bedaki na cesti

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.697
113
Si me prehitel pa vidim da sva enako gledala, ko sem avto videl je bila prva da ga je ta z motorjem krepko tiščal. Kot tista nesreča pred leti na Zaloški z rešilcem.
Glede na to, da gre za "poljsko cesto" zven naselja, je motorist 100 % "malo" privil gas... ...žal ni upošteval "pravila", da pri takšnih "ekshibicijah" ne sme nikjer biti nobenih uvozov/izvozov.
Voznik Cliota tudi, če ga je vdel, ni pravilno ocenil njegove hitrost (motor lahko pospešuje brutalno), za trenutek preusmeril pozornost kam drugam (telefon?) in katastrofa je bila neizbežna :zavijazocmi: ...

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.882
-1.352
63
Na tej cesti je omejitev hitrosti 90km/h. Redkokdo vozi toliko, saj je ravnine 1km. Se je pa pred leti zgodila na isti cesti sicer nekaj prej, pred krožiščem, tam kjer je velik Mercator. Starejši zakonski par je spregledal in izsilil motorista (znanega kranjskega objestneža in njegovega sopotnika).

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.252
3.697
113
Na tej cesti je omejitev hitrosti 90km/h. Redkokdo vozi toliko, saj je ravnine 1km. Se je pa pred leti zgodila na isti cesti sicer nekaj prej, pred krožiščem, tam kjer je velik Mercator. Starejši zakonski par je spregledal in izsilil motorista (znanega kranjskega objestneža in njegovega sopotnika).
Če voziš motor in imaš željo dočakati starost, je pri vožnji res pametno upoštevati, da "na motorju nikoli nimaš prednosti"...
...je na pokopališčih precej takih, "ki so imelo prednost".
Vključno s tema dvema nesrečnikoma :zavijazocmi: .
.
Iskreno sožalje družinama...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Če prav razumem se je zgodilo na mestu, kjer sem narisal kvadratek
Ko je z avtom začel zavijat, motorista ni mogel videt in tudi z motorjem ni pripeljal 70 km na uro.

1693204619629.png

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Glede na to, da gre za "poljsko cesto" zven naselja, je motorist 100 % "malo" privil gas... ...žal ni upošteval "pravila", da pri takšnih "ekshibicijah" ne sme nikjer biti nobenih uvozov/izvozov.
Voznik Cliota tudi, če ga je vdel, ni pravilno ocenil njegove hitrost (motor lahko pospešuje brutalno), za trenutek preusmeril pozornost kam drugam (telefon?) in katastrofa je bila neizbežna :zavijazocmi: ...

Slika je že ponoči ampak naši policaji to dolgo delajo. Če samo za trenutek pogledaš motorista pač ne moreš ocenit hitrosti, ti ga vidiš daleč zapelješ nisi pa ocenil da bo on 2x prej tam.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.882
-1.352
63
Slika je že ponoči ampak naši policaji to dolgo delajo. Če samo za trenutek pogledaš motorista pač ne moreš ocenit hitrosti, ti ga vidiš daleč zapelješ nisi pa ocenil da bo on 2x prej tam.
nesreča se je zgodila nekaj po osmi zvečer, ko se je že temnilo. Kakorkoli, voznik avta ali jih je spregledal zaradi hitrosti motorista ali lastne nepazljivosti, ga bo tole zaznamovalo za zmeraj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
jaz sem tudi enkrat kao odvzel prednost motoristu, lučke daleč, zavijem levo na iz stranske, ampak tip je mel noter očitno 350 in je bil takoj pri meni, pa nekaj krilil poŁ. Ce bi se peljal 50... nebi bilo nič posebnega...tako pa lahko imaš projektil hitro na vesti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113

Na tem križišču je omejitev 70, ravno zardi tega uvoza. Ampak tudi z avtom nihče tam ne pelje 70, če že, ga vsi prehitevajo.

Tisti motorist pri mercatorju aprila 2007 (arton seferaj in erduan braimi) ga je navil iz krožnega pri mercatorju na polno in nihče, še najmanj pa starejši zakonski par ni imel minimalne možnosti, da bi ju videl. Delala sta piz.darije cel teden po kranju in končalo se je na edini možni način. Na mojo nerečo sem bil takrat tam in videl celoten rasfuk od blizu.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.882
-1.352
63
Na tem križišču je omejitev 70, ravno zardi tega uvoza. Ampak tudi z avtom nihče tam ne pelje 70, če že, ga vsi prehitevajo.

Tisti motorist pri mercatorju aprila 2007 (arton seferaj in erduan braimi) ga je navil iz krožnega pri mercatorju na polno in nihče, še najmanj pa starejši zakonski par ni imel minimalne možnosti, da bi ju videl. Delala sta piz.darije cel teden po kranju in končalo se je na edini možni način. Na mojo nerečo sem bil takrat tam in videl celoten rasfuk od blizu.
Imaš prav, na tistem delu je res 70.

Ta seferaj je bil pa strašnen bolnik, tega drugega nisem poznal. Je pa malo več kot teden dni pred nesrečo, norel s tem istim motorjem po soseski Planina krepko čez 100, tam kjer je tista peš cona proti oš Matija Čop, sredi belega dne. Meni je odleglo, ko se je zanj tako končalo, žal pa sta nastradala tudi starejša zakonca.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
:oops1:

Ohio teen convicted of murder in intentional car crash​

Mackenzie Shirilla, 19, was convicted of intentionally crashing her car at 100 miles per hour, killing her boyfriend and another friend

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
Ni problem taga kako velik je ampak kako možgani delujejo. Ne obravnavajo vsega na sliki. Marsikaj se ignorira ker je ogromno nepomembnih informacij (sploh če maš polbo glavo drugih stvar, vse delaš podzavestno). In ko ti z očmi na hitro preletis možgani iščejo 2 žarometa, ker so možgani pač tako naučeni, da je to avto. Že, če nima luči prižganih ga lahko vidiš ampak ne vidiš, ker ga možgani izločijo. Isto je motorist, dostikrat ga vidiš ampak ne vidiš, če trikrat pogledaš daš možganom več časa za procesiranje in lahko stvar, ki jo v hitrem pogledu ignorira zazna kot nevarnost. To, da nažigajo na polno pa pri vsem skupaj nič ne pomaga.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Tudi če ima motorist prižgane ta dolge luči, težje oceniš oddaljenost, ker zaradi bleščanja ne moreš točno pogledat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
V šoli vožnje danes dajejo velik poudarek, da motoristom poskušajo priučiti, da so za svoje življenje odgovorni sami. Ne morejo računati, da jih kdo drug ne bo spregledal, to morajo biti sposobni predvideti. Vsaj tako mi je sine pravil.
Ampak ljudje s(m)o različni. Eni poskušajo vsakodnevno skrbeti za svoje zdravje, eni pa mislijo, da je to naloga države in državne medicine.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Če pelje 3x dovoljeno hitrost skozi križišče, je žal motorist kriv.
To je jasno vsem normalno dojemljivim ljudem ampak potem pa prebereš tole in se čudiš:
Pri zavijanju levo na dovozno pot je izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, so sporočili policisti iz PU-ja Kranj.
Po kakšni zgrešeni logiki je ta motorist pripeljal pravilno?