bedaki na cesti

krko

Guru
5. sep 2010
2.770
1.462
113
634137637827741573_tomacevo.jpg

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kdaj bo folk začel uporabljati smernike v krožiščih, je res tako hudičevo težko opravilo a ne? vzame ti 1-2 sekundo življenja.
zakaj je tok malo policije zadnje čase? nimajo dovoljenja, da se cpp kršitelje kaznuje ali?
Zadnje čase sem ogromno na cesti, dogodivščine so res zanimive. Smernikov pa itak skoraj nihče ne uporablja, ne vem zakaj je tako težko migniti s prstom in nakazati smer? Promet bi bil veliko bolj tekoč. Policajev pa res ni več tako veliko kot včasih, razen takrat, ko imajo akcije, se strinjam!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
In ko smo že v temi Bedaki na cesti, bom poskusil opisati četrtkov dogodek.
S službenim kombijem sem se s stranske ceste želel vključiti v promet. Zavijal sem levo, ampak ker je bila na tistem pasu stoječa kolona, sem čakal, da se premakne. Na srečo pa me je rešila voznica, ki je ustavila precej prej, vsaj 15m in mi s tem jasno dala vedeti, da me bo spustila v kolono. Ker pa se v promet nisem mogel vklučiti zaradi stoječe kolone in ker bi s kombijem zaprl drugi vozni pas, sem čakal na dovozu, da se sprosti. Kljun kombija je gledal malo na cesto, da bi videl v levo. Takrat je z leve pridivjal avto in se skoraj zaletel v mene. Tip je začel vpiti in mahati z rokami, naj se umaknem s ceste!? Prostora pa je imel ogromno, saj sta bila oba pasova popolnoma prazna vsaj v dolžini 20-30m. Nekajkrat je z avtom "poskočil" in z bokom skoraj podrsal v moj odbijač. Tudi če bi se hotel umakniti nazaj, bi bilo to zelo tvegano, saj če bi spustil ročno, bi avto sigurno vsaj kakšen cm šel naprej in bi zadel njegov avto. Tip je pa kar vpil, da bo poklical policijo in mahal, naj se umaknem. Potem je skočil iz avta in se napotil proti meni, sem bil že pripravljen na batine.
shocked-1.gif
Med tem časom mi je zazvonil službeni gsm, on pa je izgleda mislil, da kličem policijo in se je umaknil nazaj v svoj avto in nadaljeval s svojo predstavo. Potem sem sam stopil iz avta, da sem pogledal, koliko je razdalja do njegovega avta, bila je 2-3 mm.... Med tem časom je do mene pristopila lastnica bližnje trgovine in povprašala, kaj se dogaja. Ko je tip zagledal njo, se je na brzino odpeljal.
Folku dogaja, ni kej!
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Car, argumentirano so ti odgovorili že drugi, SJTV1 in Apollo, preklati se pa naprej nimam namena. Dejstvo je, da je "tvoja" knjižica poljudna, nekakšno "Krožišče Tomačevo za telebane", o veljavnosti ti je vse razložil SJTV1. Žaljenje se je pa nekako začelo s tem, da ti na posnetku ničesar ne vidiš razen mojih "neumnosti", za katere se izkaže, da to niso.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V nobenem odgovoru ni bilo argumentov. Tudi jaz se nimam namena preklati naprej, rad pa bi videl, da se pokaže, kdo ima prav, pa ne zaradi nas, ampak na splošno.
Kar se tiče tvojega posnetka, pa mi grejo lasje pokonci, ko se vozim skozi križišče in vidim folk voziti na ta način. Če nimam prav, se bom posul s pepelom. Tista knjižica je res poljudna, upam pa, da obstajajo uradna pravila vožnje skozi ta rondo. Če ne, me pa tudi ne bi nič čudilo, samo še en dokaz več, akkšni šalabajzerji pišejo zakone in vodijo državo...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
V nobenem odgovoru ni bilo argumentov. Tudi jaz se nimam namena preklati naprej, rad pa bi videl, da se pokaže, kdo ima prav, pa ne zaradi nas, ampak na splošno.
Simulacija vožnje po rondoju Tomačevo

Z rekonstrukcijo krožnega križišča Tomačevo bo način odvijanja prometa v križišču bistveno spremenjen. Dodaten četrti krak bo predstavljal navezavo na Športno rekreacijski center (ŠRC) Stožice ter bo v prihodnje povezoval krožni križišči Tomačevo in Žale. Zaradi štirih prometnih pasov na vseh uvozih in dela krožnega vozišča bo promet urejen s semaforji. Vozniki se bodo morali pred vstopom v krožno križišče razvrstiti na ustrezen prometni pas glede na smer vožnje. Zaradi varnosti je kasneje menjavanje pasov prepovedano.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
To smo že obdelali, glej odgovor SJTV1 in Apolla. Apollo eksplicitno pravi, da menjava pasu ob primernih talnih oznakah NI prepovedana. DARS gor ali dol, ker DARS ni zakonodajalec in tudi ni represivni organ. Tako da so to samo njihove pobožne želje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Kako ne? SJTV1 je dokazal z zakonom, da je to početje ok, Apollo kot represivni organ pa potrdil neproblematičnost početja. BTW, pasu nikoli ne menjam čez polno črto, pa menjam ga izredno redko. Tokrat sem ga, ker mi je bilo nesmiselno čakati v koloni za drugo smer od smeri, kamor je namenjena kolona. Predvsem pa sredi križišča ustvarjati gnečo, bolj smiselno se mi zdi čimprej spraznit križišče.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tehnično z menjavo pasu na prekinjeni črti v rondoju Tomačevo res ne narediš prekrška - je pa rondo sam, in predvsem uvoz v rondo, zasnovan tako, da s pravočasno in pravilno razvrstitvijo kasnejša menjava pasu ni potrebna.
Torej, če nisi popoln bebec, ali neuvidevno tele, ti pasu v rondoju ni treba menjati, da bi prišel na izvoz, katerega želiš.

Tehnično res nisi v prekršku, ampak--- oz. če parafraziram pokojno Zdenko Cerar: "Ni vsaka svinjarija prometni prekršek"

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Kot sem napisal: je bolje delati gužvo v križišču zaradi oklepanja pravil ali sprazniti križišče, da postane prevozno tudi za ostale?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ti si 2x zamenjal pas na levo - teoretično je nemogoče, da brez menjave pasu (na desno) prideš na tisti izvoz, kot ga imaš označenega na uvozu. Torej si se nepravilno razporedil že na uvozu?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Ne. Hotel sem na "Titovo". Tam je bil zastoj zaradi obiskovalcev koncerta Perpetuum Jazzile, na obeh pasovih za uvoz na Titovo. Zato sem raje zavil nazaj na obvoznico in šel po drugi poti.

P.s. Zastoj na levem pasu ob razporejanju pred prvim semaforjem še ni bil tako očiten.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
In ko smo že v temi Bedaki na cesti, bom poskusil opisati četrtkov dogodek.
S službenim kombijem sem se s stranske ceste želel vključiti v promet. Zavijal sem levo, ampak ker je bila na tistem pasu stoječa kolona, sem čakal, da se premakne. Na srečo pa me je rešila voznica, ki je ustavila precej prej, vsaj 15m in mi s tem jasno dala vedeti, da me bo spustila v kolono. Ker pa se v promet nisem mogel vklučiti zaradi stoječe kolone in ker bi s kombijem zaprl drugi vozni pas, sem čakal na dovozu, da se sprosti. Kljun kombija je gledal malo na cesto, da bi videl v levo. Takrat je z leve pridivjal avto in se skoraj zaletel v mene. Tip je začel vpiti in mahati z rokami, naj se umaknem s ceste!? Prostora pa je imel ogromno, saj sta bila oba pasova popolnoma prazna vsaj v dolžini 20-30m. Nekajkrat je z avtom "poskočil" in z bokom skoraj podrsal v moj odbijač. Tudi če bi se hotel umakniti nazaj, bi bilo to zelo tvegano, saj če bi spustil ročno, bi avto sigurno vsaj kakšen cm šel naprej in bi zadel njegov avto. Tip je pa kar vpil, da bo poklical policijo in mahal, naj se umaknem. Potem je skočil iz avta in se napotil proti meni, sem bil že pripravljen na batine.
shocked-1.gif
Med tem časom mi je zazvonil službeni gsm, on pa je izgleda mislil, da kličem policijo in se je umaknil nazaj v svoj avto in nadaljeval s svojo predstavo. Potem sem sam stopil iz avta, da sem pogledal, koliko je razdalja do njegovega avta, bila je 2-3 mm.... Med tem časom je do mene pristopila lastnica bližnje trgovine in povprašala, kaj se dogaja. Ko je tip zagledal njo, se je na brzino odpeljal.
Folku dogaja, ni kej!
grin1.gif

A prov javil si se na telefon, medtem k te je en hotu mikastit?
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kako ne? SJTV1 je dokazal z zakonom, da je to početje ok, Apollo kot represivni organ pa potrdil neproblematičnost početja. BTW, pasu nikoli ne menjam čez polno črto, pa menjam ga izredno redko. Tokrat sem ga, ker mi je bilo nesmiselno čakati v koloni za drugo smer od smeri, kamor je namenjena kolona. Predvsem pa sredi križišča ustvarjati gnečo, bolj smiselno se mi zdi čimprej spraznit križišče.
Pocetje se mi do dolocene mere vseeno zdi problematicno...ni pa prepovedano.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Stvar je podobna kot na "normalnih" spiralnih, kjer imajo dvignjene robove med pasovi in je... no, ja , zgleda prepovedano oziroma "nezaželjeno".

(pa brez zamer, v tisti situaciji bi jaz enako naredil)