bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.524
1.707
113
"Kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače. Namenjena je prometu koles in mopedov, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h." vir
Kaj sem pa jaz napisal drugače?

Bralno sposoben tole drugače pravilno prebere koles IN mopedov (katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h).

Torej kje je omejitev, če grem s kolesom in kakšna je kazen?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.239
113
Evorpi ni v interesu da bo se obstojece ceste o podezelji vzdrzevale ali delale en meter sirse.
Treba je delat 5 metrov stran d obstojece ceste 3metre siroke kolesarske in sprehajalne steze, saj se na ta nacin se za eno cesto širine unici kmetijske zemlje.. primer kamnik menges
Pri Cerkniškem jezeru imajo podobno sceno. Moram pa priznat, da je iz vidika kolesarjev in sprehajalcev to prav super.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Očitno imaš vsaj trenutno zraven bralnega razumevanja še neke zdravstvene težave. Oprosti, da sem tvoje stanje poslabšal.
Mojster hitrih zaključkov, varuh cpp v dolomitih in še psiholog. Ti sploh ne potrebuješ sogovornika, še preden ta odpre usta mu zrecitiraš kaj je hotel povedat. Vsaka poved zato obvezno vsebuje "očitno".

Rdeči prstki in opravičila? Ne vem kdo je tukaj buthurt in kdo rabi psihološko oceno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Pri Cerkniškem jezeru imajo podobno sceno. Moram pa priznat, da je iz vidika kolesarjev in sprehajalcev to prav super.
Zakaj bi se pesci sprehajali med kamnikom in Mengšem. Oziroma koliko pescev letno gre po tej trasi?
Hkrati pa recimo marsikje po naseljih ni plocnika. Ko smo ze v "tvojem" koncu. Spodnje -Srednje Jarše od Lovseta do Verpexa.
Omejitev je 50, plocnika, kolesarske ni, tezko je peljati tam 50 ker je enostavno premalo naselja. Kolesarji se sicer lahko umaknejo na vzporedno cesto cez vas , ampak se bojim da se jih bolj malo.
Nekako pa nimam upanja da bo veliko ljudi s.kolesom v lj na siht , solo hodilo iz kamnika in Domžal.
Vikend izleti poleti ja, ali pa kak vecerni giro do kafica v sosednjo vas mogoce.
Ze pred cetrt stoletja so sparovni Gorenci naredil takole kolesarko, in se mi zdi cist ustrezno.
Res da te lahko zbije avto ,(kar te med Kamnikom in mengsomne more) ampak....
1 Dvorje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Evorpi ni v interesu da bo se obstojece ceste o podezelji vzdrzevale ali delale en meter sirse.
Treba je delat 5 metrov stran d obstojece ceste 3metre siroke kolesarske in sprehajalne steze, saj se na ta nacin se za eno cesto širine unici kmetijske zemlje.. primer kamnik menges
Tega je pri nas v okolici polno km in km teh poti. A kolesarji se vozijo po cesti kjer so avti, ker je 5m vstran verjetno pretežko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.239
113
Zakaj bi se pesci sprehajali med kamnikom in Mengšem.
Zakaj pa ne? Sprehod pač, tek, whatever. 1 na 1000(0) bo šel pa tam zaradi opravkov.

Oziroma koliko pescev letno gre po tej trasi?
Pojma nimam. Vem pa, da je šlo prej ogromno kolesarjev po tej res prometni, relativno ozki in zgonjeni cesti vsak dan, zdaj pa so se premaknili na to vzporednico kar je ogromen napredek varnosti.

Hkrati pa recimo marsikje po naseljih ni plocnika. Ko smo ze v "tvojem" koncu. Spodnje -Srednje Jarše od Lovseta do Verpexa.
Omejitev je 50, plocnika, kolesarske ni, tezko je peljati tam 50 ker je enostavno premalo naselja. Kolesarji se sicer lahko umaknejo na vzporedno cesto cez vas , ampak se bojim da se jih bolj malo.
Hja, nekje je tako, drugje drugače, malokje idealno. Kdo bi si mislil kajne? :D

Nekako pa nimam upanja da bo veliko ljudi s.kolesom v lj na siht , solo hodilo iz kamnika in Domžal.
Vikend izleti poleti ja, ali pa kak vecerni giro do kafica v sosednjo vas mogoce.
Jaz te poti v glavnem dojemam kot rekreacijske in ne službene/šolske kot jih imho dojema/uporablja zgolj kak "promil" naroda.

Ze pred cetrt stoletja so sparovni Gorenci naredil takole kolesarko, in se mi zdi cist ustrezno.
Res da te lahko zbije avto ,(kar te med Kamnikom in mengsomne more) ampak....
1 Dvorje
Tole je drugače luštno ja, poznam. Iz vidika kolesarja bi vseeno lahko bilo boljše, iz vidika ohranjanja obdelovalne zemlje je pa to seveda zmaga.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Razmilsjam o poti ob Kamniški Bistrici katera ti je gotovo poznana.
A je smiselna ali binse sprehajalci lahko sprehajal po Šumberku, na krizentavro, po obstojecih poljskih poteh.....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.239
113
Tista pot je pomoje nekaj najboljšega v regiji in je (vsaj meni) res super od Ihana pa vse do tistega eko resorta pri Kamniku, sem "non-stop" na njej ali peš ali s kolesom ampak lej, 100 ljudi - 100 čudi, nekaterim je pač kul rinit čez polje, tudi mengeško.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ne.
Prav posebej za njih so naredili kar široke kolesarske ceste, asfaltirane lepo označene in ločene od ceste z avti. In te ceste povezujejo že skoraj vse kraje.
A kolesarji se rajši vozijo po cestah kjer so avti - v čem je težava ?
Jaz sem sicer raje na kolesarkah, ampak deloma pa je problem, da se folk na njih (in pešci jih zelo radi uporabljajo) enostavno ne gleda okoli sebe. In je tistih 30+, kolikor jih sam peljem z MTB po ravnem (oz 40+ in 50+ pri dobrih rekreativcih) postane nevarno. In ko imaš 1 ali 2 taki situaciji na kilometer, greš pač na cesto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
V lokalnem časopisu so ravno ta teden objavili odgovor občine o enem nezgrajenem odseku kolesarske poti, ki je bil v planu pred nekaj leti: "Leta 2017 pa je stopila v veljavo novelacija Zakona o kmetijskih zemljiščih, ki je omejila gradnjo na kmetijskih zemljiščih, in sicer se lahko kolesarske poti gradijo le po oziroma ob obstoječih cestah ali v varovalnem pasu javnih cest. Izven varovalnega pasu javnih cest gradnja kolesarskih poti na kmetijskem zemljišču ni možna, če ni predvidena v prostorskem aktu."
Občine se torej morajo sedaj za povsem nove trase bolj potruditi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
V lokalnem časopisu so ravno ta teden objavili odgovor občine o enem nezgrajenem odseku kolesarske poti, ki je bil v planu pred nekaj leti: "Leta 2017 pa je stopila v veljavo novelacija Zakona o kmetijskih zemljiščih, ki je omejila gradnjo na kmetijskih zemljiščih, in sicer se lahko kolesarske poti gradijo le po oziroma ob obstoječih cestah ali v varovalnem pasu javnih cest. Izven varovalnega pasu javnih cest gradnja kolesarskih poti na kmetijskem zemljišču ni možna, če ni predvidena v prostorskem aktu."
Občine se torej morajo sedaj za povsem nove trase bolj potruditi.
Niti lastnikov zemljisc ne obvestijo da bodo delali pespot po njihovem. Postavijo konec aprila kolicke v travo visoko skoraj do kolen in rečejo, en mesec pa pol imamo rok za izvedbo pešpoti....

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113