bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Tam boš mel not sam serviserja in poln avto bidonov in felten.
Lohk pa obiščeš kako kolesarsko dirko že nižjih kategorij, kjer je lepo vidno da se šofer sodniškega avta zelo trudi z močnimi pospeševanji na ravninah da naredi distanco pred spustom, ker ve, da bo mel drugače mulce na zadnjem odbijaču v ovinkih. 12 letne mulce, kje je šele odrasel dec na kolesu.

Tud če serviser kozla ali kriči od strahu (ali pa direktor dirke) ni fajn.

Če sem se z motoristi lahko lovil ...
Verjetno se še nisi hitro peljal s civilnim avtom :evil:
Sam sem pa že kampiral za kolesarji po klancu dol ... Mimo nisem hotel, ni bilo dovolj pregledno, šlo bi pa z avtom še dosti hitreje.

• Všeč mi je
Reactions: model1a

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Waw. Ena bolj debilnih stvari, ko se nekdo z avtom loti sledit motoristu. Ali kolesarju navzdol, nima veze. Ne rabiš niti jajc, samo full retard na on.

Jasno, ne ti. Ti znaš in imaš za to pravi razlog.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek in motofrik

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Tud če serviser kozla ali kriči od strahu (ali pa direktor dirke) ni fajn.

Če sem se z motoristi lahko lovil ...
Verjetno se še nisi hitro peljal s civilnim avtom :evil:
Sam sem pa že kampiral za kolesarji po klancu dol ... Mimo nisem hotel, ni bilo dovolj pregledno, šlo bi pa z avtom še dosti hitreje.
Lohk dečkota vzameš iz avtomobilističnega novinarstva, ampak avtomobilističnega novinarja iz dečkota nikoli. Kok sem se jest peljal hitro s civilnim avtom ali ne niti nima povezave s tem o čemer se pogovarjamo.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Waw. Ena bolj debilnih stvari, ko se nekdo z avtom loti sledit motoristu. Ali kolesarju navzdol, nima veze. Ne rabiš niti jajc, samo full retard na on.

Nimaš pojma, kolikokrat se mi to z motorjem dogaja. Se ti kakšen ritopik zalepi zadaj in ne prehiti...le provocira. Zapeljem na avtobusno, naj gre kreten naprej drugega zafrkavati. Dovolj sem star, da se mi ni treba pred kom dokazovati. On pa verjetno še zori.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si

Čaki, tule je bila debata o tem, da je kolesar po klancu navzdol hitrejši od avta, ali sem jaz kaj narobe razumel??? Jaz trdim da ni. Tudi iz izkušenj - recimo z rakitne dol po bolj ovinkastem delu, kjer se ne da varno prehitet, dostikrat lepo počasi kampiram za kolesarji, ki sicer porabijo cel pas, in so blizu meje.

Z motoristi pa smo kar nekaj takih testov naredili. Na cesti, na pisti, različni razrede atov in motorjev. Na stezi je motor večinoma hitrejši od primerljivega avta, na cesti je po navadi avto v prednosti

• Všeč mi je
Reactions: model1a

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Nimaš pojma, kolikokrat se mi to z motorjem dogaja. Se ti kakšen ritopik zalepi zadaj in ne prehiti...le provocira. Zapeljem na avtobusno, naj gre kreten naprej drugega zafrkavati. Dovolj sem star, da se mi ni treba pred kom dokazovati. On pa verjetno še zori.
Z motoristi smo to vedno počeli namensko (OK; razen 2x v vseh teh letih, pa še takrat na provokacijo motoristov) in kontrolirano in načrtovano.
Sicer sem večinoma počasnejši od motoristov, ker se večinima držim omejitev. Če pa nisem, pa pač prehitim, če gre, sicer pa je.biga, počakaš. Še najbolj nadležni so razni custom čoperji, tisto je pa res počasno.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.771
-139
113

ena bol debilnih stvari je, k se ti motorist voz za avtom za levim delom zadka; tko fajn u mrtvem kotu, en mini bremz pa je mrtu loh še kdo :bonk:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Takšno vzgajamo.
Ce bi bilo drugace, bi ta ki si vezalke veze, z usesi obcutil grobost asfalta. Ampak je UKZ rekla da se to ne bo več dogajalo.
Zato si sedaj lahko zavezujemo vezalke

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-531
48
Valparaiso

naša mŁadina... :bonk:
najbrž čefurija

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-531
48
Valparaiso
Tam boš mel not sam serviserja in poln avto bidonov in felten.
Lohk pa obiščeš kako kolesarsko dirko že nižjih kategorij, kjer je lepo vidno da se šofer sodniškega avta zelo trudi z močnimi pospeševanji na ravninah da naredi distanco pred spustom, ker ve, da bo mel drugače mulce na zadnjem odbijaču v ovinkih. 12 letne mulce, kje je šele odrasel dec na kolesu.
z Grossglocknerja smo se enkrat spuščali z motorji in so profi kolesarji lepo švignili. To je težko sledit, niti nima smisla, ker kaj bi imel od tega :)

mogoče najdem posnetek

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Čaki, tule je bila debata o tem, da je kolesar po klancu navzdol hitrejši od avta, ali sem jaz kaj narobe razumel??? Jaz trdim da ni. Tudi iz izkušenj - recimo z rakitne dol po bolj ovinkastem delu, kjer se ne da varno prehitet, dostikrat lepo počasi kampiram za kolesarji, ki sicer porabijo cel pas, in so blizu meje.
Verjamem, da imaš ti tak občutek. Samo ti še enkrat lepo povem, da po izkušnjah je kolesar v določenih primerih v zavitih spustih brez ravnin lahko hitrejši tako od avta kot motorja, če pa avto želi bit hitrejši od kolesarja mora pa kar dobro pritisnit tam kjer je lahko hitrejši, in to so ravnine. In to se že pri mulcih pozna, kjer ni vsak sposoben vozit tako, da ostane pred njimi v spustih. Pa mislim, da imam s tem več izkušenj od tebe tudi če za volanom nisem tako hiter kot ti.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.800
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Verjamem, da imaš ti tak občutek. Samo ti še enkrat lepo povem, da po izkušnjah je kolesar v določenih primerih v zavitih spustih brez ravnin lahko hitrejši tako od avta kot motorja, če pa avto želi bit hitrejši od kolesarja mora pa kar dobro pritisnit tam kjer je lahko hitrejši, in to so ravnine. In to se že pri mulcih pozna, kjer ni vsak sposoben vozit tako, da ostane pred njimi v spustih. Pa mislim, da imam s tem več izkušenj od tebe tudi če za volanom nisem tako hiter kot ti.
Nekaj let zapored je bila v našem mestu dirka mladinskih kategorij v kolesarstvu. Krožna dirka po mestu, ravnina, štirje ovinki, ker je šlo pač v krogu. Spremljevalna avta, ki sta vozila na začetku in na koncu, sta si morala na ravnini privoziti kar lepo prednost, da nista na ovinku ovirala kolesarjev! Pa sta ovinke vozila na polno s cvilečimi gumami!!!

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Nekaj let zapored je bila v našem mestu dirka mladinskih kategorij v kolesarstvu. Krožna dirka po mestu, ravnina, štirje ovinki, ker je šlo pač v krogu. Spremljevalna avta, ki sta vozila na začetku in na koncu, sta si morala na ravnini privoziti kar lepo prednost, da nista na ovinku ovirala kolesarjev! Pa sta ovinke vozila na polno s cvilečimi gumami!!!
No zdaj si te iste fante predstavljaj še na spustu, kjer so lahko še hitrejši. Sam si tega avta ne bi upal vozit, pa nisem zelenec za volanom.

• Všeč mi je
Reactions: Car