bedaki na cesti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Dva znanca sta se lovila z Rogle. Z avtom je kolesarja dobil šele na križišču pred rdečo lučjo v naslednjem mestu (Slovenske Konjice), čeprav se je trudil, da bi ga dohitel.
Treba pa se je zavedati, da tako nek delež kolesarjev kot nek delež avtomobilistov seka ovinke. In če pri vožnji navzgor zaserje avto, dol pa kolesar, bo kolesar verjetno na pokopališču. Po drugi strani tudi ni nujno, da je cesta ravno pometena in te lahko s kolesom odnese. Vsak zase ve, kako in kaj. Najbolje je, če naredim tako, da se mi izide, tudi če drug naredi napako. Na pesku na cestišču sem se že zložil, tako da je bila čelada za v kanto, sicer sem jo pa dobro odnesel.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.663
1.522
113
Ne vem no, tukaj se uposteva da avto vozi laganini, kolesar pa na robu smrti? S kolesarji nimam niti ene izkusnje s ceste, vem pa da sem vedno klel motoriste na ridah pri Planini....katere sem prevozil vsaj 30kmh hitreje kot oni.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Vsaj na našem koncu je slovenski debilizem glede kolesarskih stez žal dosegel nov vrh. Do sedaj so pozimi znake za kolesarsko stezo prekrili - letos pa so ob prvem sneženju, no takoj po njem, znake za kolesarsko stezo zamenjali z znakom “Prepovedan promet v obeh smereh”. In tako se sedaj popolnoma legalno vozim po cesti iz Rogaške v Podčetrtek …
Saj deloma razumem pokrivanje znaka (izogibanje zagotavljanja prevoznosti tudi pozimi), a popolnoma prepovedat promet po kolesarski šteti, je pa oberbudalaština, a žal odraz slovenskega mindseta.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Ne vem no, tukaj se uposteva da avto vozi laganini, kolesar pa na robu smrti?
Ajde dajmo vršič, to je tak vsem poznan. Lagano greš s peciklom dol in si hitrejši, v serpentini ga pa tak prehitiš, da brezveze. Če bi pa šel na polno pa ni šanse.
Moreš vedet da maš ti zavorno pot v metrih na peciklu in ne v desetinah metrov kot v avtu. In že tu se ful pridobi. Pol pa če je ovinkasta zaprta cesta te pa tak nimaš šanse z avtom.
Oziroma se moreš z avtom res potrudit in bit na meji med tem, ko kolesar ne bo kaj dosti pretiraval če hočeš da je tam tam.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: model1a in motofrik

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Ajde dajmo vršič, to je tak vsem poznan. Lagano greš s peciklom dol in si hitrejši, v serpentini ga pa tak prehitiš, da brezveze. Če bi pa šel na polno pa ni šanse.
Moreš vedet da maš ti zavorno pot v metrih na peciklu in ne v desetinah metrov kot v avtu. In že tu se ful pridobi. Pol pa če je ovinkasta zaprta cesta te pa tak nimaš šanse z avtom.
Oziroma se moreš z avtom res potrudit in bit na meji med tem, ko kolesar ne bo kaj dosti pretiraval če hočeš da je tam tam.
Pa si prepričan, da je zavorna pot kolesa krajša od zavorne poti avta? Vsepovsod najdem obratno. Tudi motorji zavirajo slabše kot avto. ADAC je zmeril celo, da je motor zaviral slabše kot avto s prikolico (https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/promet/2015-12-04-kako-zavirajo-razlicna-vozila).

• Všeč mi je
Reactions: model1a in jendomen

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Pri peciklu se zavorna pot meri v mm ko se zakanta v skalo ali pa drevo. Odvisno kako daleč mu uspe premakniti slednje...

Pa kje ti živiš da ima kolo boljšo zavorno pot ?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Dinamika nečesa, ki ima 80 kil (kolesar + bicikel) in dve kolesi je pač popolnoma drugačna od dinamike tone in pol ali raje dveh na štirih kolesih. Pejte probat preden vam pepe zmeče v zobe vse česar niste želelii povedat.

Vršič je zaradi slabe, ozke ceste, rasfukanih ovinkov in gužve slab za primerjavo. Kolesar tam avtu ****** že ker se povsod lahko z vsakim sreča.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Zdaj boste doktorirali iz ustavljanja bicikla, čeprav je največja prednost bicikla ravno to da mu nikjer ni treba ustavit, praktično niti zmanjšat hitrosti na najnižjo hitrost avtomobila.