bedaki na cesti

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Jst pa ne razumem kam se vi bedaki (naslov te teme) vozite, če je napovedano močno sneženje že en teden za danes. So povedal celo da je največ snega napovedanega za jutranjo konico in bodo problemi na cesti. Sam sploh nisem pričakoval kaj drugega kot zdrsse kamionov povsod in vse AC zaprte. Če ste za čas covida lahko bili par mesecev doma, se da tudi za ta en petek uredit da ne greš nikamor.
A res misliš, da bi kdo šel na cesto, če bi lahko bil doma? Ali imal pavzo?
Maš blesave direktorje, vodje, prevoznike..., ki hočejo, da je oseba/tovornjak/karkoli... tam, kjer mora bit takoj in ne kasneje...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
A res misliš, da bi kdo šel na cesto, če bi lahko bil doma? Ali imal pavzo?
Maš blesave direktorje, vodje, prevoznike..., ki hočejo, da je oseba/tovornjak/karkoli... tam, kjer mora bit takoj in ne kasneje...
Z mojih krajev ne boš verjel folk (ki pač ne more delat (od) doma) vzame dopust če je taka napoved. Zato ker pač ni prevozno oz. tvegaš preveč. Sicer obstaja še ena opcija ki se ji reče "dopust za izredne razmere", papirček ti izda za nepreovzno AC najbrž DARS. Delodajalec ti s tem nič ne more. Sej sedaj ko pol dolenjske pa štajerske ni v prestolnici bodo delodajalci ravno tako preživeli.

Da greš s štajerske v lj v takem vremenu nisi nič drugega kot optimist (ali pa bedak), žal ne morem drugega reči.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Z mojih krajev ne boš verjel folk (ki pač ne more delat (od) doma) vzame dopust če je taka napoved. Zato ker pač ni prevozno oz. tvegaš preveč. Sicer obstaja še ena opcija ki se ji reče "dopust za izredne razmere", papirček ti izda za nepreovzno AC najbrž DARS. Delodajalec ti s tem nič ne more. Sej sedaj ko pol dolenjske pa štajerske ni v prestolnici bodo delodajalci ravno tako preživeli.

Da greš s štajerske v lj v takem vremenu nisi nič drugega kot optimist (ali pa bedak), žal ne morem drugega reči.
In če ti šef ne da dopusta in ne prizna dopusta za izredne razmere? Poznam... Kaj potem, ko ti ZJ*** plačo in ostalo?
Ah, pa še to - brez Štajercev na delu v LJ bi LJ propadla... Moram malo... :cool:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
In če ti šef ne da dopusta in ne prizna dopusta za izredne razmere? Poznam... Kaj potem, ko ti ZJ*** plačo in ostalo?
To je problem šefa oz. firme in ne snega, pluženja, pa kamionov na AC se ti ne zdi?

Sicer razumem, da ne morejo vsi ostat doma, samo glede na videno oz. situacijo je prometa enako kot če nebi bilo snega. Vsi se jezijo nad zastoji, pa dejansko se ne zavedajo da so del tega zastoja.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.400
3.496
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
To je problem šefa oz. firme in ne snega, pluženja, pa kamionov na AC se ti ne zdi?

Sicer razumem, da ne morejo vsi ostat doma, samo glede na videno oz. situacijo je prometa enako kot če nebi bilo snega. Vsi se jezijo nad zastoji, pa dejansko se ne zavedajo da so del tega zastoja.
Se strinjam. Problem je - "pridi ali pa"... Potem pač greš...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113

Po petih urah so ugotovili, da je cesta zaprta. Bedaki smo šli na pot dve uri pred prvo snežinko.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.532
113
Jst pa ne razumem kam se vi bedaki (naslov te teme) vozite, če je napovedano močno sneženje že en teden za danes. So povedal celo da je največ snega napovedanega za jutranjo konico in bodo problemi na cesti. Sam sploh nisem pričakoval kaj drugega kot zdrsse kamionov povsod in vse AC zaprte. Če ste za čas covida lahko bili par mesecev doma, se da tudi za ta en petek uredit da ne greš nikamor.
Ti pa prav dost z realo nimaš povezave, ker preveč delaš od doma. Kar vsi naj vzamejo dopust in so doma, pol boš tud ti mal težko od doma delal, na take dneve imajo moji sodelavci polne roke dela, da teb nardi tutu v slušalko. Kakorkoli obrneš, bi morali izločat tovornjake že ob 5. uri zjutraj, ne pa da se jih spusti v Višnjegorca, kjer je jasno, da bo šel samo en okoli in bo kaos. Mater, v 24 letih še noben zasnežen dan nisem manjkal v službi pa tud danes ne manjkam, sam se je treba namest ob 5.30 skantat iz postelje ob 5.00 in pogledat skozi okno in mal pogledat kaj je na cesti. Če ni panike pač mal dlje kofe piješ. Do danes v vseh teh letih in danes ni izjema, smo vedno, brez izjeme vozači tukaj, pa so nekateri v lepih jebinah doma. 24 kur paničarjenje se pozna. Kera drama, 19. januarja pod Alpami pada sneg....ulalalala

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Z AD pač počakaš in greš na pot naslednji dan. Je bil plan, pa bi glede na napoved moral biti nor da bi rinil na pot.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Ti pa prav dost z realo nimaš povezave, ker preveč delaš od doma. Kar vsi naj vzamejo dopust in so doma, pol boš tud ti mal težko od doma delal, na take dneve imajo moji sodelavci polne roke dela, da teb nardi tutu v slušalko. Kakorkoli obrneš, bi morali izločat tovornjake že ob 5. uri zjutraj, ne pa da se jih spusti v Višnjegorca, kjer je jasno, da bo šel samo en okoli in bo kaos. Mater, v 24 letih še noben zasnežen dan nisem manjkal v službi pa tud danes ne manjkam, sam se je treba namest ob 5.30 skantat iz postelje ob 5.00 in pogledat skozi okno in mal pogledat kaj je na cesti. Če ni panike pač mal dlje kofe piješ. Do danes v vseh teh letih in danes ni izjema, smo vedno, brez izjeme vozači tukaj, pa so nekateri v lepih jebinah doma. 24 kur paničarjenje se pozna. Kera drama, 19. januarja pod Alpami pada sneg....ulalalala
So profili ljudi ki ob takih situacijah najebejo, se pa ekipe okrepi, pa zadnje čase tudi prerazporeja prej na terenu v kolikor se to da. Skratka elektro, GVO ipd. dežura na terenu če bi slučajno prišlo do prekinitve cestne poovezave.

Lokaleci GVOjevec je bil včeraj zvečer parkiran lepo doma s službenim vozilom (v mojem kraju), tako da če bo/je danes kaj, je on že na terenu oz. je najbrž določen da pokriva situacijo od doma (ne gre vlečt optike 50km stran, kar bi načeloma najbrž danes po planu delal, ampak je dežuren če bo kakšen izpad).

• Všeč mi je

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113

Za nazaj je lahk biti pameten. Če i sneženje na štajerskem koncu eno uro zamujalo, bi vsi prišli OK do služb. Žal ni. In če se odpraviš na pot v dežju, boš težko 'vedel' da bo cesta obstala in ne boš mogel nikamor... Niproblema, če lahko ostaneš doma...moj sodelavec, ki se vozi MB-LJ ni šans da pride na tak dan v službo, se mu enostavno ne izplača. Problem je tam, kjer 'morajo' priti in se zgodi kar se zgodi.
Zato, da preventivno ostaneš doma (ko 'moraš? na pot) in nato kličeš Dars za potrdilo....v primeru da dež ne preide v sneg..se boš na kaj skliceval, zakaj te ni bilo..preveč mokre ceste?

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
tudi jaz sem pričakoval zdrse, a na lokalnih kjer je drama, so samo posamezniki delali akcije, še zdaj baje..

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Cela drama res..jes sem se pa odpravil iz MB domu lepo včeraj zvečer in se dans nič ne psihiram.
je pa res, da nimam zimskih gum na avtu..a sem v alter-prekršku?:evil:

• Haha
Reactions: Robert

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Obvezna oprema v avtomobilu -----motorka.
Dons že 2x nucana na cesti.
Če bo ponoči še fajn mraz stisnil bo podrlo vse

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
eni moremo prit na siht v vsakem vremenu.