bedaki na cesti

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Pomislite kolikšen odstotek voznega pasu zasede kolo in koliko avto. In tudi zato ima kolesar več možnosti za "sekanje" ovinkov.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Povprečn kolesar je hitrejši. Ko je pa povprečn kolesar zraven nekoga, ki jajca vozi na prikolici zraven pa vidiš kaka pička si v bistvu :)
Ko misliš, da to je to ti vleti en mimo tak, da brezveze. Če pa tega primerjamo z Mohoričem pa bi vidli, da je še tisti v bistvu počasn.
Tak da ja to kaj so profiji sploh nima smisla tu debatirah ker tisto tak leti da brezveze.
Mohorič vs. Rovanperra (v civilnem športnem avtu): kdo bo hitrejši, če smo že pri profijih.
Povprčen kolesar ni nekdo, ki je 3x na teden rekreativno na specialki, ampoak nekdo, ki gre vsak vikend ali vsak drugi vikend mal na izlet z biciklom s familjo.
Če pa gledap rekreativne kolesarje (pa tudi če tzake, ki nikoli ne bodo šli na neko rekreativno dirko), pa jih primerjaj z vozniki, ki hodijo na track daye (in ne bodo šli nikoli na dirko). Kdo bo hitrejši?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
zdaj pa v avto naloži familijo in se zapelji dol z Vršiča tako hitro kot tisti na MTB, pa opazuj, po koliko ovinkih bodo otroci na zadnji klopi začeli bruhati. in boš vedel, zakaj povprečen avtomobil po ovinkasti cesti na klancu dol vozi počasneje od povprečnega kolesarja
Poln družinski avto pač primerjaj s familjo na biciklih (in kakim mulcem v prikolici), ne z rekreativnim kolesarjem ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Mohorič vs. Rovanperra (v civilnem športnem avtu): kdo bo hitrejši, če smo že pri profijih.
Povprčen kolesar ni nekdo, ki je 3x na teden rekreativno na specialki, ampoak nekdo, ki gre vsak vikend ali vsak drugi vikend mal na izlet z biciklom s familjo.
Če pa gledap rekreativne kolesarje (pa tudi če tzake, ki nikoli ne bodo šli na neko rekreativno dirko), pa jih primerjaj z vozniki, ki hodijo na track daye (in ne bodo šli nikoli na dirko). Kdo bo hitrejši?
Tisti, ki gre malo na izlet ni kolesar, to je prvo. Kolesar je nekdo, ki je na kolesu redno.
in kak koli obračaš s kolesom se pelješ normalno in si hitrejši od normalne vožnje avta. Oziroma z normalno vožnjo se med ovinki avtu približuješ in moreš bremzat dosti več kot bi, če ga ne bi bilo.

• Haha
Reactions: model1a

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Tisti, ki gre malo na izlet ni kolesar, to je prvo. Kolesar je nekdo, ki je na kolesu redno.
in kak koli obračaš s kolesom se pelješ normalno in si hitrejši od normalne vožnje avta. Oziroma z normalno vožnjo se med ovinki avtu približuješ in moreš bremzat dosti več kot bi, če ga ne bi bilo.
Sorry, ampak tule ne bova prišla skupaj.
Razen če si ti povprečen kolesar, ker sem jaz pa povprečen voznik. In te s povprečnim avtom operem po ovinkih kadar hočeš ...

• Všeč mi je
Reactions: sad in model1a

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Na prazni cesti hitro peljat zna opica. V gužvi, z dvema avtomobiloma vštric, za motoristom in z biciklistom ali dvema na riti in s feltno v roki, so pa zadeve že mal drugačne. Ravno mlajše kategorije znajo biti iziv, ker si za vse sam.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Jest pa predlagam, da to enkrat sproba. Že pri dečkih, ki majo najtežji prenos 52/16 se mora tist k vozi sodniški avto kar potrudit na kakem spustu, da je pred njimi, ko leti in definitivno ne vozi normalno. Ampak res pa je, če ne probaš, ne veš.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Poln družinski avto pač primerjaj s familjo na biciklih (in kakim mulcem v prikolici), ne z rekreativnim kolesarjem ...
zakaj bi primerjal nekaj, česar ni? na vršiču sem bil že nekajkrat, peš, s kolesom ali avtom, pa nisem še nikoli srečal gor družine na kolesih, kaj šele z majhnimi otroci v prikolicah

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Tam boš mel not sam serviserja in poln avto bidonov in felten.
Lohk pa obiščeš kako kolesarsko dirko že nižjih kategorij, kjer je lepo vidno da se šofer sodniškega avta zelo trudi z močnimi pospeševanji na ravninah da naredi distanco pred spustom, ker ve, da bo mel drugače mulce na zadnjem odbijaču v ovinkih. 12 letne mulce, kje je šele odrasel dec na kolesu.

• Všeč mi je
Reactions: Car

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Brez veze se prepirati, kdo je hitrejši in okretnejši. Ne moremo zdaj primerjati profijev in amaterjev... Najboljše mnenje si bo ustvaril vsak sam, ko bo na kakšen daljši spust opravil z avtom, motorjem in kolesom. Dokler ne poskusiš, je vse v stilu ''baba čula baba rekla''.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
jello : vzemi neke tablete in se pomiri. Delaš bedaka iz sebe. Tudi jaz vem, da je lahko kolesar hitrejši in sem to že zapisal.

Dva znanca sta se lovila z Rogle. Z avtom je kolesarja dobil šele na križišču pred rdečo lučjo v naslednjem mestu (Slovenske Konjice), čeprav se je trudil, da bi ga dohitel.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Niti dobro jutro ti ne uspe rečt ne da bi človeku spotoma še potalal nasvet dva ali tri.