bedaki na cesti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Dandanes je tega že očitno tako malo da so naredili celo sceno okoli tega (razlika je tudi ta, da mularija vse posname in da takoj na net).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Saj čustveno bi tudi jaz rekel ven iz avta pa pendreke in solzilec v roke, pa da vidimo, kaj ga žuli.

Ampak v resnici so zelo OK reagirali. Deeskalirali situacijo, se umaknili, ta čas so kolegi itak vse izhode zasedli in pač vse pregledali in izdali kazni. Brez razloga da se kdorkoli zgraža.
Itak, lepo obkoliti in pobasati vse kar malo narobe pogleda. Pa posnetke iz družbenih omrežij uporabiti kot dokaz. Fino i efikasno, z dodatkom možgan.

Ampak resno, mi smo tudi pizdarije delali, to je del odraščanja, ampak vedelo se je da je policija avtoriteta in da če te kaki čokati z brki zgrabi, si ga nahebal in te niti bog ne reši. Ta, ki si je pred avtom zavezoval šuhe, bi kasneje na policijski postaji lepo 2 ali 3x padel. Žal pa si mora generacija staršev, ki so zdaj stari 40-50 let priznati, da so generalno v vzgoji otrok kapitalno zahebali. Taki mi zdaj prihajajo počasi v službo, egocentriki ki nobenemu niso nič dolžni, njim pa vsi vse.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.523
1.706
113
Jaz sem že slišal (v preteklosti seveda, danes tega ni več), da te vožnja v marici zadaj na ljubljanski grad kar fino zmasira.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Včasih so naše Šiškarje napokal v marico pa so šli mal rally skozi mostec do Rožnika pa nazaj dol, pol so jih pa pod Toškim čelom ven vrgli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
Jap, potrjujem tole zgodbo, enako z Miner-ji {midnight neon racer) ;) sicer imam v spominu se neko lokacijo nekje sredi polja na neki ravnini, ampak sem pozabil kje je to bilo. Res pa tudi da vbtistih casih nekih hudih provokacij proti policajem ni bilo...
Tista lokacija je pa najverjetneje "Pr' čistilni". Ena prvih, če ne kar prva lokacija za drage, kasneje pa se je vse preklopilo na B & L.

Evo lokacije na zemljevidu:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in vogel

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Baje so izdali borih 15 kazni.
Uradno ja...neUradno pa imajo komando da #ebejo na polno VSE ki imajo karkoli predelanega... jst mam vse homologirano, pač izpuha nisem hotel spreminjat da nebi izzival in mel po nepotrebnem težave, sploh čez mejo.. no, se je izkazalo da bomo vsi ki imamo kak avto ki je potencial za tuning nahebal z podrobnimi pregledi, pa čeprav je vse legalno

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.856
-1.362
63
Uradno ja...neUradno pa imajo komando da #ebejo na polno VSE ki imajo karkoli predelanega... jst mam vse homologirano, pač izpuha nisem hotel spreminjat da nebi izzival in mel po nepotrebnem težave, sploh čez mejo.. no, se je izkazalo da bomo vsi ki imamo kak avto ki je potencial za tuning nahebal z podrobnimi pregledi, pa čeprav je vse legalno
Ne vidim problema če ima nekdo zrihtan avto po regelcih. Vidim pa problem, če vsak dela nekaj po svoje, še huje če s tem koga ogroža.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
Sej ni problem, samo da te ustavljajo in zadržujejo recimo (15min+) ko greš na šiht npr., pa ni ravno good, a ne?
Kaj bi šele rekel, če bi tebi ter tvoji družbi na čast uvedli izredno obratovanje tehničnih pregledov ponoči čez vikend na LPPju kjer ti potem "strokovni" izredni tehnični pregled izvajajo tam zaposleni "strokovnjaki" vsaj pol ure, če ne dlje in nato pa po možnosti zaradi konusnega športnega zračnega filtra (namesto vložnega) ostaneš še brez registrskih tablic zaradi česar je treba poklicat avtovleko? :fredi:

Je en policaj v "naših" časih lepo povedal (mislim da ravno za tist prispevek Preverjeno), da zakonodaja direktno ne prepoveduje dirkanja po cestah ampak lahko se pa spravijo na nas s kaznimi zaradi prehitre vožnje, vožnje po napačni strani cestišča, nehomologiranih predelav itd.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Nikol, ampak res nikol se ni blo pametno delat norca iz policajev, od zavezovanja vezalk pred policijskim avtom do zavezovanja vezalk pred vodnim topom. Dober dan, razumevanje in spoštovanje je v večini primerov naletelo na spoštovanje, razumevanje in kak pogled stran, ali pa skozi prste. Konc koncev koga pa pokličeš, ko si v krizi.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.274
3.901
113
Nikol, ampak res nikol se ni blo pametno delat norca iz policajev, od zavezovanja vezalk pred policijskim avtom do zavezovanja vezalk pred vodnim topom. Dober dan, razumevanje in spoštovanje je v večini primerov naletelo na spoštovanje, razumevanje in kak pogled stran, ali pa skozi prste. Konc koncev koga pa pokličeš, ko si v krizi.
Zovneš jaraane.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Jebiga, slabi vozniki, pač. Ne znajo zavirat in vozit prave linije skozi ovinek.
Ponavadi gre linija čez oba pasova, ker je cesta zaprta. Še desetič, to kar ti opisuješ, namreč čimhitreje odpeljat krog, zna opica. Odpeljat ga tako, da po ravnem ne uideš kolesarjem, v ovinku jih pa ne fašeš v rit pa je izziv. Hkrati popisuješ kolesarje, ki zaostanejo za krog in fajn je če jih ne povoziš preveč.

Jasno, ti to z levo roko, v desni burek, med kramljanjem s sodnico kam gre zvečer. Ker znaš bremzat in vzet linijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Konc koncev koga pa pokličeš, ko si v krizi.

Ko si v krizi, pokličeš tiste, ki ti bodo zanesljivo in takoj pomagali. Torej gasilce in reševalce.
Policija vseeno ne sodi v ta krog, če bo šlo za res nevarno stvar, lokalna policija ne bo posredovala, temveč se bo čakalo na specialce, da pridejo. Jaz sem na lokaciji, kjer so ob zadnjem incidentu, ko je ženska povozila svojo mačko in se je okrvavljena drla na svojem dvorišču, nekdo v bližini pa je baje slišal pok in krvavo žensko, specialci rabili skoraj uro, da so prišli in sklenili obroč okrog hiše. Ter na koncu vprašali, kaj je bilo, koliko je mrtvih. Reševalci in zdravnik bi jo v tem času že zdavnaj spravili v bolnico v istem kraju, če bi bilo potrebno in ne bi bila potrebna pomoč na domu.
Malce sarkazma, ampak pri tej povoženi mački lokalna policija ni upala iti vprašat, če je prijava točna, če je kdo res poškodovan, temveč se je aktiviralo specialce, kar pa zahteva čas. Bilo pa ni nič. Dogodek je bil lani mislim, da novembra, v medijih se o njem ni poročalo.

• Wow
Reactions: Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Ko smo mi poklical, so bli pri nas prej kot v minuti pa pol in se spoprijeli s hordo ciganov, tako da očitno mamo različne izkušnje.