Takega "policaja" sem tudi jaz videl zadnjič na S Lj. obvoznici... En obrtnik se je priključil na obvoznico in se postavil na prehitevalni pas (njegova hitrost je bila OK). Ravno takrat je za njim (prehitro) pripeljal en VW Touran in je mal mogu mal pobremzat. Valda se je nalimu unmu spredi na rit in mu na polno blendu, dokler se mu ni obrtnik umaknil (pač toliko, da je prehitel nekaj počasnejših vozil). Potem je Touran zavil pred obrtnika in na močno zabremzal (milimter manjkalo do nesreče). Potem je pa obrtnik pospešil in se postavil vzporedno s Touranom (tokrat obrtnik na prehitevalnem, VW na voznem pasu). Nekaj sekund sta se tako peljala, nato pa je VW sunkovito zavil na izvoz in "izginil" (imel je KR registracijo, odpeljal se je ven en izhod pred izvozom za Kranj, nato pa sem ga videl čez ca 15 minut na avtocesti za Kranj). Torej, vprašanje, kaj sta mela na koncu
2 stvari, ki mi greta izredno na živce (in vedno bolj pogosto ju opažam):
- folk, ko vidi tablo na avtocesti z napisom radar (oz. video nadzor ali nekaj podobnega) upočasni iz 130 km/h+ na ca 110 km/h (ali manj)...zakaj?
- folk, ki tik pred svojim izvozom prehiteva, nato pa skoči pred tebe in začne bremzati na voznem pasu. Včeraj me je celo en začel prehitevati, nato pa na polovici začel upočasnjevati in riniti desno, da sem moral jaz zabremzati...jao jao