bedaki na cesti

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.977
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Spravi se iz kleti > poišči isti signal iz katerega trolaš po Alterju > poišči v zakonih " Vožnja mimo"
A nisi odprl temo,da se take kot si ti napisal mal sankcionira? Aja to za tebe in tebi podobne ne velja.
Drgač pa Brane je mal poseben in ga je treba jemati v drugačni luči
Btw
Tudi sam spuščam motoriste ..pa na križiščih avtomobile,da ne čakajo predolgo...

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Motoriste je treba blokirat.
Glede vožnje mimo. Poglej si razliko med cestiščem in voziščem!
Lansko leto sem bil na teoretičnem delu cpp za izpit za motor. Predavatelj je lepo povedal, da lahko motoristi, v primeru nesreče, ali zastojev (tudi pred mejnim prehodom), peljejo mimo kolone vozil - seveda ne 100 na uro.. Zakonsko je dovoljeno.
No, tako je predavatelj povedal, preverjat nisem šel :)
Mogoče lahko Apollo8 kaj več pove o tem kaj se sme in kaj ne.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
53. člen (vožnja mimo)
(3) Vožnja mimo kolone vozil, ustavljene na smernem vozišču, je prepovedana, če se voznik po vožnji mimo ne bi mogel varno in brez oviranja vrniti na smerno vozišče za vožnjo v smeri, v kateri vozi, ali nadaljevati vožnje po prometnem pasu, po katerem vozi.
(4) Če je v primeru iz prejšnjega odstavka na smernem vozišču dovolj prostora, lahko voznik enoslednega vozila s primerno hitrostjo in pazljivostjo vozi mimo ustavljenega vozila ali kolone vozil po desni strani, razen, kadar so se vozila v koloni ustavila pred križiščem.

Pri motorjih ni problem, ker se za njih vedno najde prostor za umaknit. Problem je v bedakih, kot sta bila tale v oplu in škodi, ki zabašejo reševalni pas.

1691398855921.png

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Lansko leto sem bil na teoretičnem delu cpp za izpit za motor. Predavatelj je lepo povedal, da lahko motoristi, v primeru nesreče, ali zastojev (tudi pred mejnim prehodom), peljejo mimo kolone vozil - seveda ne 100 na uro.. Zakonsko je dovoljeno.
No, tako je predavatelj povedal, preverjat nisem šel :)
Mogoče lahko Apollo8 kaj več pove o tem kaj se sme in kaj ne.
Sedaj ze toliko casa ne delam po prometu da nisem vec ravno nacitan glede ZPrCP… 49 clen mam nastudiran to je pa to, tako da neka referenca nisem… mislim da ti je predhodnik kar tocno odgovoril - voznja mimo

• Všeč mi je
Reactions: roly in Jeri

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Kolk je kaj kazen za tole? Bi rekel da minorna, glede na to da ni hitrost ali alkohol. Podobno kot za zaparkirat gasilski dom.

• Jezen sem
Reactions: bertoncl

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Kolk je kaj kazen za tole? Bi rekel da minorna, glede na to da ni hitrost ali alkohol. Podobno kot za zaparkirat gasilski dom.
če se mu je prilepila na rit, je verjetno vozila s prekratko varnostno razdaljo. če je bil zastoj, bi se morala razvrstiti levo ali desno, ne pa voziti po reševalnem pasu.

• Všeč mi je
Reactions: sad

krko

Guru
5. sep 2010
2.760
1.445
113
101. člen

(posebni svetlobni znaki vozil s prednostjo in vozil za spremstvo)

(5) Prepovedano se je priključiti vozilu s prednostjo, vozilu za spremstvo ali vozilu v spremstvu ali jih prehiteti.

(9) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 2. ali 4. točke tretjega odstavka tega člena, in voznik, ki ravna v nasprotju z določbo petega odstavka tega člena.

ZPrCP

• Všeč mi je
Reactions: sass

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Cestne novice iz morja
Zih kak glup influencer, ki se mu gre za content?