavadi bemtimo nad večjimi bedaki od sebe. Potuhe je koliko hočeš.

Bom pa podal videnje s perspektive kolesarja. Ko sem na kolesu, se ne morem načuditi koliko plastenk, piksen in celih vrečk s smetmi je ob cesti. Kje je morala človeka, ki fuk.. vrečko s smetmi na polje ki ga hrani? Ni mi jasno koliko šoferjev pije med vožnjo. Pločevinko najdeš na vsakih 20 m. Če pa grem analizirati kakšne smeti so ob cesti, vidim da prevladuje embalaža low quality izdelkov (McDonalds, Budget, gazirane pijače). Kaj lahko iz tega sklepam? Človek, ki v svoje telo tišči drek, itak ne more biti odgovoren do ostalih in okolice. Rešitev? Je ne vidim.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Morale ni: ženske čvekajo in kadijo cigarete, zraven pa 2-3 letni otroci, in potem fuknejo čike na tla.
Nauk? Če ni kaznovanja, ne moreš nič. Morale in kulture ljudem ne moreš vcepiti, za to je prepozno. Vsaj po denarnici bi jih morali na veliko.

Lucija: rešitev? Več kaznovanja in izredno visoke kazni....zakaj v tujini tega ni? Vrž ti smeti na Švedskem ipd...gotof boš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Za embalažo je rešitev preprosta. Kavcija za pločevinke / plastenke. Denimo 1 €. Če jo prineseš nazaj, dobiš ta € nazaj. Konec koncev bi potem ob cesti pobral smeti tudi kdo drug, ker bi nekaj zaslužil. Zato kavcija ne sme biti simbolična, temveč konkretna.
Resen problem: sosednje države bi morale imeti enak sistem. Sedaj naše smeti vozijo na hrvaško za 50 lip po kosu.

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Naj dekle počiva v miru, za starše in bližnje pa bo to še dolga pot prebolevanja...
"Policisti trenutno preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, po katerem 21-letniku grozi do osem let zapora. Če se bo v preiskavi izkazalo, da je mladenič vozil bistveno prehitro ali drugače predrzno, je možna tudi prekvalifikacija kaznivega dejanja v nevarno vožnjo, za katero je najvišja zagrožena kazen 12 let ."
- v Sloveniji ? Malo morgen. Mesec-dva vikend zapora, pa še to bi najbrž pustilo prevelike brazgotine na mladi šoferjevi duši, tako da ga bomo izpustili kar z opozorilom, vzeti mu izpit pa bi tudi bilo nečloveško.