bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Tale posnetek iz križišča je slab, ker se precej slabo vidi, tako da razen tvojih neumnosti, ko si v krožišču 2x menjal pas, drugega nisem videl! Pa ti veš, da se na tem rondoju pasu ne sme menjati? Potem pa se zgražaš na drugimi kako vozijo.....
crazy1.gif

Seveda lahko tudi pas menjas... ampak tam, kjer je crta prekinjena... ne tam, kjer je polna ali celo tam, kjer je robnik
smile-1.gif
...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik DoR pravi:
Zakaj morajo/lahko vladna vozila vozijo tako agresivno?

Danes na praktično prazni gorenjski cesti (proti Brniku) sta šla z lučkami Audi in za njim BMW 160+ km/h. BMW očitno kot nekakšno spremljevalno vozilo, vozi zadaj in čez oba pasa (vozi po sredi ceste). Če se mu ne umakneš na skrajno desni del voznega pasu deluje, kot da se ti bo zagonil v rit...

V čem je fora?

Če se mu ne umakneš te bo izrinil iz ceste. Kar nekaj...daj lučke in se ti bo folk umaknil, tako kot se umaknejo rešilcu/policiji/gasilcem, če ni gužve in poteka promet normalno. V teh avtih pa so neki kao "pomembni" ljudje, baje da so nekaj več kot mi ostali, a vredni niso niti da se jih omenja, a žal jih je treba.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Tale posnetek iz križišča je slab, ker se precej slabo vidi, tako da razen tvojih neumnosti, ko si v krožišču 2x menjal pas, drugega nisem videl! Pa ti veš, da se na tem rondoju pasu ne sme menjati? Potem pa se zgražaš na drugimi kako vozijo.....
crazy1.gif

Seveda lahko tudi pas menjas... ampak tam, kjer je crta prekinjena... ne tam, kjer je polna ali celo tam, kjer je robnik
smile-1.gif
...

Samo tam ni prekinjena črta zato, da bi se tam pas menjalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.211
6.993
113
pri taščici
A lahko tole tomačevo razjasnimo s zakonsko podlago. Tudi jaz občasno vozim v stilu mosserota, čeprav imam v glavi pravila ki so jih tolmačili ob odprtju, da naj ne bi menjal pasu v rondoju.
In ja, ko sem delal izpit še ni bilo rondoja v tomačevem, ponavljati pa mi ga še ni bilo treba, ( razen takrat pri 18.)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mosseero moj dragi, pas se na tem rondoju ne sme menjati, črtkaste črte pa so zato, ker se pasovi sekajo. Zdaj pa jaz tebe sprašujem, kje si izpit dobil oz. kupil?

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Zdaj mi pa mojster moj dragi povej, kje to piše. Sem morda spregledal kak najnovejši člen zakona, ki pravi: v Tomačevskem rondoju ne menjaj pasu? Ali si to samo slišal v medijih kot "navodila za uporabo"?

17758-icon_confused.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Lej, ti si začel z žaljenjem, jaz sem nadaljeval! Jaz bom zaključil, ti pa priznaj zmoto. Simple is that.
Preberi si!
Tole je nekakšna knjižica z nekimi nasveti. Raje prilepi link do kosa zakonodaje, ki prepoveduje menjavo pasu čez črtkano črto v krožnem križišču. Še namig: v Zakonu o cestah in ZPrCP pojem spiralno krožno križišče ne obstaja, obstaja le krožno križišče, v tem pa je pas seveda dovoljeno menjat (če pri tem seveda ne prevoziš polne črte) ...
Lahko pa mi (z linkom ali navedbo člena/členov trenutno veljavne zakonodaje, ki te stvari predpisuje), seveda dokažeš, da se motim.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Lej, ti si začel z žaljenjem, jaz sem nadaljeval! Jaz bom zaključil, ti pa priznaj zmoto. Simple is that.
Preberi si!
Tole je nekakšna knjižica z nekimi nasveti. Raje prilepi link do kosa zakonodaje, ki prepoveduje menjavo pasu čez črtkano črto v krožnem križišču. Še namig: v Zakonu o cestah in ZPrCP pojem spiralno krožno križišče ne obstaja, obstaja le krožno križišče, v tem pa je pas seveda dovoljeno menjat (če pri tem seveda ne prevoziš polne črte) ...
Lahko pa mi (z linkom ali navedbo člena/členov trenutno veljavne zakonodaje, ki te stvari predpisuje), seveda dokažeš, da se motim.
Če je zate projekt Ministrstva za promet, Direkcije republike Slovenije za ceste le "nekakšna" knjižica z "nekimi" nasveti, se s tabo nimam kaj več pogovarjati. In seveda, če bi knjižico, ki govori o KROŽNEM KRIŽIŠČU prebral, bi videl, da je pasove PREPOVEDANO menjati!
Zdaj mi pa ti z linkom dokaži nasprotno.
priden.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Ker tale knjižica nima pravne veljave, je vseeno, če notri piše, da je treba v takem krožnem vzletet.
Ampak ker, za razliko od tebe, znam podpret trditve z argumenti, dva linka zate
http://www.uradni-list.si/1/content?id=101701
Glej 31. točko 2. člena. Drugje koržno križišče ni omenjeno, sploh pa ne nekašno spiralno krožno križišče.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201382&stevilka=3031
Glej 59. in 60. člen.

Čakam na protiargumente, podkrepljene z (kot sem napisal) navedki ali linki iz zakonodaje (tale knjižice, ki si jo navedel, ne sodi v to kategorijo).
Pa mimogrede: ti v tej temi zatrdil, da se ne sme menjati pasov, torej bi ti moral dokazati, da tvoja trditev drži, ne pa (kot sicer počnejo bedaki) butnit ven neko trditev in zahtevat, da jo drugi ovržejo. Sicer pridemo v položaj, ko jaz zatrdim, da si ti eden od teh bedakov, pa ti dokaži, da nisi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Stari, že v eni temi nekaj časa nazaj sva se zapela in si izpadel bedak? Hočeš, da se situacija ponovi? Ne razumem, da človek, ki dela pri reviji, ki se ukvarja s prometom, lahko piše take neumnosti.
Pa ne mi z nekimi argumenti, če pa že hočeš, kako si tolmačiš 59.člen?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
V temo sem bil s strani enega od uporabnikov povabljen ces naj kaj povem na to temo. Nimam kaj posebno pametnega za povedati - tomacevsko "krozisce" je v sloveniji pac unikum. Dejstvo pa je da bi o njem tezko govorili kot o klasicnem kroziscu. namrec ZPrCP prepoveduje ustavljanje v kroziscu npr, tomacevo pa ima sredi krozisca semaforje (ne le na uvozih tudi v kroziscu). Sam bi ga zato raje primerjal s sistemom povezanih krizisc. Pasove je torej pred razvrscanjem dovoljeno menjati dokler to dopuscajo talne oznacbe. Moje skromno mnenje...

Aja se glede "vladnih" vozil... Gre za vozils policije, ki spadajo pod okrilje centra za varovanje in zascito. BMW X5 ali MB ML je obicajno spremljevalno vozilo in kadar vozi po sredini uporablja modro-rdece utripajoce luci. Vozila ki uporabljajo take luci ostalim voznikom velevajo da se morajo umakniti na skrajni rob in vozilo ustaviti. Vozilo ki vozi zadaj preprecuje ostalim da bi prehiteli varovano vozilo ter s fizicno prisilo sili ostala vozila da se umaknejo stran od poti varovanega vozila. Tako spremstvo imata obicajno predsednik drzave in predsednik vlade.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Stari, že v eni temi nekaj časa nazaj sva se zapela in si izpadel bedak? Hočeš, da se situacija ponovi? Ne razumem, da človek, ki dela pri reviji, ki se ukvarja s prometom, lahko piše take neumnosti.

Aha, ne z argumenti? S čim pa, z nakladanjem. Kdo je tu bedak?

59. člen razen 2. točke nima veze s krožnimi križišče, tule pa debatiramo ob predpostavki, da je tomačevo krožno križišče. Če ni, je zgodba drugačna. Ali je ali ni, ne vem, ker se ne spomnim, a je pred njim tabla za krožno ali ne.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
kdaj bo folk začel uporabljati smernike v krožiščih, je res tako hudičevo težko opravilo a ne? vzame ti 1-2 sekundo življenja.
zakaj je tok malo policije zadnje čase? nimajo dovoljenja, da se cpp kršitelje kaznuje ali?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Aha, ne z argumenti? S čim pa, z nakladanjem. Kdo je tu bedak?

59. člen razen 2. točke nima veze s krožnimi križišče, tule pa debatiramo ob predpostavki, da je tomačevo krožno križišče. Če ni, je zgodba drugačna. Ali je ali ni, ne vem, ker se ne spomnim, a je pred njim tabla za krožno ali ne.
Ne vem, kdo je tu bedak, lahko tudi jaz, ne vem.
Kar se tiče 59.člena si se nanj skliceval, ko pa sem te sam povprašal o drugi točki tega člena, pa praviš, da ta člen razen druge točke nima veze!? Ok, zakaj pa si se prej skliceval nanj? Pa vseeno, malo pokomentiraj drugo točko.
In ne vlači se sedaj ven iz dreka, češ, da debatiramo o krožnem križišču Tomačevo in da je zgodba v primeru, da to ni drugačna! Prjatu, debatiramo o menjavi pasov. Nalimal sem ti link Direkcije za ceste,a to zate ni dovolj. Daj še ti kakšen konkreten link, ne pa da si samo prilimal dva člena iz Uradnega lista, pa še to za drugega sedaj praviš, da ne govori o tem!
grin1.gif