bedaki na cesti

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
1. omejitev je eno, pogoji zadnje dni niso rožnati....zima pa to.
2. dopušča tudi 200
3. jutranja konica.
4. kdo jambra v ***** materino? navajam samo dejstva.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
1. Res je to "zgolj" omejitev, ki jo lahko prekoračiš ali pa voziš tudi kasneje ampak 90 na tistem odseku je POČASNA vožnja. Tudi v teh nerožnatih "zimskih" razmerah ob temperaturah med -5 in +5 ter brez padavin. Kaj bi šele bilo, če bi bil sneg OB cesti (ker NA cesti je res redkokdaj).

2. 200km/h ta odsek ne dopušča 95% vseh vozil medtem ko praktično vsa ta vozila brez problema presežejo 90km/h. Poamnta je še vedno na tem, da se ni gonilo. Na tem odseku je že velikokrat prišlo do zelo težkih nesreč, bolj kot ne vedno zato, ker se je spregledalo neko vozilo.

3. Jutranja konica. Aja saj res, sem pozabil, da se zjutraj ne da prehitevat, pardon.

4. Ta tvoja navajanja dejstev (kar povsem drži, gre res za navajanje dejstev) mi izpadejo kot jambranje. Najverjetneje zaradi same oblike sporočanja teh novic o smrtnih žrtvah.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

4. nehi jambrat za brezveze

Predvsem to.
hysterical-1.gif

Jado, ne vem, a sem spregledal ali nisi objavil. Še ena punca je šla v Sočo pri Doblarju (če nisem kaj zamešal). Jaz bi z veseljem tam raziskal zakaj je šla v Sočo. Neprilagojeni hitrosti nažalost ne verjamem. V tem primeru se strinjam s pisanjem STVJ1, ker se nič ne razišče. Ma point, da se razišče vzrok nesreče je zame ta, ne da povečaš kazen za tisto stvar, ampak ugotoviš vzrok in ga poizkušaš preprečiti, da se ne ponovi več. Z višanjem kazni pač ne gre. Se pa večkrat peljem tam in mi je vsak košček ceste poznan kako drži in kako drsi. In tisti ovinek je gladek, četudi imaš top dežno gumo. Bog ne daj tri sezone stare povprečne gume. Pelji se 1x tam mimo tistega ovinka proti Gorici 80km/h, 90km/h in 95km/h. To bo vse po omejitvah, have fun. Lahko reskiraš tudi 100 po števcu. Ni neki baš nešto od ovinka, vsaj zame, ampak sredi ovinka avto tako grdo zdrsne. In ravno tako, ko je en mladenič šel pa pred Doblarjem v Sočo. Pomoje ni 1km razlike. No, tam sem se jaz peljal čisto normalno v dežju. Podvozje zrihtano, gume top, brezskrbna vožnja in užitek. Ampak glej ga ti hudiča, v tistem ovinku je tudi mene neslo. Na sredini mojega pasu je ena flikca in ko je zadnji konec prišel na tisto flikco, prednje konec pa drži, vemo kaj se zgodi. Od takrat naprej sem jaz tisto nesrečo gledal čisto drugače. Upam vsaj, da so sedaj postavili ograjo. Pa policaji naj ne gledajo samo koliko profila ima guma, ampak tudi letnik oz. koliko sezon ima že za sabo
wink-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.401
2.567
113
Policist: neprilagojena hitros. Men je padlo drevo na avto, ko sem se pelaj. Polica: Ja to je pa splet okoliščin. Kwa. Ja splet okioliščin. Ja niso cestarji odgovorni za pas ob ceti. Ja ampak to je splet okoliščin.
Ni čudno, da jih kakšen pokavec ali cigan napere!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
torej imamo v 10 dneh že 3.

Pač premile kazni in premalo Policije, dejstvo..Hitreje bi morala sodišča obsojati in zapirati ljudi ter odvzemati vozniška (NE PA JIM VRAČATI) + uničiti avto + višje zavarovanje + višja registracija itd....

Vlada se igra z živlljenji ljudmi na cestah.

Nazadnje uredil moderator:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Sicer izjemno ne maram pijancev za volanom (KD za to je čisto fajn ideja), ampak če je kaj takega in če se da dokazat, da bi pripet preživel (sovoznik je že dober indikator), povzročitelj pač ne bi smel odgovarjat za povzročitev smrtne prometne, ampak le za povzročitev prometne s telesnimi poškodbami.

Zdaj me bodo pa nekateri križali ...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Ja marsikomu se je težko privezati. Posledice so pa znane.
Dosti jih poznam ali pa vidim, ko pride po otroka v vrtec pa ga da spredaj na sedež neprivezanega ali pa v naročje da šofira. Misli, da se tistih nekaj 100m do doma ne more nič narediti. Po vsej verjetnosti nikoli ne bo nič a tega ne moreš vedeti. Pa je včasih tako malo treba, da se kaj naredi in tako malo, da bi preprečil najhujše.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Ampak tu je šlo za nalet. A sploh še igra varnostni pas tako pomembno vlogo.

A je možno da je bil umrli zelo visok in ni imel ustrezno prilagojenega naslonjala za glavo? Bi lahko bilo kaj takega usodno?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
wtf ste mi označili za spam? fak....

Nazadnje uredil moderator:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

A je možno da je bil umrli zelo visok in ni imel ustrezno prilagojenega naslonjala za glavo? Bi lahko bilo kaj takega usodno?

Ja in ja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.626
113
še v SLO - ampak komaj
Glede na kri na tleh (vsaj mislim, da je kri) je bolj verjetno, da je z glavo udaril naprej v volan / vetrobransko steklo.

Drugače pa ja - pri napačno nastavljenem naslonom za glavo, je že skoraj vseeno ali si privezan ali ne.

In tu je bistveno premalo poudarka - kaj lahko sami storimo za lastno varnost - nastavitev sedeža, višine pasu in naslonjala za glavo je prvo kar si jaz nastavim v avtu. Potem še ogledala. Pa potnike zadaj presedem, da za mano ne sedi noben in skomandiram pripasanje in zadnje naslone za glavo.
So me meli za malo čudnega - sem pa pripeljal tako daleč, da je danes dovolj pogled v ogledalo in se "zadaj" pošlihtajo kot jaz hočem, ker točno vedo, da se ne bomo premaknili dokler ne bodo vsi privezani in nasloni vsaj približno prav nastavljeni.

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Mislim, da sem nekoč zasledil, da je varnostni pas odgovoren za 89% varnosti, "meh" pa za 11%. Skratka boljše bit privezan, kot pa se zanašat na airbage.