bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Stari, že v eni temi nekaj časa nazaj sva se zapela in si izpadel bedak? Hočeš, da se situacija ponovi? Ne razumem, da človek, ki dela pri reviji, ki se ukvarja s prometom, lahko piše take neumnosti.
Pa ne mi z nekimi argumenti, če pa že hočeš, kako si tolmačiš 59.člen?

Aha, ne z argumenti? S čim pa, z nakladanjem. Kdo je tu bedak?

59. člen razen 2. točke nima veze s krožnimi križišče, tule pa debatiramo ob predpostavki, da je tomačevo krožno križišče. Če ni, je zgodba drugačna. Ali je ali ni, ne vem, ker se ne spomnim, a je pred njim tabla za krožno ali ne.
Ne vem, kdo je tu bedak, lahko tudi jaz, ne vem.
Kar se tiče 59.člena si se nanj skliceval, ko pa sem te sam povprašal o drugi točki tega člena, pa praviš, da ta člen razen druge točke nima veze!? Ok, zakaj pa si se prej skliceval nanj? Pa vseeno, malo pokomentiraj drugo točko.
In ne vlači se sedaj ven iz dreka, češ, da debatiramo o krožnem križišču Tomačevo in da je zgodba v primeru, da to ni drugačna! Prjatu, debatiramo o menjavi pasov. Nalimal sem ti link Direkcije za ceste,a to zate ni dovolj. Daj še ti kakšen konkreten link, ne pa da si samo prilimal dva člena iz Uradnega lista, pa še to za drugega sedaj praviš, da ne govori o tem!
grin1.gif

Lej, križišče je (glede na znake) očitno krožno. V krožnem križišču je menjava pasov (glej linka, ki sem ju nalimal) dovoljena, razen če je izrecno prepovedana. V Tomačevskem je izrecno prepovedana, kjer je polna črta, drugih prepovedi ni. Torej je tam, kjer je črtkana črta, dovoljena (ni pa ne priporčljiva ne ravno varna, ampak dovoljena pa je, ne glede na to, kaj piše v kakšni knjižici - razen če to knjižicvo najdeš v seznamu trenutno veljavne zakonodaje, in te, ki si jo ti polinkal, tam ni).
In če si dovolj zabit, da ne zmoreš razumeti, da so zakoni nad nekimi knjižicami, potem ti pač ni pomoči. Če ne razumeš prometne zakonodaje, pa vrni izpit.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Stari, lepo sem ti napisal, da če nimam prav bom priznal napako, ampak ti nadaljuješ z žaljenjem.
Tko da adijo, za mene ne obstajaš več. Lepo se imej. Pa veliko sreče v svojem svetu avtomobilizma....
priden.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Dobr samo če pogledaš pa tudi Tomačevo ni pravo krožišče glede na to da ima semaforje in bi ga po tej definiciji obravnavali kot križišče in vsi vemo da se v križiščih ne menja pasu. Sem pa vseeno mnenja da je črtkana črta tam zato da se čez njo lahko zapelje ane. Drgač bi bila pač polna....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Pred Tomačevskim rondojem je tabla za krožno križišče, torej je krožno križišče.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Da se. Malo oddaljimo od krizisc: danes zvecer na vicu. Crn volvo C30, gor veliki napisi Freestyler, tablica Lj Jk 310 ali 810. Se ustavi na rdeci, malo maha oo avtu in se odpelje na ful skozi rdeco. 20 m stran policajins kiblo in (ce sem prav videl) ocavio rs, pa se delajo, da niso nic videli (ali pa so res popolnima slepi). apollo, taki vam delajo sramoto.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kaj pa naj bi bil po tvoje vzrok zgornje nesreče? Glede na podatke, ki so v medijih - ovinek, visoka hitrost - nesreča.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Verjetno jo je ravno mož klical, naj pazi, da je slišal po radiu, da na Celovški ena voznica vozi v napačno smer... ona pa mu je odvrnila: kaj ena voznica, a veš koliko jih je...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Uganka za alterjevce...
Iz Tomacevega se pripeljem do krozisca, kam naj se razvrstim ce bi sel rad na obvoznico smer vzhod - razcep Zadobrova?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Če misliš skakat takrat ko je polna črta res bolje da te ne vidijo, lahko menjaš pas kjer je črta prekinjena, če ne upaš pa boš moral čez Jarše.
smile-1.gif