bedaki na cesti

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.425
408
83
Bicikli na strehi niso nobena ovira in marsikaj tudi odleti dol. In vozi se velikokrat, ne samo po klancu dol, ampak ko je treba kje presekat da prideš na naslednjo okrepno, se dejansko s spremljevalnim avtom ožema na polno, kolikor fizika dopušča. Ali ko se gre scat, ko je treba kolesa na strehi zamenjat, koga pobrat,....
Spremljevalni ekipe je blazen zegen proti fjaki dir dirke ali taglavnega dohtarja.
Tam nekdo prej omenjal relly vs giro( tour de dezele te ali one). Motorist z kamermanom ima obicajno poslihtano glavo in ve kako njegov motor deluje na polni kilazi svojega motorja. Pa mora odjebat obicajne zelje prve kamere za hrbtom. V avto sportu dosti lazje pokrivanje spic trenutkov dirke.

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
Ocitno je eden od dinamikov in "zame ni kolone" padel na "mino" :rolleyes:

Fb link FB link
Bmw-ju manjka samo še nalepka #Balkan_Locos. Voznik že spada v njihovo kategorijo.

Glede debete okoli kolesarjev pa samo....
m2K9A0b1Z5H7Z5m2.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Spremljevalni ekipe je blazen zegen proti fjaki dir dirke ali taglavnega dohtarja.
Tam nekdo prej omenjal relly vs giro( tour de dezele te ali one). Motorist z kamermanom ima obicajno poslihtano glavo in ve kako njegov motor deluje na polni kilazi svojega motorja. Pa mora odjebat obicajne zelje prve kamere za hrbtom. V avto sportu dosti lazje pokrivanje spic trenutkov dirke.
Pojma nimam kaj bi ti rad povedal, jaz sem samo odgovoril na namigovanje, da naj bi kdorkoli v karavani vozil previdneje zaradi dejstva, da ima bicikle na strehi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Ja, če se želi ugotoviti kaj je absolutno hitrejše navzdol skozi ovinke. Kar pa se primerja sedaj je pa situacija v praksi s povprečnimi avtomobilisti in povprečnimi kolesarji.
In povprečen avtomobilist je hitrejši od povprečnega kolesarja.
Jaz v avtu sem na katerikoli cesti hitrejši od mene na kolesu (MTB, pa mi na makadamu, na primer, ni tuje drsenje prednjega ali zadnjega kolesa na biciklu na meji oprijema).
In moja žena v avtu je definitivno hitrejša od moje žene na biciklu v isti primerjavi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.081
16.226
113
Hmmm... morda sem premalo natančno definiral kolesarja in avtomobilista, naj torej ponovim bolj razširjeno: kadar opazujem avtomobiliste in kolesarje na specialkah, ki se spuščajo čez ostre ovinke po klancu navzdol z Vršiča, s Črnivca, od izbira Kamniške bistrice navzdol v dolino, s Krvavca, itd. itd. vedno pridem do enakega zaključka - pantaniji so v navedeneih pogojih v povprečju hitrejši od avtomobilov. Zdaj pa ali so na teh lokacijah nadpovprečni kolesarji in podpovprečni avtomobilisti ali pa je po klancu navzdol kolo dejansko večoinoma hitrejše od avtomobila kar pomeni, da je povprečni kolesar hitrejši od povprečnega avtomobilista pa ne vem. Morda je pa moj vzorec opazovanih premajhen in zato prideem do napačnega zaključka ampak po prebranem tu gor očitno nisem edini tega mnenja. Aja pa pri meni je enako - ko sem na kolesu sem enako hiter oz. brez problema hitrejši od avtomobilov in pa ko sem v avtu sem večinoma kar počasnejši od kolesarjev, ki ga šibajo na polno.

• Všeč mi je
Reactions: Car

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Povprečn kolesar je hitrejši. Ko je pa povprečn kolesar zraven nekoga, ki jajca vozi na prikolici zraven pa vidiš kaka pička si v bistvu :)
Ko misliš, da to je to ti vleti en mimo tak, da brezveze. Če pa tega primerjamo z Mohoričem pa bi vidli, da je še tisti v bistvu počasn.
Tak da ja to kaj so profiji sploh nima smisla tu debatirah ker tisto tak leti da brezveze.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.220
113
blizu močvirne prestolnice
Pa kaj če je hitrejši,če se ne drži svoje strani. Najhuje je,ko tukaj gor pametujejo po drugi strani pa vozijo kot da je vsa njihova cesta. Enako govorim tudi o sprehajalcih. Če se lahko jaz umaknem na rob da me kdo prehiti, lahko tudi kolesar ali sprehajalec.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Piton

Guru
11. apr 2022
1.771
-139
113
Ne bi rad zagovarjal specialkarjev, ker mi gredo isto ali še bolj na krščen duš kot vsem ostalim.

Ampak na kolesarski je dejansko omejitev hitrosti 25 km/h, kar pa s specialko zlahka presežeš.
o fak ne!!!
na magistralki je pa omejitev sam 90, jest sem pa lih včeri nabavu V8 5.0 mustanga
hud stroj, gre k sneta skira, še posebej naravnost, tud v ovinke
jest se pa ne morem furat 230 na uro
diskriminacija ti rečem

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in aljoman

Piton

Guru
11. apr 2022
1.771
-139
113
Jaz sem sicer raje na kolesarkah, ampak deloma pa je problem, da se folk na njih (in pešci jih zelo radi uporabljajo) enostavno ne gleda okoli sebe. In je tistih 30+, kolikor jih sam peljem z MTB po ravnem (oz 40+ in 50+ pri dobrih rekreativcih) postane nevarno. In ko imaš 1 ali 2 taki situaciji na kilometer, greš pač na cesto.
ja je treba bit mal strpen tud do drugih udeležencev v prometu ane.
sej ni konc sveta tudi, če se z biciklom mal ustaviš al pa zmanjšaš, pa počakaš da dobiš priložnost za prehitet
(tole se pa men bere tko nekolk poznan)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
A s'ti na glavo padu?
Pol pa Strava pa stava dol pade. S čim pa se bomo po pregonjenih 100+km/dan hvalili kot s čim večjo brzino, sekanjem ovinkov,...?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
In povprečen avtomobilist je hitrejši od povprečnega kolesarja.
Jaz v avtu sem na katerikoli cesti hitrejši od mene na kolesu (MTB, pa mi na makadamu, na primer, ni tuje drsenje prednjega ali zadnjega kolesa na biciklu na meji oprijema).
In moja žena v avtu je definitivno hitrejša od moje žene na biciklu v isti primerjavi.
zdaj pa v avto naloži familijo in se zapelji dol z Vršiča tako hitro kot tisti na MTB, pa opazuj, po koliko ovinkih bodo otroci na zadnji klopi začeli bruhati. in boš vedel, zakaj povprečen avtomobil po ovinkasti cesti na klancu dol vozi počasneje od povprečnega kolesarja

• Všeč mi je
Reactions: Robert in Pepe