bedaki na cesti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Za gorenjsko AC lahko rečem, da so se razmere poslabšale prej kot v 1 uri. Od doma sem štartal v Kranj (50 km) v dežju ob 7ih, tam sem bil v 45 minutah, iz Kranja v LJ v uri in pol, kar naenkrat je snežilo ko pr norcih in ni variante, da bi bilo to očiščeno. AMPAK, ko sem šel nazaj, je bilo še isto :p sicer prometa ni bilo, tako da se je dalo peljat 50-70, kamione so pa izločili.
V ljubljani so pluge vzgali okoli 12 ure, prej je bil rodeo. Obvoznica enako. K sreci ni bilo prometa..kdor je lahko je i
od doma delal, ker se ve kako stvari stojijo v Lj.

Pri nas je obicajno spluzeno odlicno, ze zjutraj za na siht v nulo. Vceraj je bil obup...prakticno smo imeli enosmerno cesto po koncu sihta.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
sploh ni (bil) problem pluženje in pa vožnja po snegu. za to se gre mal prej od doma. gre bolj počasi ampak gre.

problem so tovornjakarji, ker prepozno ali montirajo ketne in/ali pa jih dars in policija prepozno izločajo. policaji danes do 7ih zjutraj niso na ac celje-mb naredili ama čisto 0 (nič),da bi pripomogli k boljši pretočnosti.
PIC in val202 nista od 6ih zjutraj do 12ih niti enkrat omenila, da je ac ce-mb zaprta, ampak so skoz javljali, da je samo vozni pas zaprt. mi pa stali na miru.

kao na štajerki so začeli izločat tovornjake (laž) ob 8ih zjutraj ampak jaz sem ob 7ih zjutraj že stal med dramljami in tuneli.
kaj je men koristilo, da so več kot eno uro po tem ko je že vse stalo kao začeli izločati tovornjake? stal sem 4ure na mestu. potem, ko so končno umaknili par tovornjakov in smo se prestavili za cca. 100m, so prvo spustili naprej tovotnjake in se jeprvi naslednji počez postavu in smo spet stali.

organizacija oz. izločanje jim šteka. naj dajo vse tovornjake ob takem vremenu na odstavni pas ali pa vozni, prehitevalnega naj pustijo za avte in kombije.
ker če skladiščnik ne more zaradi tovornjaka prit na firmo je čisto vseeno, če tovornjak izločen počaka par ur, da gredo osebni mimo. razlagal ne bo v nobenem primeru pravi čas.

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
Naslov novice bi se lahko tudi glasil: Z izločanjem tovornih vozil, Dars in Policija omogočila potek vožnje po Gorenjski AC brez večjih zastojev.

Novinarji bi lahko policijo zaprosili za podatek, koliko je bilo včeraj izdanih plačilnih nalogov voznikom TV zaradi neupoštevanja izločanja.
Nekje sem zasledil komentar, da so nekateri vozniki TV kateri so bili že izločeni, čim so se policisti umaknili za par 100m in šli peš urejat promet, speljali in se odpeljali naprej,.....lahko da je to samo "baba čula baba rekla".

Ampak sej pri nas je ob vsakem malo močnejšem sneženju podobno. Včeraj je bila problem Štajerska AC in Višnjegorski klanec......v večini ostalih primerov je pa to pač Primorska AC.....glavni vzrok so pa vozniki TV, kateri ne upoštevajo izločanja....

Za vse kriviti Dars in Policijo je nezrelo, ker tudi oni nimajo neomejenih kapacitet vozil in ljudi.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.527
1.707
113
tebe jebe bralno razumevanje
napisal je, da pol, ko že 3 ure stoji na mestu, ga čist boli đoko, al bo mađar dobu položnico, neki u šupak al ježkovo nagrado

In kaj si ti sedaj napisal drugače?

Napisal je tudi, da se tega baje v praksi ne da preprečiti. Torej vsaj posledice morajo biti. A je bolje da po 3 urah nihče nič ne dobi in se naslednjič zadeva ponovi kot je sedaj stanje?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Težava je, ker se že na meji ne ustavi tovornega prometa.
Včeraj se je parkinga na Obrežju, med 6. in 9:45. uro, na AC vključilo cca 600-700 kamionov.
Koliko je bilo opremljenih s sprejemljivo zimsko opremo in voznikom, sposobnim voziti v takšnih razmerah?
Če bi to stalo, bi bilo v prometu bistveno manj težav.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.966
6.224
113
blizu močvirne prestolnice
Naslov novice bi se lahko tudi glasil: Z izločanjem tovornih vozil, Dars in Policija omogočila potek vožnje po Gorenjski AC brez večjih zastojev.

Novinarji bi lahko policijo zaprosili za podatek, koliko je bilo včeraj izdanih plačilnih nalogov voznikom TV zaradi neupoštevanja izločanja.
Nekje sem zasledil komentar, da so nekateri vozniki TV kateri so bili že izločeni, čim so se policisti umaknili za par 100m in šli peš urejat promet, speljali in se odpeljali naprej,.....lahko da je to samo "baba čula baba rekla".

Ampak sej pri nas je ob vsakem malo močnejšem sneženju podobno. Včeraj je bila problem Štajerska AC in Višnjegorski klanec......v večini ostalih primerov je pa to pač Primorska AC.....glavni vzrok so pa vozniki TV, kateri ne upoštevajo izločanja....

Za vse kriviti Dars in Policijo je nezrelo, ker tudi oni nimajo neomejenih kapacitet vozil in ljudi.
Ti kar zagovarjaj svoje. Enostavno so prepozno začeli pa lahko še 100x napišeš kako je vse dež spral . V Ljubljani je bila ta sreča da je folk delal od doma,tako kot je Vincent napisal

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe in jest5

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
bla bla bla

policija in dars nista opravila svojega dela. niso izlocali ampak so si vzeli prevec casa za resevanje problema. 3h potem ko smo stali so se prvi policaji mimo peljali.
noben ne omenja tu pluzenja, ker ce vse stoji je logicno, da plugi ne morejo mimo.

kk lahko policaj oz. dars dovoli, da potem ko en tovornjak umaknejo, drugi tovornjakar pogumno zapelje na prehitevalni pas, in hopsa zdrsne in smo spet stali.
potem pa spet poklicat ekipe, da pridejo in resijo zadevo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ne vem, če je tako enostavno.
Posnetek zaslona 2024-01-21 102305.jpg

Ker je prevrjeni tovornjak zablokiral cesto je bila cesta itak zaprta in bi lahko reševalci iz nasprotne smeri prišli po prazni cesti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.425
113

Incident se je zgodil na parkirišču za smučišče pri kraju Grän.

Ženska je na parkirišču zapeljala iz kolone vozil in jo poskušala prehiteti. Pri tem je začela peljati proti usmerjevalcu prometa, ki ji je z rokami nakazal, naj se ustavi. Voznica ni upoštevala navodil in rahlo zapeljala vanj. Po ponovnem podajanju navodil, naj se ustavi, je po navedbah policije ženska še enkrat rahlo zapeljala v zaposlenega, nato pa z vso hitrostjo zapeljala vanj, da je pristal na pokrovu motorja. Usmerjevalcu se je uspelo zadržati na pokrovu, a je zletel z njega, ko je voznica po nekaj metrih ustavila avtomobil. Usmerjevalec je ostal nepoškodovan. Voznica pa je nadaljevala svojo vožnjo, a so jo kasneje našli. Policija jo je prijavila tožilstvu v Innsbrucku zaradi izvajanja prisile in poskusa telesne poškodbe.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Ti kar zagovarjaj svoje. Enostavno so prepozno začeli pa lahko še 100x napišeš kako je vse dež spral . V Ljubljani je bila ta sreča da je folk delal od doma,tako kot je Vincent napisal
V Ljubljani je začel na fertik padat šele ob nekje 7 in 15. Pred osmo so že prvi plugi drgnili po Dunajski. Za stranske pa zmanjka ker ni ljudi. Na žalost so pognal pred leti v stečaj CPL, ki je mela zimsko službo porihtano.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jendomen

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Sem bil s kolegom tovornjakarjem na kafeju.
Povedal je da dan pred sneženjem naložili robo na tovornjak na dan sneženja pa jim je šef rekel da nebodo vozli zaradi razmer
na cesti. Tako da je tovoranjak je ostal parkiran.
naslednji dan pa so mirmo odpeljali tovor na predvideno lokacijo.

Kot kaže se vse da samo pamet moraš uporabit.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Lahko kdo pove kako je v resnici ?

Kolega policaj mi pravi da mora za izločanje na Avtocesti odločiti DARS in ne policija

To res ali so kakšne pravljice ?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
5. člen

(1) Na vseh cestah v Republiki Sloveniji, razen na avtocestah in hitrih cestah, je v zimskih razmerah prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za vozila za izredne prevoze.

(2) Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah iz razlogov zimskih razmer časovno in prostorsko omeji promet vozil iz prejšnjega odstavka. O uvedbi ukrepa omejitve prometa mora upravljavec cest obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče.

(3) Vozila, ki izvajajo izredni prevoz in zaradi ukrepov upravljavca iz prejšnjega odstavka v zimskih razmerah ne morejo nadaljevati vožnje, le-to nadaljujejo takoj, ko upravljavec prekliče omejitev iz prejšnjega ostavka. V teh primerih se vožnja vozil, ki izvajajo izredni prevoz, nadaljujejo do namembnega kraja, pod pogojem, da dovoljenje za izredni prevoz še velja. Če dovoljenje v tem primeru preneha veljati, je potrebno pridobiti novo dovoljenje za izredni prevoz.

(4) V vseh primerih iz prejšnjega odstavka ni mogoče zahtevati odškodnine ali vračila povračil za cestni izredni prevoz.

(5) Upravljavec avtocest in hitrih cest, cestninski nadzorniki ter Policija uskladijo ukrepe in aktivnosti za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa iz tega člena.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.425
113
Tu so sicer bolj bedaki ob cesti. V Mariboru so zažigali naključne avtomobile, kombije in avtobus. In to posneli.

Skupna materialna škoda v vseh 26 primerih povzročenih požarov in eksplozij znaša približno 600.000 evrov. Zoper štiri osumljene osebe je policija podala kazensko ovadb na okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek.

Kot so novembra pojasnili mariborski kriminalisti, so štirje osumljeni slovenski državljani, stari med 20 in 30 let, iz Maribora in bližnje okolice. V požarih so sodelovali v sostorilstvu, vloge pa so si razdeljevali. “Ponoči so se pripeljali na dogovorjen kraj, kjer so pristopili do parkiranih avtomobilov, razbili stekla in vanje odvrgli eksplozivna telesa,” je takrat pojasnil vodja kriminalističnega sektorja na PU Maribor Stanko Vidovič.

Motiv požigov je bila objestnost, saj so bili avtomobili izbrani naključno. Osumljenci, ki so svoja dejanja z mobilnimi telefoni posneli, doslej še niso bili pravnomočno obsojeni, so pa storili različne prometne prekrške, v dveh primerih so kršili zakon javnega reda in miru.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.803
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Je pa vseeno treba priznati, da je danes snežilo kot že dolgo ne, vsaj pri nas v MB. Titovo cesto sta zjutraj pližila 2 pluga in hkrati solila, za njima je na razdalji 500m peljal še tretji, ki je tudi solil, pa je bila cesta 10 minut za tem spet zasnežena. Ni to neko opravičilo, ker je to bila skoraj edina cesta, ki je bila urejena, ampak ja snežilo je in bi morali vsi pričakovati kaos na cesti.
Zakaj je za njima peljal še tretji plug, če sta prva dva že opravila vse delo? A ne bi bil tretji plug bolj potreben kje drugje?:sprasujemse: