bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sej ni problem, samo da te ustavljajo in zadržujejo recimo (15min+) ko greš na šiht npr., pa ni ravno good, a ne?

Sej ni problem, samo da te ustavljajo in zadržujejo recimo (15min+) ko greš na šiht npr., pa ni ravno good, a ne?
Zahvalite se vezalkarjem ;)
V casu B in L je bila ena od bolj pogostih kazni, kazen za sunkovito speljevanje in zaviranje (brez razloga) ;)
Enkrat kor mulci postavljamo mlaj zeninu. Pa se ob 11 zvecer ni nikomur dalo domov po spago za venec.
In zacnemo grobo ustavljati (sevrda "rahko vinjeni"(mahanje z lopatami, sekiro ..) mimo vozece s prošnjo če imajo kaj spage s seboj.
Dokler se cez ene pol ure lepo ne pripeljejo mozje postave.....
Mater smo hitri spago nasli, odnesli smo jo z nekaj vzgojnimi besedami.
Seveda si nismo vezali pred njimi vezali. Smo mahal z lopatami in sekirami dokler niso luck prizgal tik pred nami.
Smo hitro vedeli kolk je ura. Tudi tisti bolj naliti ...

• Všeč mi je
Reactions: Matey in vogel

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
* nimamo dirkališča, ker je krovna zakonodaja taka, da se ga ne more zgradit (kar se ve že 30 let pa se politika še ni spustila v tole)

Drugače v času B & R (zanimivo da določeni osebki na tem forumui še vedno ne upajo javno povedat lokacij nekdanjih "srečanj"), so tudi policisti bili bolj kot ne atrakcija, ki je požela "aplavz" množice. Pa za tisti čas so tudi prdeče Honde z odrezanim auspuhom bile premija nad katero smo se slinili, jebiga tako je bilo. Tako da tale scena je samo nostalgija na tiste čase in če se v prazni garažni hiši zabava mladina to ni najhujše kar je na cesti.
Ah te nabuloze z dirkališči. Ja res pravega ni v SLO in ga ne bo. Tako pač je.

Vendar so Grobnik, RedBull ring Itd. blizu. Samo ta špas ni poceni (najmanj gume, diski, ploščice kaput) Tudi Raceland je za zajebancijo in preluftat glavo čisto ok. Sploh ko je mokro.

Sam to ni zanimivo za tele TikTok sončke. Delam evente že 20 let, od statike do mednarodne drift serije in ta "street scena" je šla pač v k. Sam še zbroi na javnih prostorih in k za bz.

Ko pa ljudem omogočiš razne track daye, dogodke itd pa je spet 101 izgovor, da je drago dat 50€ da se zdivjaš.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Kaj bi šele rekel, če bi tebi ter tvoji družbi na čast uvedli izredno obratovanje tehničnih pregledov ponoči čez vikend na LPPju kjer ti potem "strokovni" izredni tehnični pregled izvajajo tam zaposleni "strokovnjaki" vsaj pol ure, če ne dlje in nato pa po možnosti zaradi konusnega športnega zračnega filtra (namesto vložnega) ostaneš še brez registrskih tablic zaradi česar je treba poklicat avtovleko? :fredi:

Je en policaj v "naših" časih lepo povedal (mislim da ravno za tist prispevek Preverjeno), da zakonodaja direktno ne prepoveduje dirkanja po cestah ampak lahko se pa spravijo na nas s kaznimi zaradi prehitre vožnje, vožnje po napačni strani cestišča, nehomologiranih predelav itd.
Eni ste me mogoče narobe razumel oz. sem malo nerodno napisal...nisem mulc ki hodi na take meete oz. mam kako hudo predelan avto... že da maš zatemnjene šipe pa recimo kak lip al pa kak mali spojler (OEM ali pač ne) te lahko dr*a zato ker je nwm. M3-ko, Hondo, GTI-ja, al pa kak RSko... in te drži tm k kakega kriminalca ob cesti

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Ah te nabuloze z dirkališči. Ja res pravega ni v SLO in ga ne bo. Tako pač je.

Vendar so Grobnik, RedBull ring Itd. blizu. Samo ta špas ni poceni (najmanj gume, diski, ploščice kaput) Tudi Raceland je za zajebancijo in preluftat glavo čisto ok. Sploh ko je mokro.

Sam to ni zanimivo za tele TikTok sončke. Delam evente že 20 let, od statike do mednarodne drift serije in ta "street scena" je šla pač v k. Sam še zbroi na javnih prostorih in k za bz.

Ko pa ljudem omogočiš razne track daye, dogodke itd pa je spet 101 izgovor, da je drago dat 50€ da se zdivjaš.
Ah, standard....že ko je kak meet pa je vstopnina 10€ je to že po komentarjih "Rop pri belem dnevu"...take street racerje se na daleč vidi
Sem pa že enmu mulcu reku na Zaloški da se lahko zmeniva na Grobniku če mu je do dirkanja z mano ( sam zaprl je okno - brez besed)

• Všeč mi je
Reactions: Matey in CupraR

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Dirkališče ali poligon ''za se malo zdivjat''... ni bilo na Krasu nekje ideja, potem pa se zataknilo pri papirologiji...? Je kar iluzorno pričakovati, upanje pa je. Je pa vprašanje, koliko ''wanna be Rossijev in Hamilltonov'' bi šlo gor. Leta 2005 smo na Letališču SG imeli Street race, na 1/4 milje pospeševanje. Gledalcev ogromno, veliko spedenanih Hondic in BMW parkiranih.. In pri vsakem dvoboju na izločanje, se je slišalo, kako bi pa oni hitreje odpeljali.... V vmesnem enournem odmoru, je spiker javno pozval gledalce, da kdor hoče, se lahko oglasi na startni liniji in se mu uradno izmeri čas, brezplačno. Na ne vem koliko pozivov, je bil rezultat nula, zero junakov. Si jih pa videl z glavami med rameni, tiho kot miške. Ko se je začelo uradno tekmovanje, so pa spet prišli na plan. In pa potem, po prireditvi, si slišal cviljenje gum in divjanje po cesti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
Leta 2005 smo na Letališču SG imeli Street race, na 1/4 milje pospeševanje.
Dobr' je b'lo :cool:

Mislim, da je bil takrat tale najglasnejši in najhitrejši:
IMG_8212.jpg

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Heinzev dragster? :) Sicer pa piše na steklu 'Will race for food".
V tem primeru sicer nesmiselno, je ded na mestu in tudi kar lepo finančno podložen (smo bili enkrat pri njemu doma v Grazu).

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
Heinz je bil, ja. Ista mašina, kot leto dni prej s školjko Jeepa, črn 1000 konjev so rekli, da je, je bil pa obakrat izven konkurence, za popestritev. Zjutraj, na neuradnem tregungu je lavfal, da je bilo veselje, na tekmi je pa nekaj zatajilo in ga je le še parkiral konec piste. Tisto leto je bilo zadnjič.... potem so se začele tiste nečednosti z Letališčem, lastništvom in tajkunstvom... Še dandanes me srce bili, da ni šlo v pravo smer. V igri za nakup Letališča s kompletnim zemljiščem, je bil Red Bull... Pa je bumbar postavil previsoko ceno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.662
6.423
113
skiro radar letus.png

S skirojem padel na radar s hitrostjo 68 km/h (omejitev 50 km/h).

• Haha
  • Jezen sem
Reactions: sajkek in bertoncl

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
Kako pa sploh je urejeno s temi E-skiroji...? Mislim, glede uporabe na cesti. Sploh lahko vozi izven kolesarskih stez. Ker startne so te zadeve, brez dvoma. V prejšnji službi ga je imel en model, si moral prav paziti, od kod se bo vzel, ko smo speljevali s parkinga...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Vem da izven naselij je prepovedano po cesti. Ostalo so pa pred kratkim nekaj na novo sprejemali ali želeli sprejet

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
Sem šel na policijsko stran -izven naselja prepovedana vožnja. Voziti morajo po površinah, namenjenih za kolesarje. Po naselju, kjer je omejitev 50/uro, morajo voziti po skrajnem desnem robu cestišča. In zdaj najbolj zanimivo -hitrost e-skiroja je omejena na 25/uro. Torej so ti ''no limit'', ki žgejo 60+ v prekršku. V bistvu nelegalni in nimajo kaj iskati v prometu... tako piše tam. Je pa verjetno zelo ohlapno vse skupaj... Ker za nad 25/uro, bi moral skiro biti registriran, to pa je brez homologacije za cestno uporabo nemogoče....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Skratka, prekršek v rangu avta z nehomologiranim motorjem....

Te skutere bi itak mogli že zdavnaj porihtati, to zdaj je divji zahod, niti kolesarske čelade ne rabiš, dosti bolj varna kolesa z motorjem, ki gredo do 25km/h, morajo biti celo registrirana in zavarovana. Ti kitajci, kjer so tiste CE nalepke itak tam zaradi lepšega, pa ti z preprostim SW odklepom letijo 50 in preko, bremze pa izak primejo manj kot da bremzaš sam z nogami...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Ureditev je čudna in diskriminatorna do podeželskih krajev, kjer ne smeš s skirojem do sosednje vasi, ker boš vmes zapeljal na odsek izven naselja. Če se to čudo na cesti dovoli, potem bi morala biti enaka pravila kot za e-kolesa. Kadar pa gre z motorjem nad 25, pade v povsem drugo kategorijo vozil, kjer bi bila registracija in izpit, če bi zakonodajalec to hotel vpeljati pod nekimi enakopravnimi pogoji glede na ostale dvokolesnike z motorjem na cesti.
Vsake toliko mi pokne kako reklamo za kako čudno kitajsko vozilo na dveh kolesih, kjer pišejo, da v EU ni za v javni promet, samo za uporabo na zasebnih površinah. Tako zlahka zadostijo EU pravilom. Konec koncev v Sloveniji lahko prodajaš motorne čolne, čeprav jih na sladkih vodah na našem območju ne smeš uporabljati.
No, sedaj pa spet čakamo, da rešijo še kako diskriminacijo in nam naložijo, da če želimo s kolesom peljati več kot 25, da rabimo zadaj nabito tablico in izpit :evil:

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Poglej priponko 81812

S skirojem padel na radar s hitrostjo 68 km/h (omejitev 50 km/h).

Evo, ravno včeraj predno se je ulil... peljem 55km/h in me dohiteva neka čudo svetleča luč - nizka...pa pomislim: ne, sej ni...itak da je bil e-skiro (tisti ki so 2k+) ta se je tko hitr približu da vrjamem da je bil 70+