bedaki na cesti

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
avtocesta LJ-MB danes okoli 17:40 blizu izvoza Šentrupert, BMW vozi po prehitevalnem pasu in žmiga z dolgimi lučmi kot obseden čeprav ni nikogar pred njim. A to sedaj že preventivno bliskajo z dolgimi lučmi da si ne bi kdo slučajno drznil zapeljati na "njihov" vozni pas ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Mogoče je bil pa na poti s kakšnega styling showa in je pozabil izklopit stroboskope v prednjih lučeh?
17758-icon_confused.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Meni pa se je danes deda z MB E karavan prbil v bok med trojanskimi tuneli. Pol pa je na Vranskem napihal .86....

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
avtocesta LJ-MB danes okoli 17:40 blizu izvoza Šentrupert, BMW vozi po prehitevalnem pasu in žmiga z dolgimi lučmi kot obseden čeprav ni nikogar pred njim. A to sedaj že preventivno bliskajo z dolgimi lučmi da si ne bi kdo slučajno drznil zapeljati na "njihov" vozni pas ?

Verjetno se ve v glavi kaj zataknilo pa niti vedel ni kaj počne

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
WTF? a to kdo šteka?
confused-1.gif

Izvedenec za promet, ki je na zahtevo delodajalca obtoženega izdelal strokovno mnenje o dogodku, je ugotovil, da naj bi v času trka Kotnik vozil s hitrostjo 121 kilometrov na uro, Bečiæ pa po prehitevalnem pasu s hitrostjo 95 kilometrov na uro.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
no ne vem, tale s 95 kmh naj bi se umikal nekomu, k mu je zadi blendal, tale s 121 pa se je tega ustrašu in zavil desno v ograjo. sam mene res zanima kaj je s 95 počel na prehitevalnem pasu in kaj za boga je ta s 121 delu. da b vrli izvedenci to na sojenju pojasnil seveda ni za prčakvat.
crazy1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Špekuliuram, ampak v takih primerih bi morala bit trojna krivda.
  • Najprej je tu en sanjač na prehitevalnem, ki se mu očitno niti sanja ne, kaj se dogaja pred, za in kaj ob njem, se vleče po prehitevalnem s 95 km/h in dela bogve kaj, samo vozi ne.
  • Potem je tu čičo, ki se nekako spravi prehitevat po desni, ne da bi malo ocenil a se to da relativno varno storit. Na točki kjer se končuje zaviralni pas in je naprej štiripasovnica brez odstavnega to zagotovo ni.
  • In na koncu še dinamik, ki taprvega vrže s tira oz. se spravi zganjat terror v situaciji v kateri je jasno da ne bo mogel ničesar dosečt, glede na to da sta bila prvi in drugi vzporedno.

Če bi se katerikoli od zgornjih treh držal predpisov oz. uporabljal malo zdrave pameti, nesreče ne bi bilo. Žal so se tokrat vsi trije našli istočasno na istem mestu, plačal pa štiriletnik. Groza.

Nazadnje urejeno:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Če prav vidim, se tretja oseba dejansko sploh ni našla, vsaj v članku omenjano "neznani voznik"?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
A ti bi počakal, ko bi videl kako pizdarijo si zakuhal? Če bi sploh videl.

Je pa še ena možnost - tudi čista špekulacija:

1. Clio se odloči iti dol za Vipavo
2. Kombi/tovornjak ga "dohiti" tik pred zaviralnem pasu in se umakne na prehitevalnega
3. Clio si "premisli" in vseeno hoče nadaljevati naprej
4. Kombi se vrača na voznega
5. Cliotu zmanjka prostora

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
"Dinamik" je sicer lahko vzrok, ampak na nas ostalih udeležencih je, da njegove silne "želje" ne upoštevajo.
Lahko pa bi bila ta nesreča povod zato, da začne policija AKCIJO. Tokrat bi lahko učili ljudi, kaj sta vozni in prehitevalni pas.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Žalostno je predvsem, da ji šel za vsaj toliko časa za zapahe tisti, ki je podpisal varnostno ograjo, ki se zarine skozi avto - ali pa tisti, ki ni vzdrževal sicer OK varnostne ograje (ker pač ne vem, kateri opcija je bila). Točno tisti je namreč ubil oba mrtva, uni s kombijem je samo povzročil nesrečo, ki bi se jo dalo sicer preživeti, če bi bila cesta v primernem stanju.
Ampak DARSovcev, ki pobijajo folk, pač nihče ne preganja. Svete krave.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
21.2.2017 malo po 21h.
Izvoz Brezovica proti Vrhniki.
Že ko sem se spuščal po klancu dol, sem videl, da nekaj ne štima. Sem vklopil vse 4, počasi začel zmanjševat, da ni bilo na hitro bremzanja.
Stoji ford focus, pred njim A4 limuzina, srebrn. Tam 2010 letnik??
Frajer ali pa frajerka v audiju - žal nisem videl - je RIKVERCAL na VOZNEM pasu. Nisem uspel tablice videt, ker sem buljil v špegle, kdaj nas bo kak šlepar nabil. Ta s focusom se mu je tudi umikal nazaj, da ga ni nabil, ko je rikvercal. A je bil na drogah al kaj. Ne vem. Samo tega pa res še nisem doživel. Da ti na voznem pasu manevrira. Ajde na odstavnem imaš paciente. Ampak tole...

Ali bi klic na 113, če bi vedel tablico kaj pomagal? Pa pač še priče v focusu in jaz, pa še kdo in pa kakšen posnetek na kamerci, da se vsaj vidi, da je to res bilo?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
V dobi hitrega interneta in visoko kvalitetnih kitajskih kamer, ima DARS še vedno prenos v kb in pa kamere resolucije 320x240.