Preprečitev uradnega dejanja je drugače kazensko dejanje.Jebala te nujna vožnja v garažni hiši. A vsaka modra lampa je pa kar nujna vožnja?
Še nekaj mogoče ni nepomembno: garažna hiša je v zasebni lasti in ne vem ali zakonodaja o prometu velja tudi na teh površinah.
Se spomnim, da so včasih v Avstriji imeli na parkiriščih posebej napisano Hier gilt StVÖ - tukaj velja "zakon o varnosti v cestnem prometu".
Po drugi strani pa so včasih govorili, da naša policija ne pride v take garažne hiše zaradi prometnih nesreč - ne vem nimam izkušenj.
Vsaka ne. Tista na vozilih pa ponavadi je. Razen, če jo kdo zlorabi, kar pa je spet lepa kazen. Ampak ni na tebi, da ugotavljaš ali je pristna ali ni. Ti se moraš umaknit.Jebala te nujna vožnja v garažni hiši. A vsaka modra lampa je pa kar nujna vožnja?
Vsaka ne. Tista na vozilih pa ponavadi je.
* nimamo dirkališča, ker je krovna zakonodaja taka, da se ga ne more zgradit (kar se ve že 30 let pa se politika še ni spustila v tole)Pismu, v kaj se spreminja ta nasa dezela. Ne vem, na posnetku same bimer premije. Pa v garazi trgovine.. In zdej takoj komentarji da itak nimamo poligona in da ga naj nardimo, ker ga rabjo?!? Pa jebemu mater, naredte si sami svoje...
Ne bluzi. B in L (in ne R kot kao Rutar ali kaj?) sta se uveljavili kot okrajševalnici za Brnčičevo in Leclerc. Že takrat se je uporabljalo bolj kot ne zgolj to začetno črko in danes je pač še vedno enako. Razlog pa nikoli ni bil to, da je lokacija tako skrivna, da se ne sme ali pa še manj da si ne bi upali izreci celotne besede. Aja pa narekovaje pri besedi srečanje lahko tudi odstraniš saj je dejansko šlo za srečanja, ki pa so lahko vsebovala tudi drag & drift scene.Drugače v času B & R (zanimivo da določeni osebki na tem forumu še vedno ne upajo javno povedat lokacij nekdanjih "srečanj")...
Lahko da ste bili (kasnejši) opazovalci zavedeni Ne resno, mi smo od začetka do konca dogajanja v okviru naše organizacije dogodkov uporabljali B in L, L kot Leclerc saj se je dirkalo po tisti dolgi ravnici za Leclercom, ki so jo vmes tudi malo zasuli s peskom a ni bilo to nič takšnega, da se z eno hitro udarniško akcijo z nekaj lopatami ne reši. Kasneje, ko se eje zadeva že veliko bolj skomercializirala pa se je začelo zbiranje tudi pri Rutarju (zato sem pomislil, da bi R lahko to pomenil), Rudnika pa kot naziv lokacije nismo uporabljali.
Jaz pa trdim, da ni, dokler se držimo svojega pasu (ne samo s kolesi, ampak tudi z glavo). Fizike se ne da nategnit.Verjamem, da imaš ti tak občutek. Samo ti še enkrat lepo povem, da po izkušnjah je kolesar v določenih primerih v zavitih spustih brez ravnin lahko hitrejši tako od avta kot motorja, če pa avto želi bit hitrejši od kolesarja mora pa kar dobro pritisnit tam kjer je lahko hitrejši, in to so ravnine. In to se že pri mulcih pozna, kjer ni vsak sposoben vozit tako, da ostane pred njimi v spustih. Pa mislim, da imam s tem več izkušenj od tebe tudi če za volanom nisem tako hiter kot ti.
Jebiga, slabi vozniki, pač. Ne znajo zavirat in vozit prave linije skozi ovinek.Nekaj let zapored je bila v našem mestu dirka mladinskih kategorij v kolesarstvu. Krožna dirka po mestu, ravnina, štirje ovinki, ker je šlo pač v krogu. Spremljevalna avta, ki sta vozila na začetku in na koncu, sta si morala na ravnini privoziti kar lepo prednost, da nista na ovinku ovirala kolesarjev! Pa sta ovinke vozila na polno s cvilečimi gumami!!!
Saj čustveno bi tudi jaz rekel ven iz avta pa pendreke in solzilec v roke, pa da vidimo, kaj ga žuli.Če bi policaja uporabila silo, potem bi se danes vsi zgražali, da je bil ubogi sonček po nedolžnem tepen. Vse ostalo pred tem, ne bi bilo važno, zakaj jih je sonček fasal.
Pojdi kdaj na kak kriterij pogledat, boš spremenil mnenje.Jebiga, slabi vozniki, pač. Ne znajo zavirat in vozit prave linije skozi ovinek.
Baje so izdali borih 15 kazni.Saj čustveno bi tudi jaz rekel ven iz avta pa pendreke in solzilec v roke, pa da vidimo, kaj ga žuli.
Ampak v resnici so zelo OK reagirali. Deeskalirali situacijo, se umaknili, ta čas so kolegi itak vse izhode zasedli in pač vse pregledali in izdali kazni. Brez razloga da se kdorkoli zgraža.
Jap, potrjujem tole zgodbo, enako z Miner-ji {midnight neon racer) sicer imam v spominu se neko lokacijo nekje sredi polja na neki ravnini, ampak sem pozabil kje je to bilo. Res pa tudi da vbtistih casih nekih hudih provokacij proti policajem ni bilo...Seveda, kakopak. Sicer sem bil zraven od praktično samega začetka, ko se nas je dobivalo samo po nekaj ljudi (MINERji) kar je sčasoma preraslo v lepo množico, po prispevku na PopTV v oddaji Preverjeno pa sploh tako da bi načeloma kar moral vedeti kje smo se zbirali ampak ok. Pa še to - posedanja cestišča pri Rutarju takrat sploh še ni bilo, je bilo vse preveč sveže narejeno in je še nekako "stalo skupaj" pa tudi povšina cestišča še ni bila tako neuporabno zlizana. To kar ti opisuješ je bila druga faza avtomobilističnega dogajanja v ind.coni Rudnik.
Nikjer ne omenjam uporabe pretirane sile, topa in solzivca, to sam potenciraš.Ker si je vezal vezalke? V garažni hiši? Ti bi vodni top in solzilec? Veš koliko kazni so napisali, koliko so jih zapisali in opomnili?