bedaki na cesti

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Je pa vseeno treba priznati, da je danes snežilo kot že dolgo ne, vsaj pri nas v MB. Titovo cesto sta zjutraj pližila 2 pluga in hkrati solila, za njima je na razdalji 500m peljal še tretji, ki je tudi solil, pa je bila cesta 10 minut za tem spet zasnežena. Ni to neko opravičilo, ker je to bila skoraj edina cesta, ki je bila urejena, ampak ja snežilo je in bi morali vsi pričakovati kaos na cesti.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
sploh ni (bil) problem pluženje in pa vožnja po snegu. za to se gre mal prej od doma. gre bolj počasi ampak gre.

problem so tovornjakarji, ker prepozno ali montirajo ketne in/ali pa jih dars in policija prepozno izločajo. policaji danes do 7ih zjutraj niso na ac celje-mb naredili ama čisto 0 (nič),da bi pripomogli k boljši pretočnosti.
PIC in val202 nista od 6ih zjutraj do 12ih niti enkrat omenila, da je ac ce-mb zaprta, ampak so skoz javljali, da je samo vozni pas zaprt. mi pa stali na miru.

kao na štajerki so začeli izločat tovornjake (laž) ob 8ih zjutraj ampak jaz sem ob 7ih zjutraj že stal med dramljami in tuneli.
kaj je men koristilo, da so več kot eno uro po tem ko je že vse stalo kao začeli izločati tovornjake? stal sem 4ure na mestu. potem, ko so končno umaknili par tovornjakov in smo se prestavili za cca. 100m, so prvo spustili naprej tovotnjake in se jeprvi naslednji počez postavu in smo spet stali.

organizacija oz. izločanje jim šteka. naj dajo vse tovornjake ob takem vremenu na odstavni pas ali pa vozni, prehitevalnega naj pustijo za avte in kombije.
ker če skladiščnik ne more zaradi tovornjaka prit na firmo je čisto vseeno, če tovornjak izločen počaka par ur, da gredo osebni mimo. razlagal ne bo v nobenem primeru pravi čas.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
Je pa vseeno treba priznati, da je danes snežilo kot že dolgo ne, vsaj pri nas v MB. Titovo cesto sta zjutraj pližila 2 pluga in hkrati solila, za njima je na razdalji 500m peljal še tretji, ki je tudi solil, pa je bila cesta 10 minut za tem spet zasnežena. Ni to neko opravičilo, ker je to bila skoraj edina cesta, ki je bila urejena, ampak ja snežilo je in bi morali vsi pričakovati kaos na cesti.
Okoli 9:30 sem se peljal po Zagrebški, Ptujski v Miklavž in potem nazaj v center MB - vse spluženo skoraj v nulo, plundra pač, nobenega problema nikjer. Je pa res, da sem z 60 km/h bil z naskokom najhitrejši po vpadnicah z omejitvijo 70.

• Všeč mi je
Reactions: shift in naliM

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.927
113
pri taščici
Mate si ti vso pamet pobral. Zahval se politikom ki so zafurali to ac. Pa totalni neorganiziranosti Darsa,policije... Če bi zaprli takoj ac bi bilo manj prometa na cesti. Razen tovornega prometa ni nekaj presežkov s strani osebnih vozil. Pa helikopter,en v Mariboru,en v Ljubljani, en v Kopru,en Krško. Ne pa da nimamo reševalnih helikopterjev.
Helikopterji in njihova posadka ni džabe
AC so pa zafural, odgovarja pa noben

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.927
113
pri taščici
ponavadi ne piz@€im
ampak to kar je danes med dramljami in s. konjicami je katastrofa. fa#€ing nesposobni in soferji in dars pa pic.

vec kot 2h stojimo na miru, ni se ni premaknalo niti za cm, na val202 pa nikjer na portalih ne pise, da je ac zaprta.

ko bi vsaj obvescali se tega ni.

Evo zdej sem mal bolj pomirjen
EJ, zdaj smo pa v svobodi, pa moramo merkat kaj govorimo. A si kaj slišal o štrajku nemških kmetov in prevoznikov? Ne a, ne?

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-531
48
Valparaiso
5-10cm padlo... tu sploh pluga ne bi rabli

zjutraj se se sprehajal po titovi cesti, gasilci, rešilec... vojna al kaj

dask

Majstr
21. sep 2023
502
565
93
Za gorenjsko AC lahko rečem, da so se razmere poslabšale prej kot v 1 uri. Od doma sem štartal v Kranj (50 km) v dežju ob 7ih, tam sem bil v 45 minutah, iz Kranja v LJ v uri in pol, kar naenkrat je snežilo ko pr norcih in ni variante, da bi bilo to očiščeno. AMPAK, ko sem šel nazaj, je bilo še isto :p sicer prometa ni bilo, tako da se je dalo peljat 50-70, kamione so pa izločili.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
1705686742338.png

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.527
1.707
113
Dobro, obtiči kamion. Kakšne gume imajo nekateri in ali bi se lahko sami izločili, pustimo. Ampak zakaj pa potem zablokirajo prehitevalni pas? Eno je če obtiči, drugo je pa če zablokira celo avtocesto, ker je pač šel na silo dokler ga ni obrnilo počez. Tu bi pa morale biti kazni in za šoferja in za firmo.
Navadno se to zgodi na kakšnem klancu kjer so 3 vozni pasovi in zablokira vse 3.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Oh, le zakaj? Preden treneš z očmi prvi zdrsne, drugi ga želi obvozit in se pridruži prvemu. Ni treba biti ravno genij, niti se ni treba pretegnit.

Prva policija se je pripeljala ob desetih, 3 ure po tem ko je vse obstalo. Po treh urah mene malo boli qrac ali ubogega madžara natakne na kol ali mu da medaljo za umetniški vtis ali položnico za 100k.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.527
1.707
113
Če ne sme na prehitevalni sploh. Kaj ga ima za želeti obvoziti. Ne more.

In vidiš tebe boli, mene pa ne. Par jih bo dobilo položnice, pa bodo drugi naslednjič 3x premislili prej ali se res splača.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.425
113
Torej je bila vsa tista medijska akcija glede DARS-a in razpisa za vleko tovornjakov odveč? Celo direktor je odstopil. Draganović pa še vedno odvaža.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Mate si ti vso pamet pobral. Zahval se politikom ki so zafurali to ac. Pa totalni neorganiziranosti Darsa,policije... Če bi zaprli takoj ac bi bilo manj prometa na cesti. Razen tovornega prometa ni nekaj presežkov s strani osebnih vozil. Pa helikopter,en v Mariboru,en v Ljubljani, en v Kopru,en Krško. Ne pa da nimamo reševalnih helikopterjev.
Vse to drži, absolutno, in se strinjam. Ampak govora je bilo o reševalnem pasu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Oh, le zakaj? Preden treneš z očmi prvi zdrsne, drugi ga želi obvozit in se pridruži prvemu. Ni treba biti ravno genij, niti se ni treba pretegnit.

Prva policija se je pripeljala ob desetih, 3 ure po tem ko je vse obstalo. Po treh urah mene malo boli qrac ali ubogega madžara natakne na kol ali mu da medaljo za umetniški vtis ali položnico za 100k.
Kazen za firmo bo še kako zalegla. Ampak taka, da jo bo čutila in zahtevala od voznikov, da se raje preventivno ustavijo, kot bi jo tvegali. Bo sicer kdo rekel, da bodo prazne police, ampak to je pa stvar zalog in planiranja. Tale sneg je bil napoveden par dni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ponovimo za pametne: izločanje na avtocesti je možno, če je prostor za izločanje. Tega je na naših počivališčih premalo. Tu dileme ni. Manjša počivališča so po prenovi celo prepovedali za tovorna vozila. DARS že ve zakaj (verjetno ve). Zato Policija organizira izločanje na odstavni pas. Tam se vozila ne morajo (ne SMEJO) izločati, dokler Policija v sodelovanju z DARS s tem ne začne. Danes so na Štajerski avtocesti v smeri MB začeli ob 8.00. Hrib proti predoroma je bil zaradi močnega sneženja za tovornjake neprevozen že pred 7.00.
Nekdaj so bile avtoceste bolj prevozne, ker se je za posipanje uporabljal tudi pesek, kar je za tovornjaka idealno. Imeli pa bi pikaste avte in zlomljene šipe.
Izkliočanje na odstavni pas bi morali takoj prepovedati. Prenevarno. Če gre le kaj malega narobe pri 50 na uro, bo kak osebbni avto končal pod vogalom kamiona.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Če ne sme na prehitevalni sploh. Kaj ga ima za želeti obvoziti. Ne more.

In vidiš tebe boli, mene pa ne. Par jih bo dobilo položnice, pa bodo drugi naslednjič 3x premislili prej ali se res splača.
Ja, meni je vseeno če kampiram 5ur v koloni. Wtf?
Teorija ti gre odlično, v praksi pa bo že v ponedeljek na 5 cm snega poljski kamion počez. Tudi če ne more, ne sme in dobi položnico.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.527
1.707
113
Ja, meni je vseeno če kampiram 5ur v koloni. Wtf?
Teorija ti gre odlično, v praksi pa bo že v ponedeljek na 5 cm snega poljski kamion počez. Tudi če ne more, ne sme in dobi položnico.
Bralno razumevanje. Napisal si da te boli organ, če dobi položnico. Jaz sem pa odgovoril, da mene pa ne.

Nihče ni govoril o tem, da je komu vseeno če stoji.